Автор Тема: Странни неща с КДЕ-то  (Прочетена 1155 пъти)

mind_exploit

• Напреднали
  • Публикации: 60
    • Профил
Странни неща с КДЕ-то
« -: Jul 26, 2010, 21:12 »
Здравейте,

От вчера съм с Кубунту, и след като доста отдавна не съм работил с линукс - открих, че новото КДЕ (за мен поне е ново) е доста различно :)
И веднага естествено направих две бели ... надявам се да можете да ми помогнете ...

Първата е че много избързах да дам на таскбара да се махне от линията долу (то въобще не прочетох до край какво пишеше на попъпа), и сега го няма ... часовника и разните други иконки, които трябва да са в дясно - сега са долепени в ляво ... и таскбар липсва ... съответно не мога да видя веднага какво съм стартирал, а това ме побърква ...

А другото е, че в горните два ъгъла на екрана има две "неща" (просто не знам как да ги нарека) и като цъках по тях - първо взе че десктоп фолдъра "влезе" в това в ляво ... и сега не мога да го накарам да излезе и да се върне където си беше ... на самия десктоп ... а другото е, че сега като максимизирам прозорците - тези двете неща все едно заемат място и прозореца стои не 100% широк, а по-малко ... и wallpaper-a се вижда отстрани ...

И най-много ме е яд, че не смея да пипам нищо, че да не го счупя още повече ... :)

Благодаря предварително за помощта ;)
Активен

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
Re: Странни неща с КДЕ-то
« Отговор #1 -: Jul 26, 2010, 22:01 »
Направи един шот да видим десктопа, че не ми стана много ясно.
Иначе не се притеснявай щом само по декстопа си барал ще се оправи.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

mind_exploit

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Jul 26, 2010, 22:22 »
Ето ...
http://mind-exploit.net/screenshot.broken.desktop.jpeg

успях да изкарам десктопа ... но той си остана и там, където го вкарах без да искам ... :) ... [1]
(и ще видите и в горните ъгли тези неща, дето ограничават прозорците при максимизиране ...)

А иначе другото ми е по-голям проблем [2] ... таскбар-а просто го няма :( ...

Активен

task_struct

• Напреднали
  • Публикации: 576
  • Distribution: Kubuntu 14.04
  • Window Manager: KDE 4.13
    • Профил
« Отговор #3 -: Jul 26, 2010, 22:34 »
Тия двете неща отгоре са ти панели като този долу. От полукръга им се пуска менюто :)

А на долният панел даваш десен бутон и добавяне на плазмоиди и си намираш плазмоида за отворените програми. Казва се Миниджър на задачи.

Къси клипчета с кое как става в КДЕ можеш да видиш на http://userbase.kde.org/Plasma/HowTo/4.4 :)
Активен

"Minds are like parachutes. They only function when they are open." - James Dewar

irc.freenode.net  / #linux-bg

mind_exploit

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Jul 27, 2010, 09:35 »
Супер :) ... оправих се ;) ...
(нищо че сложих два пъти таскбара :D ... но си поиграх малко и сега е ОК :) ...)

А за панелите - може и по-нататък, като се усъвършенствам ... тъкмо ще го понауча това КДЕ ;) ...

Още веднъж мерси :)
Активен