Автор Тема: Как да влезна в директория която има интервал в името през терминал-а ?  (Прочетена 1105 пъти)

chen_dzen

• Напреднали
  • Публикации: 623
  • Distribution: Debian 6.0 Squeeze
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
Здравейте ! задавам вероятно много прост за вас въпрос но аз имам проблем с които се боря от доста време .
Та въпросът ми е как мога да влезна през терминалната конзола в директория която има интервал в името , Проблемът ми се породи от това ,че немога да си направа AppLaunch на десктопа от виното
дава ми следната гршка :

Details: Failed to execute child process "/home/user/.wine/dosdevices/c:/Program" (No such file or directory) 

П.С Цялото име на директорията е Program Files .
 ???

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
Слагаш една наклонена чера :) ( \ ) ето как трябва да изглежда:
cd /home/user/.wine/dosdevices/c:/Program\ Files
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Или изписваш директорията в кавички ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

chen_dzen

• Напреднали
    • Профил

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Когато пишеш някаква команда или път до файл с натискане на tab шела ще ти я допълни. Като, ако не може да се допълни еднозначно, с един tab ще допълни общата част между файловете, а с tab-tab ще ти покаже списък с техните имена, за да знаеш какво да напишеш на ръка. Аз не обяснявам много добре, но ето едно много полезно клипче с този и други трикове: http://www.youtube.com/watch?v=geWZcHlUr6M
Активен

chen_dzen

• Напреднали
    • Профил
Когато пишеш някаква команда или път до файл с натискане на tab шела ще ти я допълни. Като, ако не може да се допълни еднозначно, с един tab ще допълни общата част между файловете, а с tab-tab ще ти покаже списък с техните имена, за да знаеш какво да напишеш на ръка. Аз не обяснявам много добре, но ето едно много полезно клипче с този и други трикове: http://www.youtube.com/watch?v=geWZcHlUr6M
доста поучително, мерсаж  ^-^  !!!