Автор Тема: Не ми открива Wi-fi то  (Прочетена 6769 пъти)

bvbfan

• Напреднали
  • Публикации: 1056
  • Distribution: KaOS
  • Window Manager: Plasma 5
    • Профил
Re: Не ми открива Wi-fi то
« Отговор #30 -: Sep 20, 2010, 16:26 »
То човека може да иска Убунту да ползва, що се отнася до Мандрива, там и в "живото" сд има въпросният драйвер. Като се каже потребител и аз веднага се сещам за Мандрива, не знам, но на мен ми е по-лесно там да ровичкам отколкото в М$  [_]3
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #31 -: Sep 20, 2010, 17:34 »
като гледам, човека не знае точно какво иска. Даже май ми се струва, че поставя равенство между Убунту и Линукс. Както и да е, да работиш с Mandriva е удоволствие, надявам се да го оцени.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

yordanmen

• Напреднали
  • Публикации: 16
    • Профил
« Отговор #32 -: Sep 20, 2010, 20:14 »
Благодаря ви за съветите.За повече яснота,компа ми е със вградена карта Wi-fi Buffalo Wireless-G 125 и антена.За това искам да подкарам Убунту-то,по-лесно е от другите,и за начинаещи със българския интерфейс е просто за предпочитане за такива като мен който почват сега.Казвам Линокс защото е базиран на тази оперативна система,вие ще кажете че има разлика,може и да сте прави но мен ме интересува в момента може ли да ми свърши работа някое Убунту което работи със всички карти на Wi-fi за да го ползвам и да се уча,или трябва да исталирам някой Линукс.В случея искам да отбележа че преди време бях инсталирал Мандрива и точно защото не се оправих със Wi-fi-to го махнах и преминах на Убунту,който се инсталира направо от Уйндалса и сам си определя дела без да стават гафове.Дал съм по-горе дани за картата.Сигурен съм че и на вас са помагали за да започнете с Линокс,никой не се ражда научен. [_]3
Активен

bvbfan

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #33 -: Sep 20, 2010, 20:28 »
Раздели си харда под Уин-а ( ако не си го направил вече ) и си задели за Линукс място, след това си свали Live версия на Убунту или Мандрива, запиши си я на СД и си буут-ни от него, ще се зареди ОС без да е инсталирана, тогава трябва да го има драйвера за картата след това вече може да си инсталираш Линукс-а в предварително заделеното място. В Live версиите слагат много драйвери, които липсват в DVD вердиите.
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #34 -: Sep 20, 2010, 20:52 »
1. Ubuntu e Linux. 2. Linux е операционна система. 3. Инсталираната върху виртуални дялове с Wubu система не е пълноценна. Това е някакво извращение. Предполагам, че още не си открил фокуса с Live CD-то.
4. Ако си инсталирал Мандрива от Free версията /DVD/, няма как да е имало драйвъри за адаптерите ти, защото подобно на Debian в тази версия има само свободен софтуер. Ако инсталираш от One /Live CD в което е включен и несвободен софтуер/, трябва първо да стартираш системата от Live CD, да я вържеш към нета и да добавиш източници. Това е елементарно- отваряш контролният център>>източници на софтуер и натискаш бутона "Добавяне" /Add/. След това кликаш на иконата за инсталиране върху десктопа и инсталираш системата. Най удачният вариант е да инсталираш платената версия /Powerpack/. DVD-то е пълно със софтуер и съм почти сигурен, че има и драйвъри за твоите адаптери. Адинственото условие е да са поставени в устройството преди инсталацията за да може системата да тества хардуера и при инсталацията да инсталира необходимите драйвъри. При тази версия няма да се налага да пипаш почти нищо след инсталацията, освен да си настроиш десктопа. Дори Skype и flash player са включени в Power пакета.
Както предполагам знаеш почти всички дистрибуции позволяват да работят съвместно с друга ОС, за което те питат по време на инсталацията. Когато стартираш компютъра програмата за първоначално зареждане просто те пита коя система да стартира - Windows или Linux.
« Последна редакция: Sep 20, 2010, 21:05 от cybercop »
Активен

yordanmen

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #35 -: Sep 21, 2010, 14:30 »
1. Ubuntu e Linux. 2. Linux е операционна система. 3. Инсталираната върху виртуални дялове с Wubu система не е пълноценна. Това е някакво извращение. Предполагам, че още не си открил фокуса с Live CD-то.
4. Ако си инсталирал Мандрива от Free версията /DVD/, няма как да е имало драйвъри за адаптерите ти, защото подобно на Debian в тази версия има само свободен софтуер. Ако инсталираш от One /Live CD в което е включен и несвободен софтуер/, трябва първо да стартираш системата от Live CD, да я вържеш към нета и да добавиш източници. Това е елементарно- отваряш контролният център>>източници на софтуер и натискаш бутона "Добавяне" /Add/. След това кликаш на иконата за инсталиране върху десктопа и инсталираш системата. Най удачният вариант е да инсталираш платената версия /Powerpack/. DVD-то е пълно със софтуер и съм почти сигурен, че има и драйвъри за твоите адаптери. Адинственото условие е да са поставени в устройството преди инсталацията за да може системата да тества хардуера и при инсталацията да инсталира необходимите драйвъри. При тази версия няма да се налага да пипаш почти нищо след инсталацията, освен да си настроиш десктопа. Дори Skype и flash player са включени в Power пакета.
Както предполагам знаеш почти всички дистрибуции позволяват да работят съвместно с друга ОС, за което те питат по време на инсталацията. Когато стартираш компютъра програмата за първоначално зареждане просто те пита коя система да стартира - Windows или Linux.
Благодаря ти,ще пробвам с Мандрива и после ще пиша как са нещата [_]3
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #36 -: Sep 21, 2010, 15:46 »
не просто Мандрива, a Powerpack или в краен случай One. И чети внимателно какво съм ти писал за тях. Ако инсталираш Powerpack-a и ти разпознае адаптера няма да има какво да питаш, защото в пакета е влючено всичко необходимо. И не забравяй да оставиш включени адаптерите по време на инсталацията.
« Последна редакция: Sep 21, 2010, 19:12 от cybercop »
Активен

yordanmen

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #37 -: Sep 21, 2010, 21:09 »
не просто Мандрива, a Powerpack или в краен случай One. И чети внимателно какво съм ти писал за тях. Ако инсталираш Powerpack-a и ти разпознае адаптера няма да има какво да питаш, защото в пакета е влючено всичко необходимо. И не забравяй да оставиш включени адаптерите по време на инсталацията.
Благодаря ти,все още го чакам торента да се изтегли,малки сайдари има,на това дето ми препоръча.Надявам се че всичко е комплект в инсталацията?
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #38 -: Sep 21, 2010, 22:47 »
Е няма как да са много. Струва пари, а и доста хора ползват тази версия да я инсталират срещу заплащане. В комплекта е включено всичко, с което може да се работи на домашен компютър или офис. Даже скайпа и флаш плеъра. Само не забравяй преди да поставиш диска и да почне инсталацията да поставиш адаптера в слота за да сканира системата хардуера и да ти накачи необходимите драйвъри.
« Последна редакция: Sep 21, 2010, 22:51 от cybercop »
Активен

bvbfan

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #39 -: Sep 21, 2010, 23:44 »
Аз сега като прегледах, видях, че въпросния драйвер го има и ONE и в Free версията на Мандрива 2010.1.
списък с пакети за Free
списък с пакети за Оne
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #40 -: Sep 22, 2010, 08:45 »
Вероятно адаптера не е бил поставен в устройство и системата не го е инсталирала при инсталацията. Можел е лесно да го инсталира след това от инсталационното DVD като източник, но преди да пусне темата изобщо не е знаел кой драйвър да използва. Както и да е с пауър пакета ще ни спести малко занимавка и на нас.
Активен

yordanmen

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #41 -: Sep 22, 2010, 12:09 »
Вероятно адаптера не е бил поставен в устройство и системата не го е инсталирала при инсталацията. Можел е лесно да го инсталира след това от инсталационното DVD като източник, но преди да пусне темата изобщо не е знаел кой драйвър да използва. Както и да е с пауър пакета ще ни спести малко занимавка и на нас.
Здравей,Wi-fi-то ми е вградено в компа,платка,така че не се изключва.Инсталацията беше направена със Убунту инсталатор а не със СД. Компа ми е (32Bita),тази инсталация мислиш ли че е добра?..http://www2.mandriva.com/downloads/one/?l=bg&mirror=ftp%3A%2F%2Fftp.klid.dk%2Fmandriva%2Fofficial%2Fiso%2F2010.1
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #42 -: Sep 22, 2010, 15:52 »
Казах ти вече, че е добра. От One инсталирам винаги 32 битови системи. По добре си свали KDE версията, точно тази, която си избрал. Процедурата е следната и се постарай да я спазиш. Първо пускаш да се стартира Live CD -то. Слаед като се стартира системата кликаш на аплета за интернета /долу вдясно/. Ако имаш драйвър ще ти излязат мрежите. Маркираш мрежата и стартираш връзката. След това отваряш контролният център и избираш "Източници на софтуер". В One версията няма никакви източници и затова ги добавяш просто като натискаш бутона добавяне. Ще те пита всички или само тези за упдейт, потвърди  да добави всички източници. След като източниците се добавят натискаш ОК и затваряш контролният център. Кликаш на иконата за инсталиране върху работният плот и инсталацията започва. Имаш ли интернет от Live CD няма да имаш грижи и след инсталацията.
Горе долу така ще ти изглежда системата след инсталацията http://www.linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=gallery&key=425904443&layout=clean
« Последна редакция: Sep 22, 2010, 16:13 от cybercop »
Активен

bvbfan

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #43 -: Sep 22, 2010, 16:57 »
Mandriva One 2010 - video 1 part
Mandriva One 2010 - video 2 part
Може да ги разгледаш, стартирането на One и след това инсталацията е много лесна.
Активен

bvbfan

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #44 -: Sep 24, 2010, 17:46 »
Кво стана, инстална ли всичко нормално  ::)
Активен