« Отговор #28 -: May 03, 2010, 10:02 »
Абе вие C++ програмистите сте малко странни животни - какво значи това "мяза ми на чисто C"? Щом се компилира и работи, не виждам никакъв проблем. Най-лошото е че хората дето учат C++ в университета, им набиват в главата, че трябва да правят всякакви глупости само и само това да угодят на преподавателя, който е решил че това е висше благо и 200-редова програма трябва задължително да илюстрира класове, частни и публични членове, наследяване, собствени конструктори и деструктори, предефинирани оператори за присвояване и тем подобни работи.
Докато бях в университета, цял семестър един чичко преповтаряше какво благо били всички тези неща, накрая трябваше да правя курсова задача много подобна на горната - с някаква видеотека, заглавия и цени. Та написах я и отивам да я предавам. Първоначалната му идея беше да ми пише 4 заради това че съм декларирал една структура вместо клас при положение, че членовете и бяха само int и char [] стойности и нямаше ама грам нужда да го оформям като клас и да инстанцирам обекти. Тъй като завързахме един малък спор за смисъла от тези неща, той се убеди че в конкретния случай нямало особен смисъл...и ми писа 5, защото не съм си декларирал собствен оператор за присвояване на един клас. Тоя път опитите да го убедя, че няма нещо, което го налага, защото в случая няма никакви особености и всеки нормален компилатор ще го направи коректно, не помогнаха. Завърши с "това не е каноничния вид на един клас" (wtf) и толкова.
И после как да не мразя тия глупости, това C++ е като някакво състезание как максимално много да се ползват ненужни конструкции.
« Последна редакция: May 03, 2010, 10:05 от gat3way »

Активен
"Knowledge is power" - France is Bacon