Автор Тема: Път за изпълнение в Гном  (Прочетена 1039 пъти)

lamer40

• Напреднали
  • Публикации: 29
    • Профил
Път за изпълнение в Гном
« -: Jun 07, 2010, 22:48 »
Здравейте,

Преди имах една ръчно инсталирана версия на Опера. После я махнах, но Гнома продължава да я търси в /home/user/bin/opera, дето вече не е. Първо помислих, че е нещо свързано с bash и прегледах всички файлове с точка пред името им в домашната си директория, свързани с bash. Не открих в нито един от тях низ Опера, по-точно не открих този низ в никой от файловете там. Още по-интересното е, че когато под LXDE, IceWM, After Step или друго повикам Опера се стартира от /usr/bin, но не и в GNOME, там трябва да пиша целия път иначе я търси в несъществуващия ~/bin.

Някой има ли идеи?
Активен

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
Re: Път за изпълнение в Гном
« Отговор #1 -: Jun 07, 2010, 22:54 »
Код:
set | grep "/home/user/bin/opera"
Така ще видим кой параметър ти сочи към тази директория, после ще търсим още за да видим къде се е записал.

ПП Опера само от команден ред/терминал ли я стартираш?
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

lamer40

• Напреднали
  • Публикации: 29
    • Профил
« Отговор #2 -: Jun 07, 2010, 23:05 »
Ами отговор на тази заявка няма. Стартирах го от gterm, защот обях сигурен, че нещо не е наред. Попадам на хора дето си работят нормално с тоя браучър под гном, а аз като го извикам, независимо от начина, иконка или Аlt-F2, резултата един и същ. Дразня се и тогава го повиках от терминала и истината лъсна, което ми припомни, че някога съм го бил инсталирал от инсталатор, а не пакет, което вече не е така.
Активен

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #3 -: Jun 07, 2010, 23:11 »
Ами отговор на тази заявка няма. Стартирах го от gterm, защот обях сигурен, че нещо не е наред. Попадам на хора дето си работят нормално с тоя браучър под гном, а аз като го извикам, независимо от начина, иконка или Аlt-F2, резултата един и същ. Дразня се и тогава го повиках от терминала и истината лъсна, което ми припомни, че някога съм го бил инсталирал от инсталатор, а не пакет, което вече не е така.
Тук беше момента да копираш изхода от терминала...

Може да разгледаш директориите .gnome2/ .config/ .gconf/ за настройки на опера, ако има такъв файл/директория го премести другаде и пробвай пак. Силно подозирам че проблемът ти се крие някъде там.
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.