Автор Тема: Интернета прекъсва за 2 до 7 секунди  (Прочетена 4687 пъти)

takov

• Напреднали
  • Публикации: 40
  • Distribution: Linux Debian
    • Профил
Re: Интернета прекъсва за 2 до 7 секунди
« Отговор #15 -: Jul 13, 2010, 13:37 »
Не, не съм на БТК ами съм на ULTRANET.Те са интернет доставчик за цяла южна България.Лан картата преди време беше вградена (миналата година), но изгоря и сложих аз друга, тоест не е вградена вече.Нямам си и на идея от какво са тези прекъсвания, но са през час някъде по 2/3 прекъсвания.Интересното е че, прекъсва през 1 час и след едното прекъсване в рамките на 2 минути се получава още едно или 2 подобни, но с по-малък период (2 секунди).
Активен

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #16 -: Jul 13, 2010, 16:23 »
Кажи какъв ъплоуд и даунлоуд ти продават Ултранет и какъв е тоя модем, от другия му край коаксиален кабел ли влиза?
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

shoshon

• Напреднали
  • Публикации: 497
    • Профил
« Отговор #17 -: Jul 13, 2010, 16:42 »
Абе хора, пича сигурно просто е копнал конфигурацията която му дадох дословно и не се е замислил.

А за forcedeаth ако е бъглив... ми при положение, че е единствен ОС за nVidia. кво да си говорим. Спорем мен Linux все още е операционна система, а не Beta Testing играчка, още повече Red Hat!
Активен

takov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #18 -: Jul 13, 2010, 16:44 »
Значи интернета не е кой знае с какво качество, но поддържа доста добър пинг с другите интернет доставчици на България, че дори и извън нея.Долнлоад скороста е 20мб/с, а ъплоад варира от 2 до 3.50.Пинга е 0.Преди съм нямал такива проблемо, докато бях на линдолс, но след като смених Операционната система уви се появиха.Не мисля да я сменявам, защото хоствам, ако трябва ще се прежаля за 2 секундови насичания на интернета през 2 часа, но Линукса е доста над линдовс, ако става дума за хостинг.Кабела се прекарва от незнам си къде и се мушка отзад в модема.Някъде по средата на кабела (когато влиза в къщата) има едно като разклонение с мисля че, 3 излизащи и влизащи кабела.Не съм много сигурен като отида при хоста (най-вероятно в петък) ще проверя.За сега това мога да дам като информация.
Абе хора, пича сигурно просто е копнал конфигурацията която му дадох дословно и не се е замислил.

А за forcedeаth ако е бъглив... ми при положение, че е единствен ОС за nVidia. кво да си говорим. Спорем мен Linux все още е операционна система, а не Beta Testing играчка, още повече Red Hat!
Нали и аз трябва да се науча все някога, имам желание, но това как ще стане без да тествам.Наистина това ми е първия Линукс, но какво да се прави, никой не е роден научен.
Активен

shoshon

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #19 -: Jul 13, 2010, 17:13 »
Цитат

Нали и аз трябва да се науча все някога, имам желание, но това как ще стане без да тествам.Наистина това ми е първия Линукс, но какво да се прави, никой не е роден научен.

Така е . За това ми дай конфигурацията на /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0

Всичко се прави от там. Никакво друго решение не се взема без тоя файл да се погледне. Така че...
Активен

takov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #20 -: Jul 13, 2010, 17:27 »
# nVidia Corporation MCP61 Ethernet
DEVICE=eth0
BOOTPROTO=dhcp
HWADDR=00:E0:4D:A6:A7:A4
ONBOOT=yes
DEFROUTE=yes
TYPE=Ethernet
IPV4_FAILURE_FATAL=yes
IPV6INIT=no
USERCTL=no
IPV6INIT=no
PEERDNS=yes
PEERROUTES=yes

Ето конфигурацията на файла.Интернета го получавам чрез dhcp
« Последна редакция: Jul 13, 2010, 17:32 от takov »
Активен

shoshon

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #21 -: Jul 13, 2010, 18:19 »
Значи ти  каза че искаш да се учиш.

Давам ти следната задача. 
Погледни тази статия ( Изключително е кратка - трябват ти 5-10 мин и ако имаш проблем с езика - кажи) :
http://www.jms1.net/ifcfg.shtml
Пример:
http://www.linkbyte.com/support/linux_ifcfg_eth0.html

Разширен вариант:
http://www.comptechdoc.org/os/linux/usersguide/linux_ugbasicnet.html

И после ни кажи до какви заключения си стигнал.

Айде успех!

Пищов:
# nVidia Corporation MCP61 Ethernet
DEVICE=eth0
BOOTPROTO=dhcp   #Какво ли значи това и какво ли трябва да бъде?
HWADDR=00:E0:4D:A6:A7:A4
ONBOOT=yes
DEFROUTE=yes
TYPE=Ethernet
IPV4_FAILURE_FATAL=yes
IPV6INIT=no
USERCTL=no
IPV6INIT=no
PEERDNS=yes
PEERROUTES=yes

Цитат
Ето конфигурацията на файла.Интернета го получавам чрез dhcp

100% съм сигурен, че каза, че адреса е статичен.
Ако искаш да не получаваш през един час нов адес, що не увеличиш Lease Time на рутерма, хм ?

Пищов 2:
В твоя файл дали има зададени статични адреси ? Ако няма, как трябва да се зададат?
« Последна редакция: Jul 13, 2010, 18:27 от shoshon »
Активен

takov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #22 -: Jul 13, 2010, 18:30 »
Какъв с смисъла да задавам статичен ип адрес след като съм шернат по мак адрес и настройките са ми автоматични?
Активен

shoshon

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #23 -: Jul 13, 2010, 19:03 »
Какъв с смисъла да задавам статичен ип адрес след като съм шернат по мак адрес и настройките са ми автоматични?

Ами бацка знаеш ли каква е разликата между fire prevention и fire fighting.
1-вото е да предотвариш евентуални проблеми.
2-рото е да решиш вече възникнали проблеми.

Ако ще е fire prevention, ще ти трябват статични адреси.
Ако ще е fire fighting, то ( позволи ми да се цитирам ):
Цитат
Ако искаш да не получаваш през един час нов адес, що не увеличиш Lease Time на рутерма, хм ?
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6978
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #24 -: Jul 13, 2010, 20:48 »
Цитат -> "Пинга е 0."
Много ми е интересно това твърдение. ДОКЪДЕ пинга ти е нула милисекунди ? До рутера ти, до DNS-ите на доставчика ти, до сървъри от BG пееринга, до USA ли ти е нула ? Е, как може НУЛА ?Няма такъв пинг, все е някаква положителна стойност, различна от нула.

Цитат -> "...Преди съм нямал такива проблемо, докато бях на линдолс, ..." И това ЛИНДОЛС ми е много интересно какво е ? Яде ли се, пие ли се, друго ли е ?

Не че нещо, не е заяждане, ама това са несериозни думи. В доста сериозна тема.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

takov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #25 -: Jul 13, 2010, 20:50 »
Ами пинга от спеедтест ми е 0.Линдолс - WINDOWS.А относно рутера ми,КОЙ ВИ Е КАЗАЛ,ЧЕ ИМАМ РУТЕР ? Говорите само за рутери, а като нямам рутер кво да правя е ?
Активен

shoshon

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #26 -: Jul 13, 2010, 21:35 »
Ами пинга от спеедтест ми е 0.Линдолс - WINDOWS.А относно рутера ми,КОЙ ВИ Е КАЗАЛ,ЧЕ ИМАМ РУТЕР ? Говорите само за рутери, а като нямам рутер кво да правя е ?
Значеш, ли ... както един политик каза... Няма чуваемост.

Задах проста задача.

Изпълни ли я - не!

Защо?

Защото видиш ли MAC-a ти е вързан с IP-то.

Ами добре идеално. Започваме отначало. За всички "слушатели" само да кажа, че да твърдите, че драйвера и DHCP протокола имат връзка е като да твърдите, че аз и кака Меган Фокс имаме връзка.

От сериозната страна... Защото DHCP request-а е към 10.0.0.13 ?!? Все си мислех че това е BROADCAST адреса?!?

Въпросът сега кой определя това - DHCP клиента или сървъра?

Ба ли мааму ама може да се потърси в Google и глей кво излиза:
Има два конфигурационни файла /etc/dhclient.conf и /etc/dhclient-eth0.conf ( като за твоя интефейс и помни че си с Red Hat ). Ами я да ни кажеш кво има в тях..
Има / няма , ако няма -  правиш създаваш и вътре:

#Синтаксис за /etc/dhclient-eth0.conf
supersede dhcp-server-identifier 255.255.255.255; # Или броадкаста на мрежата ти.
send dhcp-lease-time 345600;   # Някво много голямо число

Айде тоя път успех!
Активен

takov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #27 -: Jul 13, 2010, 22:00 »
В тези два файла които даде няма нищо.
Активен

shoshon

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #28 -: Jul 13, 2010, 22:09 »
В тези два файла които даде няма нищо.

И какво казах да направиш в такъв случай ?
Активен

takov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #29 -: Jul 13, 2010, 22:15 »
Създал съм синтаксиса и сега само чакам да видя дали ще засече отново ?
Активен