« Отговор #45 -: Oct 10, 2010, 19:09 »
Въпросът е по-скоро как я вариш, а не от какво я вариш. Дядо ми вареше ракия навремето и си спомням че при дестилацията, първото което излиза просто се изхвърля, защото съдържа прекалено много метилов алкохол. После се мери и когато градуса стане определен, оттам нататък се взема. Също така накрая това което остава, също не се ползва, щото е лабаво и пак съдържа вредни дестилати. Та мога да си представя как някой дето прави домашна ракия с цел продажба, въобще не му пука за тези неща, меши ги там само и само да изкара повече и да продаде повече. Така че ако пиех ракия и ако трябваше да си купя такава, бих предпочел купешката, пред домашна, продадена от някой там чичка. В идеалният случай, щях сам да си я варя, само дето не знам как.