Автор Тема: Проблем след инсталиране/махане на KDE (Ubuntu 11.04)  (Прочетена 1429 пъти)

Lanex

• Напреднали
  • Публикации: 58
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Здравейте. След ъпгрейд до Убунту 11.04 се оказа, че трябва да си остана с Гном 2.3, понеже хардуера ми не става за Юнити. Само да отбележа, че не е ъпгрейд, понеже ъпгрейда се прецака и се наложи да инсталирам 11.04 на чисто. Компютъра беше доста по-бърз от обикновенно и това което ми направи най-голямо впечатление беше, че се рестартираше за минута и нещо (от натискане на бутона рестарт до пълно зареждане на работния плот), което за мен си е огромно постижение.
Реших да пробвам други графични среди с цел разкрасяване, че тоя Гном (без компиз) е леко не красив. Инсталирах kubuntu-desktop, но така и не успя да ми зареди, след логин започна да зарежда някакви иконки в средата на екрана и на третата зацикляше и ме логаутваше. Нежелано, но все пак очаквано. Махнах го, от Синаптик изтрих повечето KDE пакети които успях да намеря, но явно има още.
Сега за проблема, най-после :)
При шътдаун и при рестарт ми се появява Кубунту екран за зареждане (или каквото се води), пише Кубунту и отдолу петте точки които светват и изгасват, при буут монитора ми изключва все едно компа е изгасен, така е за няколко секунди, примерно 20 и след това се включва и Убунту е буутнало. Тези работи се появиха след като сложих КДЕ. Има ли 'лесен' начин да ги разкарам, единственото за което се сещам е преинстал, но не ми се занимава отново да бекъпвам всичко и 2 дни да си настройвам системата.
Надявам се някой да е наясно, как да се премахнат Кубунту екрана и изгасването на монитора.
Допълнение: Малко преди да изгасне монитора ми се появява син екран, за 2 секунди, след това изчезва и монитора изгасва.
« Последна редакция: May 08, 2011, 13:48 от Lanex »
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
1. Използвай Synaptic
2. Премахваш KDM
3. Преинсталираш GDM
Ако си инсталирал kubuntu-desktop със synaptic, програмата те е питала с KDM или GDM да стартираш и ти си избрал KDM. Скапаният инсталатор в КДЕ изобщо не пита такива неща.
Махни и Dolphin и всички пакети, свързани с KDE.
Ако не те задоволява резултата си инсталирай 10.04.2 или 10.10. Вече са поизчистени от бъгове.
Системата не се настройва за 2 дни. Инсталираш отваряш synaptic>>източници на софтуер и разрешаваш всички източници. След това пишеш в терминала
1. sudo apt-get update
2. sudo apt-get dist-upgrade
След ъпдейта рестартираш и пишеш пак в терминала
1. sudo apt-get update
2. sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
3. sudo apt-get install rar
4. sudo apt-get install vlc
5. sudo apt-get install skype
Друго си инсталирай по желание. Останалото е персонализация на десктопа.
« Последна редакция: May 08, 2011, 12:59 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

Bagatur

• Напреднали
  • Публикации: 267
  • Distribution: Debian Squeeze
  • Window Manager: KDE Development Platform: 4.4.5 , LXDE
    • Профил
Омазал си нещата яко. От това което прочетох единствно преинстал ще е най лесният вариант за теб. А системата се настройва за 20 мин за какви два дни ми говориш 8) Просто кажи кое по точно те интересува и ще ти кажем кое как. Успех
Активен

Учим се докато сме живи....

Lanex

• Напреднали
    • Профил
Ами да, питаме и аз посочих КДМ, после като изтрих убунту нещо се прецака, заради това, не помня вече, но успешно си мина на ГДМ. Сега ще пробвам да го преинсталирам.

Отнема ми 2 дни (може би малко се изхвърлих :)) защото трябва да си оправя звука (махам пулсаудио, защото ми се прецаква звука в скайп), чудя се какви програми си бях инсталирал преди за да ги инсталирам пак, оправям си драйвера за камерата, настройка на програмите и такива дребни нещица, повечето време ми отива да се чудя какво още трябва да инсталирам
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
В Убунту не съм забелязал да ми прецаква звука на скайпа. При лаптоп обаче е възможно. В Кубунту по подразбиране микрофона е на минимум и трябва да се увеличи.
Активен

Lanex

• Напреднали
    • Профил
На мен ми се прецаква и след махане на пулсаудио четейки от едно хау-ту си се оправя, но пък сега с новия скайп нямам видео та трябва да си карам със 2.0.0.64 понеже не мога да си намеря 2.1.0.74(бета 1).
Реших да преинсталирам, сложих ли Лубунту-десктоп и не можах да го махна както трябва :) (това след като реших да преинсталирам). Та новият ми въпрос е, как да си бекъпна сесията от Хром + паролите, предния път ги изгубих, не искам пак да ги губя. също и от Тъндърбърд, има ли някакъв начин да се екстрактнат.
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
Това за видеото пак май си е твоя грешка. Аз няма камера, но ми излиза видео. Има една програма guvcview. Мисля, че от нея се настройва камерата. Не мога да разбера какви експерименти правиш с графичните среди. Какво търсиш изобщо?
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
 Преинстал с Кубунту 10.10 . Изчакай поне месец за  Кубунту 10.04 !!!!! НЕ МАХАЙ ПУЛСАУДИО! Инсталираш PulseAudio Device Chooser и PulseAudio Volume Control и GNOME ALSA Mixer и projectM PulseAudio Visualization-последното за екстра и всичко трябва да е ок-аз съм безпроблемен по този начин... ;)
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

Lanex

• Напреднали
    • Профил
Аз преинсталирах :)
Проблемът с видеото е, че ми показва черен екран в теста и при разговор, иначе ми намира че е /dev/video0, аз нямам камера и ползвам тази на телефона със smartcam и проблемът се появи в новата версия на скайп, с другите (които подържат видео) е ок. Звука в новите версии на скайп се прецака и преди ползвах 2.1 нещо-си, но човекът с когото говоря в скайп най-често е с Мак ОС и на него му изписа последния път, че не може да се осъществи разговор понеже моят скайп е остарял. Както и да е, след махане на пулсаудио нямам никакъв проблем със звука под скайп, разбира се има леки проблеми при КДЕ приложения, но хич не ме бъркат.
Сега ще опитам нещата които сте писали и този път не смятам да слагам друга графична среда и без това не ми тръгват или не ми харесват останалите които пробвах :)
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
проблем с ubuntu
Настройка на програми
knoppix 1 7596 Последна публикация May 23, 2005, 01:48
от knoppix
Ubuntu 5.04 Първи Старт
Настройка на програми
vejdi_86 6 8570 Последна публикация Jul 26, 2005, 02:15
от tech_noir
Ubuntu live to ubuntu alternate?