Не, идеята за уеб-базиран мениджмънт не е толкова лесно преносима (разбирай не се създава толкова лесно за отделен компютър) - много по-трудно е да сетъпнеш уеб базиран мениджмънт за компа си, отколкото да накараш един скрипт да чете и пуска команди или цели скриптове... Поне според мен, това с джиесемите също не е толкова лесно за осъществяване - не всеки би си закупил апаратче, само и само да може да си управлява компютъра - ...........
Най-сбито, според мен, пърл-скрипт който на всеки 5 минути да проверява дадена пощенска кутия, да филтрира съдържанието, и ако то съдържа гореспоменатия специялен символ или група от символи, отделя това което се намира между тях и създава с полученото съдържание скрипт. След което старира скрипта, и готово! Отделна комбиниция от символи може да стартира единични команди - така ще имаме по-голяма функционалност. А фактът, че всеки регистриран на сайта на м-тел може да изпраща e-mail само с SMS, говори че не е нужно да се включва телефон към компютъра - излишно ще е

'>
Ако успеем да напишем такъв скрипт, аз ви казвам, това ще е буквално нещо нечувано и невиждано - къде се е чуло и видяло, човек с един SMS да може да направи абсолютно всичко на своя компютър? Бозавите има да се късат от завист!!!!!
Остава проблема със сигурността, но ... пак може да се реши със специални символи, които никой не знае освен изпращача.