Автор Тема: Мисията невъзможна или статично IP от Видин до Русе  (Прочетена 9005 пъти)

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
само пари за усвояване да има , аз съм специалист в усвояването на средства  ;)  ;D :D :D

5 милиона ще стигнат ли?
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

chen_dzen

• Напреднали
  • Публикации: 623
  • Distribution: Debian 6.0 Squeeze
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
само пари за усвояване да има , аз съм специалист в усвояването на средства  ;)  ;D :D :D

5 милиона ще стигнат ли?
още 5 милиона труд !

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Решението е просто - използвайте Hamachi.

Кажи на митницата да използвва Хамачи. А после ако се съгласят ми кажи с wine Хамачето ще тръгне ли???
Hamachi има версия и за Linux, така че може да се ползва и без wine, и няма лошо да се ползва за изграждането на тунела - въпрос на вкус. Ако от митницата толкова държат на директната свързаност, то ще се наложи да се съгласят да се връзват тунелно към корабите (било то с Hamachi или друг тунелен клиент). Ако не искат, то тогава можеш да ползваш Hamachi за тунела между компютъра на сушата и корабите.
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3467
    • Профил

Не е вярно, лъже. Аз съм по-голям специалист в усвояването на средствата. На мене ги дайте!!!
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

b2l

• Напреднали
    • Профил
Ако от митницата толкова държат на директната свързаност, то ще се наложи да се съгласят да се връзват тунелно към корабите (било то с Hamachi или друг тунелен клиент).

Не съм сигурен, че те изобщо знаят какво е тунел. Ще трябва да се свържа с тях и да разбера само IP ли искат.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3176
    • Профил
Може ли да цитираш точно наименованието на тази наредба. Не намирам такова нещо от 16 март.

А инъче, май мисията не е невъзможна. Ако имате собствени "истински" IP адреси, не е проблем чрез OpenVPN да се направи така, че всеки кораб (клиент) да си има собствен постоянен IP.
« Последна редакция: Oct 15, 2010, 14:26 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

b2l

• Напреднали
    • Профил
Може ли да цитираш точно наименованието на тази наредба. Не намирам такова нещо от 16 март.

26 март - объркал съм се.
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3176
    • Профил
Офф, много си подробен. Ама и материята е една ... В този
Цитат
ПРАВИЛНИК за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове (обн., ДВ, бр. 42 от 2006 г.; изм., бр. 61 и 70 от 2006 г., бр. 8 и 33 от 2007 г.; изм. и доп., бр. 4 от 2008 г. и бр. 28 и 100 от 2009 г.)
Издаден от министъра на финансите, обн., ДВ, бр. 24 от 26.03.2010 г., в сила от 26.03.2010 г.
не намерих подобни изисквания, но има препратки към други нормативни актове и се спрях.

И понеже може да не си прочел редакцията на предния ми пост:
Цитат
А инъче, май мисията не е невъзможна. Ако имате собствени "истински" IP адреси, не е проблем чрез OpenVPN да се направи така, че всеки кораб (клиент) да си има собствен постоянен IP.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

b2l

• Напреднали
    • Профил
В момента чета наредбата. Само, че възникват още 1 000 000 проблема. Оказва се че не може да имаш данъчен склад който да се мести, или в моя случай да плава. Иначе в наредваба пише така: преноса на данни трябва да става през Ethernet и/или GPRS.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6469
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Ами ethernet-а, с циганчето и макарата. Катюшката на гърба и ..... газ покрай тихия, бял Дунав.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

savago

• Напреднали
  • Публикации: 84
  • Distribution: mainly OpenBSD,FreeBSD
    • Профил
 Митниците искат клиента да има статичен публичен адрес за връзка с техните сървъри (често ipsec) .Ти си пускаш впн сървър на сигурно място и го даваш като адреса за връзка/контакт с техните машини. В твоя случай,ти си слагаш на корабите впн рутер които е клиент на твоя впн сървър а компа ти през етернета на впн клинета/рутера излиза през впн мрежата с публичния адрес на впн сървъра.
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
Митниците искат клиента да има статичен публичен адрес за връзка с техните сървъри (често ipsec) .Ти си пускаш впн сървър на сигурно място и го даваш като адреса за връзка/контакт с техните машини. В твоя случай,ти си слагаш на корабите впн рутер които е клиент на твоя впн сървър а компа ти през етернета на впн клинета/рутера излиза през впн мрежата с публичния адрес на впн сървъра.

Така... Като, че ли ми омръзна да чета едно и също. Това го разбрах още преди 2 страници...
Активен