За всеки влак си има пътници.
Windows го плюят основно онези, които ползват "моднати", "хакнати", "кракнати" и всякакви други версии. Проблемите в лицензираният Windows са не повече от тези в Linux

Аз например във фирмата, където работя за 4 години съм преинсталирал най-много 7-8 Windows-a.
Ъпдейтите си му вървят редовно, има си антивирусна - и всичко си е ОК.
Откакто на 10 компютъра купихме Windows 7, пък спряха и текущите проблеми с "това или онова заби".
Относно Линукс/БСД няма какво да коментирам:
От 12 сървъра съм преинсталирал само един, и то по моя прищявка - защото беше със Slack, а мен той не ме кефи.... та му сложих FreeBSD.
За сървър не бих сложил нищо друго... освен ако няма да правя някакъв домейн контролер за Windows-ите, тогава ще е Вин:)
Имам малко "сблъсъци" и с платените Линукс дистрибуции... от СуСе съм разочарован, но с РедХат нещата стоят по съвсем друг начин... не случайно е един от най-използваните в корпоративна среда - просто 99% от "нещата" (ако мога така да се изразя) имат подръжка за РедХад, а за другите дистрибуции... не

Не, че не може да си конвертинеш пакетите в .деб примерно, ама тогава ако стане нещо и съпорта ти казва: "Ееее, това що си го инсталирал на тоя линукс?" и трябва да се спасяваш сам....
И може би съвсем скоро всички сървъри ще са на РедХат...