Автор Тема: Изчезна целият таскбар на PCLinuxOS 2010  (Прочетена 1289 пъти)

m_veskov

• Напреднали
  • Публикации: 45
  • Distribution: Ubuntu 12.04 Server
  • Window Manager: Unity
    • Профил
Здравейте! След 15 години мъки с творенията Майкрософт реших най-накрая да опитам Линукс! Инсталирах си PCLinuxOS защото четох за нея че е лесна за настройка и работа за начинаещи. Много ми хареса и не мисля повече да се връщам към чичо Бил Геитс! Доста ми е трудно с настроиките но чета упорито и мисля че ще има резултат рано или късно. Проблема ми е следният : Рових се из настроиките на таскбара и цялата лента изчезна. Как се възстановява ???

Благодаря предварително !
Активен

plandz

• Напреднали
  • Публикации: 535
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Re: Изчезна целият таскбар на PCLinuxOS 2010
« Отговор #1 -: Oct 15, 2010, 21:43 »
Ами десен бутон на свободно място от десктопа и избираш Add Panel.След това си избераш какво да има на панела
Друг начин - пак оттам,но избираш Добавяне на джаджи.След това си избираш Системен панел и си го настройваш.
Това е обаче ако си с КДЕ 4.

Успех!
Активен

Ако се чувствате добре,не се тревожете.Ще ви мине. - Murphy's Laws

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #2 -: Oct 15, 2010, 22:23 »
С каква графична среда си? Това е много по- важно от това с каква дистрибуция си, защото настройките са еднакви за всички дистрибуции с тази графична среда. Другото което ме интересува е само лентата на задачите ли е изчезнала или целият панел? Най добре натисни бутона Print Screen на клавиатирата да направиш снимка на екрана, качи някъде снимката и ни прати линк да видим за какво става въпрос.
« Последна редакция: Oct 15, 2010, 22:35 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

m_veskov

• Напреднали
  • Публикации: 45
  • Distribution: Ubuntu 12.04 Server
  • Window Manager: Unity
    • Профил
« Отговор #3 -: Oct 15, 2010, 23:38 »
С каква графична среда си? Това е много по- важно от това с каква дистрибуция си, защото настройките са еднакви за всички дистрибуции с тази графична среда. Другото което ме интересува е само лентата на задачите ли е изчезнала или целият панел? Най добре натисни бутона Print Screen на клавиатирата да направиш снимка на екрана, качи някъде снимката и ни прати линк да видим за какво става въпрос.

С КДЕ графична среда съм.
Активен