Ей, mind_exploit!

Човече, ти направо си мазохист. На всеки е ясно че новия софтуер се пуска първо за Windows, а след това се "порт"-ва за всички останали операционни системи /в частност - Линукс./ За да ти е лесно, приятно и безпроблемно инсталирането на софтуера е нужно да използваш по-разпространени дистрибуции - Ubuntu и дериватите му, Red Hat и дериватите му и така нататък подобни, по простата причина, че за тях си има тествани и работещи компилирани DEB или RPM пакети, или поне достатъчно документация и информация по форумите/. В крайна сметка, като ти трябва да работят изброените от Теб програми, дори и IE , ми използвай си Windows. Няма да се занимаваш с втора ОС, и емулатори и виртуални машини, просто ще си работят.
Защо се чувстваш като в клетка във Windows? При Линукс правиш ли си труда да бъркаш в source кода на системата, да прекомпилираш ядрото и да оптимизираш работата на драйверите та мрънкаш че "под Windows неможе"?
Хайде да погледнем реално на нещата. 97 % от потребителите не го правят.
99% от потребителите , поне в БГ, не си плащат за софтуер, какъвто и да е. Не ми говори за идеология. Тя не те храни.
Попадал ли си на OCR или CAD или Flash editor програма под Linux? Някоя, която найстина да ти свърши работа? Дистрибуция която изцяло да използва капацитета на хардуера ти? Нещо? Няма, за сега.
Това е мое мнение, не ме съдете. Ползвам Линукс от 5 години, само за ровене в интернет, ако трябва да си свърша някаква сериозна работа прибягвам до Windows.
...изтрито... почти всеки инсталирал Linux на компютъра си има инсталиран и Windows като допълнителна ОС, или поне ползва емулатори , за да стартира Windows приложения. Смешно е.
Редактирано, съгласно т. 6 от Правилата на форума.
bop_bop_mara