Автор Тема: Как предумишелено да направим, че да забие рутера ни?  (Прочетена 3370 пъти)

bazu

• Напреднали
  • Публикации: 810
  • Distribution: Debian
  • superman
    • Профил
Та искам просто да накарам рутера ми да забие предумишлено с цел все едно е српял нета нали. И като се рестартира от захранването и да се оправи. Мислех си да му сменя настройките ама тогава ще се разбере, че е нарочно спрян, а аз искам да е уж от доставчиците или от енергото. Рутера ми забива ако има лек спад в напрежението, но жалко това не мога да го симулирам. Марката рутер е Repotec 11n До толкова ми е известно за него. :)
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6490
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Ами извади му кабела от WAN порт-а. Няма пингове, няма нищо навън. Нали това искаш да симулираш, спиране на нета ?
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Не ме разбрахте... то ще си личи, че кабела го няма. Ако беше така :)
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
//offtopic
Едно време (пък и сега) имаше едни програмки keysnologger  :D :D ;D ;D познах ли? :)

//ontopic
с ping и големина на пакета няма ли да стане?
Код:
ping -s 65500 <ip-router>
« Последна редакция: Apr 10, 2010, 18:54 от backtolife »
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

arch

• Напреднали
  • Публикации: 78
    • Профил
рутерчето има ван+5 порта?
вържи към рутера още една машина и прати 10-15 пъти едновременно ping -f -s 65000 с идеята да му запълниш каквито буфери(рам) има там

П.П за ритери на бтк имаше дума че забиват при ползване на торент, т.е. много конекции към тях,
« Последна редакция: Apr 10, 2010, 22:03 от arch »
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
П.П за ритери на бтк имаше дума че забиват при ползване на торент, т.е. много конекции към тях,

Мисля, че вече я няма тази дума  ;)
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Ам на рутера съм сам, а и вече свърши... момичето дойде и че си тръгна... Просто поизтрих писма и подобни и всичко мина... :)
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
Аре сега кажи какво си искал да направиш? Момичета, писма.. рутери, не виждам връзката???
Активен

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Тъй дойде едно момиче в нас, но обича да сяда на компа ми и да гледа какво става с мен. С кой си пиша какво си пиша и т.н. А съответно аз не искам да го вижда, а ако и откажа значи крия нещо и ще стане проблема и може да се размине секса. :) И за това исках все едно има проблем с нета и да седя и да проверява. Та така :)
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6490
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Ама че си Bazu, то било за срещата с мацето ти. А аз си мислех какви ли не истории за тоя рутер, и че щели да видят изкарания кабел. Какво ли няма по тоя свят. Опасен си.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Neo2SHYAlien

• Напреднали
  • Публикации: 93
  • Distribution: Debian Sid
  • Window Manager: Gnome3, E17
    • Профил
ами друг път ако не го убиеш с пинг му пусни един мощен флууд ;) ще му спре нета 100%  >:D важното е любов да има  ;D
Активен

- Би ли ми казал кой път да хвана оттук? - попита Алиса.
- Зависи накъде отиваш - отвърна Котаракът.
- Все едно накъде...- каза малкото момиче.
- Тогава е все едно кой път ще вземеш - рече Котаракът.

niakoi

• Напреднали
  • Публикации: 49
    • Профил
привет,
може просто да смениш default gw, може би също и несъществуващ днс сървър (не вярвам момичето да тръгне да ти дебъгва мрежата, а дори да го направи, може да си сложиш на рутера нестандартен адрес, а на твоя комп да седи някой по-обичаен). така дори да се притесни, че ти е забил рутера и да го рестартира - пак няма да има нет

поздрави
нас
Активен