Автор Тема: Писна ми от Убунту!  (Прочетена 8225 пъти)

c111100101

• Гост
Писна ми от Убунту!
« -: Oct 20, 2010, 16:27 »
От една седмица се мъча с Кубунту 10.10 писна ми от бъгове и не работещи като хората неща. Драйвера им за видео intel бъгав и не погкарва като хората вграденото видео g41. Аман направо си стрових нервите да се разправям с него. То да е само видеото ам мине се не мине и все нещо изкочи дет не е като хората.
Аз бях много отявлен защитник на Убунту обаче от днес минах на последната Мандрива и се родих всичко работи на 6 и никакви грижи. Сложих си и КДЕ 4.5.2 пак никакви проблеми. Видеото ми работи като пушка и ефектите тръгнаха от раз.
Сега може да се каже, че съм щастлив.
Мъчих се тези дни и с дебиан но също не останах очарован. Последно се двоумих между Сусе и Мандрива.
Видеото не ми е работило така добре дори под Вин. където уж си е с оригиналните драйвери. :)
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Re: Писна ми от Убунту!
« Отговор #1 -: Oct 20, 2010, 16:30 »
От една седмица се мъча с Кубунту 10.10 писна ми от бъгове и не работещи като хората неща. Драйвера им за видео intel бъгав и не погкарва като хората вграденото видео g41. Аман направо си стрових нервите да се разправям с него. То да е само видеото ам мине се не мине и все нещо изкочи дет не е като хората.

Аз за това си стоя на 10.04 :P.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #2 -: Oct 20, 2010, 16:54 »
И аз ползвам Kubuntu 10.04. 10.10 го разгледах от Live CD и не видях нещо, заради което да се изкуша да ъпгрейдвам. А за Мандривата - поздравление. Мандрива 2010.1 е прекрасна дистрибуция и си я ползвам с голямо удоволствие. Но не ми се занимава да барам по графиката и си останах на KDE 4.4.
« Последна редакция: Oct 20, 2010, 18:02 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
« Отговор #3 -: Oct 20, 2010, 18:24 »
Еми то това му е хубавото на Линукс. Нещо като не ти хареса слагаш друго и ти е кеф. И аз тествах 10.10 честно казано ми хареса как са го направили ама се натъкнах на бъгове пък и не съм особено голям фен на Дебиан та пак избягах :)
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #4 -: Oct 20, 2010, 18:29 »
Шшш, не намесвайте Дебиан при Убунту, детето отдавна е поело по свой собствен път ;)
Иначе тъй като ви слушам, явно 10.10 ще е поредната Убунту версия, която ще мине и ще замине и съществени неща ще се чакат в следващите :) Честно казано, това с фиксирано задължение на 6 месеца да се изкарва нова версия ми се струва прекалено амбициозно...
Активен

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
« Отговор #5 -: Oct 20, 2010, 18:31 »
bop_bop_mara Имам в предвид, че инструментите са еднакви и нещо не мога да свикна. Не, че са кофти просто явно аз съм зле :) За това го намесвам Дебиана.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

arda_kj

• Напреднали
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
« Отговор #6 -: Oct 20, 2010, 20:02 »
@c111100101, бях го казал и в една друга подобна тема - кой те е бил по главата да слагаш най-новата версия на Убунту, аз съм с 10.04 и нямам никакви проблеми, всичко бачка като пушка. Когато излезне поредно Убунту първите три месеца са за оправяне на бъгове, после става за работа. Така че ако инсталираш толкова рано или си ентусиаст да докладва бъгове или нямаш търпение или ти трябва нещо дето го няма в предните версии. Аз затова съм с фазова рзлика пи, т.е. една версия назад, сега например като излезне 11.04 чак тогава смятам да мина на 10.10. Това си е за бета тестери, които имат свободно време, аз нямам и затова гледам да ми е стабилно, че не ми се рови да търся причината ако нещо не работи.
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

ROKO__

• Напреднали
  • Публикации: 1531
  • Distribution: Calculate Linux Workstation amd64
  • Window Manager: GNOME 2.30
  • AMD Athlon64 4000+ Dual Core 2100 MHz 2MB L2 cache
    • Профил
« Отговор #7 -: Oct 20, 2010, 20:15 »
Аз бях много отявлен защитник на Убунту обаче от днес минах на последната Мандрива и се родих всичко работи на 6 и никакви грижи. Сложих си и КДЕ 4.5.2 пак никакви проблеми. Видеото ми работи като пушка и ефектите тръгнаха от раз.
Сега може да се каже, че съм щастлив.
Мъчих се тези дни и с дебиан но също не останах очарован. Последно се двоумих между Сусе и Мандрива.
Видеото не ми е работило така добре дори под Вин. където уж си е с оригиналните драйвери. :)

Нали беше много доволен :)
Активен

Не е важно да си добър, важно е да си най добрия!!!

http://www.calculate-linux.ru/
http://www.agilialinux.ru/

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #8 -: Oct 20, 2010, 20:24 »
И 10.04 излезе с бъгове, но 10.04.1 е вече друго нещо.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

ismailov

• Напреднали
  • Публикации: 465
  • Distribution: ubuntu,mint,xubuntu
  • Window Manager: Xfce,lxde,cinamon,Gnome
    • Профил
« Отговор #9 -: Oct 20, 2010, 21:28 »
при мен 10.10 си работи добре
е чат пат ми се чупи пакидж кит но за това ползвам синаптик
иначе всичко си върви добре
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #10 -: Oct 20, 2010, 21:32 »
е чат пат ми се чупи пакидж кит но за това ползвам синаптик
иначе всичко си върви добре

И скайпа нали :D :D :D.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

c111100101

• Гост
« Отговор #11 -: Oct 20, 2010, 22:34 »
@c111100101, бях го казал и в една друга подобна тема - кой те е бил по главата да слагаш най-новата версия на Убунту, аз съм с 10.04 и нямам никакви проблеми, всичко бачка като пушка. Когато излезне поредно Убунту първите три месеца са за оправяне на бъгове, после става за работа. Така че ако инсталираш толкова рано или си ентусиаст да докладва бъгове или нямаш търпение или ти трябва нещо дето го няма в предните версии. Аз затова съм с фазова рзлика пи, т.е. една версия назад, сега например като излезне 11.04 чак тогава смятам да мина на 10.10. Това си е за бета тестери, които имат свободно време, аз нямам и затова гледам да ми е стабилно, че не ми се рови да търся причината ако нещо не работи.
Просто държа да ползвам последното kde и то да работи задоволително добре. Така като гледам към този момент Мандрива ме задоволява напълно. Искаше ми се да пробвам как ще се държи Сусе 11.3 с кде 4.5.2 ама ме съмнява дали ще е на такова добро ниво като при мандривата. Струва ми се че мандривата е една от дистрибуциите, която има перфектна подръжка за кде. Единствено Qtcreator  е старата версия в хранилищата, но него мога да го инсталирам спокойно от официалния сайт.
И менжду другото темата поподразбиране на мандривата е много яка. :)
Активен

c111100101

• Гост
« Отговор #12 -: Oct 20, 2010, 22:39 »
Нали беше много доволен :)
Еми на този етап убунту не ми предлага система на задоволително добро ниво на работа. Имам предвид последната версия. Все още не си ме спечелил като противник на Убунту но определено освен него има и дриги доста добри дистрибуции. Май на Убунту и рекламата му е много голяма. Ама нали знаем, че не всичко което много се рекламира си струва. :)
Активен

ismailov

• Напреднали
  • Публикации: 465
  • Distribution: ubuntu,mint,xubuntu
  • Window Manager: Xfce,lxde,cinamon,Gnome
    • Профил
« Отговор #13 -: Oct 20, 2010, 23:58 »
да така е усвен убунту има и други дистрибуции но каточели за сега мандрива и убунту са доста юзер френдли
а относно скипе
както се счупи така се и оправи :)
в краина сметка за това е линукс всеки да си избира кои каквото иска
Активен

c111100101

• Гост
« Отговор #14 -: Oct 21, 2010, 08:00 »
да така е усвен убунту има и други дистрибуции но каточели за сега мандрива и убунту са доста юзер френдли
а относно скипе
както се счупи така се и оправи :)
в краина сметка за това е линукс всеки да си избира кои каквото иска
Тези определения за "юзер френдли" не са ми много понятни като плюс или като минус се изтъкват. Сигурен съм, че дори и най-големите разбирачи не са мозохисти. Защо ми е да слагам система, кочто примерно да настройвам 3 дни и да се разправям с купчина конфигурации и настройки, като мога да сложа друга система, на която почто всичко да ми тръгне от раз и да ми се налага много малко неща да пипна. В крайна сметка системата е създадена да служи на човека а не той на нея :)
Активен