Това ми прилича на задание за курсов проект.
Начина, по който е написано заданието и термина "сборен сървър" са присъщи единствено на университетски преподавател.
Ако е така - вземи прочети кое как става. Иначе ще си поредния зубър с диплома и без знания, каквито всъщност бълват от университетите.
Има и изключения, но те са малко...
Виждам, че си падаш психолог и "бягаш пред вятъра", но си далеч от истината. Лесно е да си дадеш негативното си мнение и да плюеш по незнаещите. Ти да не би да си се родил с Линукс и да си бозал до 1-2 си година само bash и c++ скриптове. И ти си бил като мен, както и всеки, който някога е започнал с Линукс. Термина "сборен сървър" си е мой (на неграмотния студент) и не вярвам, че някои преподавател ще има подобно изказване, но трябва по някакъв начин да обясня какво искам, нали?
Всеки казва, вземи прочети от тук (гугъл), от там (Yahoo), но никой не казва как да стане, дори и тези изключения за които говориш, които били малко. Що се отнася до зубърството и незаслужената диплома, ще ти кажа, че тия неща не стават ако се зазубрят. Линукс не е материя, която е константна във времето, а е система, която търпи непрекъснат прогрес и следователно зубърщина няма място в този случай. По отношение на незаслужената диплома, която ми предстой да взема, то тя няма да е купена, както става понякога (да не зема да кажа често), а ще е напълно заслужена, и аз си знам защо и какви усилия съм положил за това(когато нямам пари разчитам на себе си).
Казват, че Линукс е ОС която е насочена към всеки които иска да се развива и да прояви собствена визия за това как вижда света през Линукс (затова са и множеството дистрибуции, нали, или се бъркам? ). По подобни коментари разбирам, защо кернела на Линукс на времето не е бил написан от такива ""българи"", като теб, които толкова много знаят, че когато ги попиташ за помощ те да ти казват "чети от гугъл"....
Мисля че това, което го напише всеки, който знае и има как да помогне да допринесе за развититето на темата, ще запали още повече интереса към Линукс по начин по който всеки ще може, ако иска да си напрапви собствен сайт и да го публикува, без да плаща на хостинг компании. И всичкото това нещо, ще е защото някой си неграмотен зубър студент, на който му трябвало проект искал помощ от ""великите умове"" на Линукс България. Много благодаря...