Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16   Надолу

Автор Тема: Питане от абсолютен новак!  (Прочетена 39880 пъти)

zoomaniak

• Напреднали
  • Публикации: 157
    • Профил
Re: Питане от абсолютен новак!
« Отговор #75 -: May 16, 2011, 22:34 »
За сега съм предоволен от доволен както се казва. Остана само да барнем Марчето за ущаците - тоест да си оправя Принтера и скенера. Туитър шъ пипна да иам възможност да си Туитвам с вазе. Офис пакета трябва да прочета кво се прави и дали е вече инсталиран. Шъ зема и филма да сваля да изгледам - нещо комедиино да сваля викам за релакс. Ама утре щото сега вече ми се напукаха очите от взиране в екрана.

Най-якото е, че и квото да направя всичко работи - ако нещо се скапе вадя диска и отначалото - майтапя се.

Много благодаря - ама истински и мъжката на всички писали в мойта скромна тема.

Незнам какво да кажа още.....тепърва има да тествам още. Ако имам въпроси ще си ги вписвам в тази тема.....както казвах и преди - невярвах, че ще се справя.
Активен

lunarvalleys

• Гост
« Отговор #76 -: May 16, 2011, 22:42 »
поздрави
ако имаш проблеми нещо с кодеци (тфа mp3, филми, ала-бала): питай смело, ще ти се обясни  [_]3
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #77 -: May 16, 2011, 22:43 »
поздрави
ако имаш проблеми нещо с кодеци (тфа mp3, филми, ала-бала): питай смело, ще ти се обясни  [_]3

Не го слушай. Първо провери какви теми има във форума, после може и да погледнеш в google какво има.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #78 -: May 16, 2011, 23:00 »
Дружина - чакай да Ви подпитам така истински.

Сега на ниво Кеширана информация - требе ли язе да чистим нещо с разни софтуери както беше при Уиндоса по 2-3 пъти на ден за да работи или не требе. Как е решен въпроса с това под Линукс войводи.

Софтуери на ниво Вируси - Защити и таквиз салтанати - Кашпировски и т н......шъ иам ли нужда да ползвам или хакери не пипат ОС с отворен код - щото като е отворен и всичко се вижда.

Простете моят метафоричено - комедиен език на изразяване.
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #79 -: May 16, 2011, 23:04 »
Ако обичаш пиши на правилен Български език! Не смятам да ти търпя неграмотщината!

Не, не ти трябва антивирусен софтуер, въпреки, че имало някакъв такъв (не съм запознат с него защото не ползвам антивирусна на линукса).
За чистене има две команди, който може да пускаш (в терминала) от време на време, но като цяло няма да ти се налага да правиш това.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #80 -: May 16, 2011, 23:08 »
Супер. И това ме радва като информация. Еххх тези правила - но ок ще пишем както е по сценарии. Какво значи правилен език - езика е като кода в интернет. Еволюира ежесекундно.

Но ок аз съм просто ученик тук....
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #81 -: May 16, 2011, 23:11 »
Супер. И това ме радва като информация. Еххх тези правила - но ок ще пишем както е по сценарии. Какво значи правилен език - езика е като кода в интернет. Еволюира ежесекундно.

Но ок аз съм просто ученик тук....

Човек, искаш децата ти да пишат като селяни ли?
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #82 -: May 16, 2011, 23:19 »
Това е излишен спор  [_]3 водил съм го стотици пъти. Ваканцията като децата ми прекарат 3 месеца при баба си и научат диалект - какво искаш да им казвам - това ли:

- В София не се говори така. Правилно тази дума се изговаря така и така. На диалект не говорим в София.

Изучаването на диалектите за мен е хоби и страст.

Оно аз да ти кажувам в моето село комшията не го разбирам - он ми говори на градски слова.

И бля бля.....езика е нещо, което еволюира в мозакът ни. Езика е красотата на различните хора. По-какво различаваш хората!!!! Не по ОС - а по Езика им. И бля бля....

Аз се лигавим. Ако искаш и като Шекспир ще пропиша - защото го мога:

- И ти в дните на промяна на ядрото,
използвай само правилният код сър Джон.
Кода, който расте в градината на розите,
които ториш с жива вода от езерото на Лебедите...............

Езика е всичко и нищо - о принце. Нека мечът ти съсече словата ми на две......и крашне браузерът ми ако нещо в мен е лъжовно..........

Импровизирам........
Активен

Bagatur

• Напреднали
  • Публикации: 267
  • Distribution: Debian Squeeze
  • Window Manager: KDE Development Platform: 4.4.5 , LXDE
    • Профил
« Отговор #83 -: May 16, 2011, 23:25 »
///off topic

В София точно на диалект си говорите шопски но малко по мек от този във Враца да речем, но това не е форум за Български и литература.
А щом филологията ти е хоби знаеш къде в България се говори най-чистия книжовен  Български език.Всеки случай не е в София
Ако имаш питания относно програмите питай.Но преди това задай въпроса си на google или търсачката на форума.
Инъче както си я подкарал по-добре виж някой колега от София ако си там плати си да дойде да ти нагласи нещатата и това е.
« Последна редакция: May 16, 2011, 23:30 от SATANIC_SOUL »
Активен

Учим се докато сме живи....

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #84 -: May 16, 2011, 23:27 »
Ок. Ще се справя и с питане. И с ваша помощ. Недейте ограничава общуването си само до ОС и код. Общуването между нас има по-дълбока красота.
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #85 -: May 17, 2011, 06:07 »
...опаааа сега опитахме да разпечатим нещо на принтера от другия комп с ОС на Уин и не става.

Трябва ти Samba.

Добро утро. Нали Samba трябва да се намира в Инсталиране-Деинсталиране на софтуер. Тъй като там я потърсих и ми показа, че я имам. Даже две папки имам с различни наименования, но касаещи Самба.
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #86 -: May 17, 2011, 06:33 »
Уж направих всичко като хората с Принтера. Вече принтера е в Дивайс приложението. Като дам ПРИНТ и се чува само едно пукане и дава Ерор. Имате ли на идея къде бъркам.
Активен

Debianly

• Напреднали
  • Публикации: 27
  • Distribution: Debian 6
  • Window Manager: Gnome, KDE
    • Профил
« Отговор #87 -: May 17, 2011, 07:39 »
Ех накефих се с тази тема.Денят ми се очертава да е весел заради тебе.   :D
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #88 -: May 17, 2011, 07:42 »
Ех накефих се с тази тема.Денят ми се очертава да е весел заради тебе.   :D

Е аз съм забавен - хихик. Ще се радвам да ми помогнеш, че с принтера си вършим работа - и ако не го подкарам ще трябва да инсталирвам драйвърите на другият комп - да сменям кабели и още куп щуротии.

Гледам разни туториълси....но явно има някаква зависимост от Принтера, който е правилно аднат един вид и Дивайс мениджъра, който го разпознава, но има червено Х върху иконката - тоест нещо несработва.

Дали е свързано с локалхост и ала бала урл оффф....а работният ден напредва - Хелп.
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #89 -: May 17, 2011, 07:51 »
Май трябва да дам команда на Device Manager Setup Wizard (hp-setup) - за да сканира системата - правилно ли разсъждавам.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 16   Нагоре
« назад напред »