Автор Тема: Имам един проблем.. ето лог :)  (Прочетена 1369 пъти)

Ne7WoRK

• Напреднали
  • Публикации: 161
    • Профил
Jun 13 06:25:28 ne7work-desktop gnome-session[31273]: WARNING: Could not launch application 'nm-applet.desktop': Unable to start application: Failed to execute child process "nm-applet" (No such file or directory)
Когато стане това ми прави нещо като log off трябва да се логна наново и всичко ми е спряно..
Активен

niakoi

• Напреднали
  • Публикации: 49
    • Профил
Re: Имам един проблем.. ето лог :)
« Отговор #1 -: Jun 13, 2010, 08:37 »
привет,
натискаш алт+ктрл+ф1, в появилата се конзола се логваш, нагласяш мрежата (би трябвало да няма нет) и пишеш
sudo apt-get install network-manager-gnome

после релогваш и би трябвало да работи

поздрави
нас
Активен

Ne7WoRK

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Jun 13, 2010, 12:05 »
Еми аз нарочно си го remove-нах network-manager за по-добър performance и си имах нет, но сега sudo apt-get install wicd написах.. ?
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #3 -: Jun 13, 2010, 12:17 »
Wicd е добър клиент, така че правилно си се насочил към него. Инсталирането му, обаче, няма да ти реши проблема, тъй като при стартиране на Gnome ще продължават да се правят опити за стартиране на nm-applet. Причината за тези опити е заданието nm-applet да се стартира при зареждане на сесията. Заданията за това по принцип се намират в папката /home/потребител/.config/autostart/ под формата на .desktop файлове. Намери файла nm-applet.desktop и го изтрий, или го премести някъде другаде, ако имаш съмнения, че някога може да ти потрябва пак (самият файл или описаното в него). С това ще премахнеш заданието за стартиране на nm-applet при зареждане на сесията. Въпросният файл nm-applet.desktop може и да не се намира в папката, която ти казах, така че, ако не е там, пусни едно търсене из системата за него ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #4 -: Jun 14, 2010, 15:44 »
Спри го от опциите за сесията, като му махнеш отметката. Не ви знам как го видяхте wicd по-добър от гномския, но то си е ваша работа  ;D
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

Ne7WoRK

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Jun 18, 2010, 06:30 »
tolostoi къде се намира това.. между другото когато го remove тоя network-manager нета ми пак работи
Активен

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #6 -: Jun 19, 2010, 16:46 »
tolostoi къде се намира това.. между другото когато го remove тоя network-manager нета ми пак работи
Код:
gnome-session-properties
от конзола, иначе е някъде в менюто  ;D
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
« Отговор #7 -: Jun 19, 2010, 17:22 »
Система/Предпочитания/Автоматично стартирани програми.Там се намира.Намери го и му махни отметката.
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!