Ето това ми излиза:dimitar@ubuntu:~$ su
Парола:
root@ubuntu:/home/dimitar# update-grub
Searching for GRUB installation directory ... found: /boot/grub
Searching for default file ... found: /boot/grub/default
Testing for an existing GRUB menu.lst file ... found: /boot/grub/menu.lst
Searching for splash image ... none found, skipping ...
Found kernel: /boot/vmlinuz-2.6.31-20-generic
Found kernel: /boot/vmlinuz-2.6.31-19-generic
Found kernel: /boot/vmlinuz-2.6.31-17-generic
Found kernel: /boot/vmlinuz-2.6.28-11-generic
Found kernel: /boot/memtest86+.bin
Updating /boot/grub/menu.lst ... done
Но системата не мога да я стартирам.
Добре де,имаш два Линукс-а - Минт и РС-Линукс, а гледам в конзолата ти изписва убунту...Това update-grub от коя система го правиш все пак?
Виж в РС-Линукс дали има пакет os-prober и си го инсталирай.Открива инсталирани ОС и ги подава на GRUB.При мен,в Дебиан работи отлично.
След това от РС-Линукс изпълни update-grub,а след това и grub-install /dev/sda като руут (или grub-install /dev/hda - зависи какъв ти е хард-диска).
Двете команди трябва да бъдат изпълнени само от едната Линукс система.Когато се инсталира втората то буут-лоудъра и трябва да е на първия сектор на дяла,на който е инсталирана (напр. ако е на sda2, то трябва да се инсталира чрез grub-install /dev/sda2 или grub-install /dev/hda2 ).
Ако първата ти инсталирана Линукс-система е Минт,то двете команди трябва да се изпълнят от нея.При инсталиране на втората Линукс-система,буут-лоудъра трябва да е на първия сектор на дяла и.След това обаче трябва да отидеш в Минт и да изпълниш update-grub.
Знам,че ще ме оборят много хора,но моя опит показва,че така трябва да е.Не винаги grub работи добре при втори линукс.
Успех!