Автор Тема: Може ли някои да ми помогне  (Прочетена 1205 пъти)

batepanko

• Участници
  • Публикации: 11
    • Профил
Приятели скам да инсталирам CentOS на сървър който е с два хард диск по 36 гигабайта но въпроса ми е как да го нарправя така хард дисковете да са огледални и като издарпам единия хард диск сървъра да продалжи да бачка от другия и обратното.

Ще бъда много благодарен на всички отзовали се.
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Re: Може ли някои да ми помогне
« Отговор #1 -: Oct 15, 2010, 10:01 »
RAID 1 + hot swap
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

batepanko

• Участници
    • Профил
« Отговор #2 -: Oct 15, 2010, 10:45 »
Да но идеи как да го направя насоки?
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Oct 15, 2010, 10:51 »
Пратил съм ти линк към google.com - ти от там ако не вземеш идеи не знам какво искаш??? Някой да дойде да ти го направи ли, някой да ти налее с фуния ли???
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

batepanko

• Участници
    • Профил
« Отговор #4 -: Oct 15, 2010, 11:07 »
Е как в всички форуми има само такова отношение преди 5 години тук не беше така.

Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
« Отговор #5 -: Oct 15, 2010, 11:11 »
Хардуера имаш ли го вече? Дисковете му Hot Swap ли са? Правил ли си някакви експерименти или само питаш? Ако само питаш, инфо има доста в нета. Кое конкретно не ти е ясно?

Аха, 36 GB ! Значи го имаш и не са Hot Swap. Значи не можеш (не е препоръчително) да извадиш диск по време на работа, а пък да поставиш диск в работещата система съвсем.
« Последна редакция: Oct 15, 2010, 11:16 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

batepanko

• Участници
    • Профил
« Отговор #6 -: Oct 15, 2010, 11:17 »
Чипсет:     Intel E7520
Процесор:    2 x Intel Xeon 2.66 DP GHz
Оперативна памет:    2048 MB ECC DDR / 16 GB (max)
Твърд диск:    2 x 36 GB Ultra320 SCSI hot-plug disks
Storage Controller    1 x SCSI - integrated
Storage Controller  1 x IDE - integrated
Видео адаптер: ATI RAGE XL
Допълнителна информация:
Max Supported Qty 2 / Cache Memory 1 MB / 1 x Ultra160/U320 SCSI/RAID (PCI card); 2x 10/100/1000 Mbit/s Ethernet LAN
Мрежа:    Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet

Това е система ми.
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #7 -: Oct 15, 2010, 11:22 »
Е как в всички форуми има само такова отношение преди 5 години тук не беше така.

Да бе, вярно, прав си. Изобщо не трябваше да се занимавам. А и като гледам няма райд контролер...
Активен

batepanko

• Участници
    • Профил
« Отговор #8 -: Oct 15, 2010, 11:25 »
Добре благодаря ви за инфото.
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
« Отговор #9 -: Oct 15, 2010, 11:39 »
Ако имаше хубав райд контролер, съветите щяха да са: "Направи хардуерен райд". На мен също ми се струва, че такъв нямаш. Вероятно дъното, чрез вградените интерфейси и BIOS-а могат да поддържат хардуерен райд. Виж какъв ти е райда на дъното. Може да е Intel® RAID Controllers SRCU42E или SRCZCRX. Това го видях от http://www.intel.com/products/server/chipsets/e7520-e7320/e7520-e7320-overview.htm
Търсиш в гугъл например "SRCU42E centos" и четеш кой какви проблеми е имал и какво са го посъветвали и си решаваш.
Може би по-доброто решение ще е софтуерен райд. Като почнеш да правиш нещо и срещнеш проблем, който не можеш да решиш - пиши.
« Последна редакция: Oct 15, 2010, 11:41 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

batepanko

• Участници
    • Профил
« Отговор #10 -: Oct 15, 2010, 13:02 »
Ок благодаря за помоща май така ще направя
Активен