Автор Тема: Две странности в новото убунту!  (Прочетена 1497 пъти)

tyuio

• Гост
Здравейте.
И на двата си основни компютъра ползвам новата версия на убунту от алфите, без особени проблеми. Обаче след идването на пълната версия се появиха цели два.
Единия е че компа ми започна да чеква диска ми адски бавно едно време за около 2-3 минути максимум а сега надскача 10. Обаче не само на единия ами и на другия.

Реших че е от надграждането и преинсталирах лаптопа на чисто ма пак така. Обаче се появи и друг проблем дето го усетих оня ден. Всички плеяри дето ползвам дигат процесора на 100 и така насича че... Е, сега процесора е М 1.6 обаче не е от това. Защото се оказа че на VLC  всичко си е наред ама тотема и смплеяра са ужас.
Някакви предложения?

Има 4 ядра: 2.6.31 2.6.32 2.6.33 и ранен 2.6.34

Обаче няма голяма разлика.
Активен

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
Re: Две странности в новото убунту!
« Отговор #1 -: May 11, 2010, 00:07 »
Преположения ... с какво видео и какви драйвери си? Какъв изход за видео ползваш (виж vlc-то какъв ползва), ползваш ли ефектите? Насичането може да идва и от звука.
Пусни плеърите от конзола, може да изплюе нещо полезно.
« Последна редакция: May 11, 2010, 00:11 от tolostoi »
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

tyuio

• Гост
« Отговор #2 -: May 11, 2010, 00:24 »
Има 3 видео карти: н-видиа 6600. Старо ати - голем проблем ама го оправих с 2.6.33 и Интелка на дъното.
Пробвал съм с всички ядра. Проблема с видеото е за АТИ-то обаче съм си го конфигурирал както преди. От надграждането си беше ок ама после на чисто се скапа. Какъв звук да насича всичко си бачка ок само Тотема и СМплеяра, ей сега ще видя какво дава в конзолата.
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #3 -: May 11, 2010, 00:35 »
Ефекти 0 ! Радеон драйвера или веса зависи какво искам да правя. Имам гстриймър и ффмпег VLC не знам с какво е не го ползвам, инсталнах го да видя каква е алтернативата.
Конзилата не казва нищо не редно в лога няма грешки поне на тая тема де. На алфите и бетите бях с мое ядро 2.6.33 щото с оригиналното за 9.10 гнома малати 50% само ей така на отворен десктоп и а някава шарения да има и съм мъртав.
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #4 -: May 11, 2010, 00:40 »
Прави ми вчечатление че даже флаша не товари толкова а той за моя процесор е убиец.
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #5 -: May 11, 2010, 01:19 »
1ox  на марчето за тоя линк при лаптопа има подобрение на чека (изобщо го мяма, или е мимолетен в сравнение с преди)
http://www.mail-archive.com/ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com/msg2242916.html
Активен

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #6 -: May 11, 2010, 01:36 »
Човек изписа 100 поста и нищо не каза, имаш ати и си го оправил  ???  Какво е това ати? Видео изход е ... video output в плеърите го пише VO, ако свири ОК с gl изхода, то няма как да го сетнеш на тотема, на мплеър базираните и vlc няма проблем да го сложиш. Като имаш и нвидия и intel, за чий чеп се занимаваш с тва пробито ати?
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

tyuio

• Гост
« Отговор #7 -: May 11, 2010, 01:48 »
АТИ е на лаптопа. Как се смена на стар лаптоп видеото? Казах ти че има гстриймър и ако нещо си е сложил мплеяра дето аз да не знам :) Ефекти пак казвам нямам.
ATI Mobility Radeon 7000 with 16MB
« Последна редакция: May 11, 2010, 01:49 от tyuio »
Активен

c111100101

• Гост
« Отговор #8 -: May 11, 2010, 10:34 »
Аз съм с двуядрен процесор, вградено интелско видео и 2gb ram и нямам никакви проблеми с въпросните плеери или пък с чекването.
Само си спрях Nepomuk, че вече при заредена система, като почне да чеква и много товари машината.
Активен

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #9 -: May 11, 2010, 10:57 »
В новото убунту в кърнъла по подразбиране е включен KMS и повечето стари ати карти ги хваща, на моя радеон 9550, като го включа и умира всичко, рендирането става безумно бавно fps-a на glxgears пада от 1300 до 120...хвани го изключи, в гугъл е казано как :)
Не, че ползвам убунту, но предполагам, че от там ти идва проблема...
Активен

tyuio

• Гост
« Отговор #10 -: May 11, 2010, 12:28 »
Проблема с видеото в плеярите се оправи обаче не знам кое от двете неща имаха значение:
Инсталирах си менкодер и си направих мое ядро 2.6.33 както зимата. Драйвера уж е същия ...
Активен

ROKO__

• Напреднали
  • Публикации: 1531
  • Distribution: Calculate Linux Workstation amd64
  • Window Manager: GNOME 2.30
  • AMD Athlon64 4000+ Dual Core 2100 MHz 2MB L2 cache
    • Профил
« Отговор #11 -: May 11, 2010, 12:35 »
В новото убунту в кърнъла по подразбиране е включен KMS и повечето стари ати карти ги хваща, на моя радеон 9550, като го включа и умира всичко, рендирането става безумно бавно fps-a на glxgears пада от 1300 до 120...хвани го изключи, в гугъл е казано как :)
Не, че ползвам убунту, но предполагам, че от там ти идва проблема...

А при мен забива цялата машина например само като пусна куба на compiz иначе работи много добре, дали и при мен се дължи на KMS
Активен

Не е важно да си добър, важно е да си най добрия!!!

http://www.calculate-linux.ru/
http://www.agilialinux.ru/