Автор Тема: Фотогалерия в един сайт.  (Прочетена 1337 пъти)

AlexanderTop

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 83
    • Профил
Фотогалерия в един сайт.
« -: Jun 30, 2010, 14:23 »
Имам една папка с около 200 папки с по 2-4 снимки във всяка.
Как мога да ги кача наведнъж в галерията на един сайт?
Мисля че сайта е PHP, и този които го подържа твърди че неможе да ги качи тои а трябва аз да си ги качвам 1 по 1? Въпреки малките си познания по програмиране мисля че не иска да ми свърши работа.
Активен

OS:  Linux 4.7
System:Ubuntu12.10
Gnome 3.6
Kernel 3.5.0-27

Mitaka

  • Гост
Re: Фотогалерия в един сайт.
« Отговор #1 -: Jun 30, 2010, 15:36 »
Каква галерия ползваш?
Това PHP е език за програмиране, и не помага особено в случая.

Повечето, да не кажа всички галерии позволяват качване на много файлове в един .zip файл, и после се оправят сами.
Друга възможност е - да качиш снимките в директория на сървъра, и да кажеш на галерията да си импортне снимките от тази галерия.
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3537
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Фотогалерия в един сайт.
« Отговор #2 -: Jun 30, 2010, 16:16 »
Или пък да ти направи един юзер и да ги ъплоуднеш по ftp/sftp в директорията (че като видя папка, хич не ми е приятно), където трябва да стоят или в друга-времянка, а той после да ги премести където трябва.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - SeaGate, 160 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

betso

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 281
    • Профил
Re: Фотогалерия в един сайт.
« Отговор #3 -: Jun 30, 2010, 17:16 »
Качване през web, дори и с възможност за множество uploads, би било мъчително при толкова файлове. Идеята на Acho с (s)ftp е това, което и аз бих препоръчал.
Успех! :)

...като видя папка, хич не ми е приятно
Напълно споделям усещането! :)
Активен

nedpetko

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 445
  • Distribution: Debian GNU/Linux
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Re: Фотогалерия в един сайт.
« Отговор #4 -: Jun 30, 2010, 21:47 »
Каква е галерията?

Че е PHP разбрахме, но каква е всъщност?

Ако е някоя сравнително разпространена галерия от безплатните не може да няма възможност за качване от архивирана папка (.zip).
Платените галерии доколкото съм виждал такива, със сигурност имат такава функционалност.
Активен

Debian amd64 squeeze/sid

borovaka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
Re: Фотогалерия в един сайт.
« Отговор #5 -: Jun 30, 2010, 21:53 »
Дори и той да си е писал галерията има един проблем с качването на снимките. Ако се ъплоуднат през ftp примерно те физически ще присъстват на сървъра, обаче няма да има линк в базата данни каде да ги търси,също както няма да имат и thumbnail-и. Тези неща ( thumbnail и линковете) обикновено ги правят при самото ъплоудване на снимката в смисъл в същия скирпт. Ако галерията има написан примерно някакъв клас дето да му се зададе параметър папката в която си uploadnal снимките може да стане. Обаче ако той е писал галерията му вярвай на човека, че няма как да стане ( по-скоро не му се занимава с тебе да си променя нещата).
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Фотогалерия в един сайт.
« Отговор #6 -: Jun 30, 2010, 22:14 »
flickr някак си го правят този номер с флаш(?!?)-базиран uploader, мога да качвам наведнъж arbitrary брой файлове (качвал съм стотици наведнъж). Няма нужда да ги качвам един по един, просто като отворя папката, мога да избера всичките картинки вътре и това ги захапва и качва. Нямам идея как са го постигнали това, но определено много радва. Нямам никаква идея как са успели да го направят.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2834
    • Профил
Re: Фотогалерия в един сайт.
« Отговор #7 -: Jul 01, 2010, 00:18 »
от 4-5 години ползвам това:
http://jupload.biz/

това е java аплет с който може да избираш много файлове /по подобие на файл менажер/ и след това ги праща един по един с post/put към твой скрипт.
този аплет от страната на клиента има много начини на настройка. Правиш си един скрипт примерно на php. слагаш вътре аплета, определяш му настройките и това е.
А сърверският скрип, който приема файловете е стандартен - той може да приема файлове както от проста web форма за ъплоад на файл, така и от ъплоада на аплета.

Само дето това е аплет за вграждане в веб страница, а доколкото разбирам на теб ти трябва нещо само за момента - коклото да си качиш файловете в някава готова галерия. От друга страна ако въпросната галерия не е направена да приема > от 1 файл на един път нищо няма да стане.

PS: Дали няма някой plugin за ФФ дето да върши същата работа?
« Последна редакция: Jul 01, 2010, 01:43 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

PhrozenCrew

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 51
    • Профил
Re: Фотогалерия в един сайт.
« Отговор #8 -: Jul 22, 2010, 10:43 »
Има доста плъгини за ФФ, които да ти свършат работа. Например:
iMacros
Chickenfoot
Активен