Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16   Надолу

Автор Тема: Питане от абсолютен новак!  (Прочетена 39911 пъти)

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Re: Питане от абсолютен новак!
« Отговор #105 -: May 19, 2011, 08:15 »
Защо употребявате думата пич.....за втори път в темата.

Е не си ли пич бе :D?
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

zoomaniak

• Напреднали
  • Публикации: 157
    • Профил
« Отговор #106 -: May 19, 2011, 08:19 »
Сега чета: http://fedoraproject.org/wiki/FAQ#Why_should_I_be_using_Fedora.3F

Малко е скапано през гугъл преводача - ама кво да се прави.

Яки неща има тва бебче Федора....

Разпознава почти всичко свързано с настройки на интернет и още куп щуротии.

Още малко четене и ще се влюбя в нея.

Там за е*****е принтери трябва да го разровя повече.....и за скенерите. Отделили са тези две неща в отделни сайтове с Хелп.....офффф
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #107 -: May 19, 2011, 08:23 »
Цитат
Fedora има най-новия и най-софтуер и нови версии на всеки шест месеца. Fedora е нагоре по веригата на Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Red Hat Enterprise Linux е консервативна съобщение и цикъла на обновяване и се продава в търговската подкрепени от Red Hat.

Ей.........шшшш благодарско за предложението да инстална Федората  [_]3
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
« Отговор #108 -: May 19, 2011, 10:00 »
Цитат
Fedora има най-новия и най-софтуер и нови версии на всеки шест месеца. Fedora е нагоре по веригата на Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Red Hat Enterprise Linux е консервативна съобщение и цикъла на обновяване и се продава в търговската подкрепени от Red Hat.

От къде е този цитат? Ако е от Fedora wiki FAQ, то там си има и българска версия. Най-горе в страницата можеш да си избереш език.
https://fedoraproject.org/wiki/FAQ/bg
« Последна редакция: May 19, 2011, 10:03 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #109 -: May 19, 2011, 10:05 »
Цитат
От къде е този цитат?

http://fedoraproject.org/wiki/FAQ#Why_should_I_be_using_Fedora.3F

Ама през Гугъл преводача и е голо вода. Но дава първична информация. Като имам точен превод - ще споделя с форума. Търпение.
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #110 -: May 19, 2011, 10:06 »
Офффффффффффф ясно!
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #111 -: May 19, 2011, 10:08 »
Цитат
Ако е от Fedora wiki FAQ, то там си има и българска версия. Най-горе в страницата можеш да си избереш език.

Друго има ли преведено на роден език - да не се излагам или само FAQ
Активен

bazu

• Напреднали
  • Публикации: 810
  • Distribution: Debian
  • superman
    • Профил
« Отговор #112 -: May 19, 2011, 10:23 »
офтопик
...
Цитат
Разликата между форумите по света:
В английския - питаш и ти отговарят.
В руския - питаш, отговарят ти и теб те питат нещо.
В българския - питаш и 1000 човека ти казват колко си прост, че питаш.
...
Както ми се спеше това ме разсмя с глас. :)
Активен

lunarvalleys

• Гост
« Отговор #113 -: May 19, 2011, 10:39 »
ми навремето точно това ме отврати от "клуба" за линукс в дир.бг  ::)
Активен

Bagatur

• Напреднали
  • Публикации: 267
  • Distribution: Debian Squeeze
  • Window Manager: KDE Development Platform: 4.4.5 , LXDE
    • Профил
« Отговор #114 -: May 19, 2011, 11:00 »
Цитат

Хех това че софтуеара е най-новият далеч не означава че работи най добре. Същото е и с дистрибуциите. Не можеш да кажеш коя е най добра или най-лоша. Много дистрибуции използват най- новия софт. като Убунту, Арч, Калкулейт и т.н. ,но понякога именно това използване на последна генерация софт. прави дистрибуциите бъгави и създава куп проблеми още. С течение на времето и работата ще се убедиш в това.
И не съм съгласен с теб че англииския е проблем в намирането на инфо. Има тонове информация на Български и то не от скоро.
Трябва само да се потрудиш да я прочетеш.
Най добре започни с основното какво е линукс,какви команди се използват в линукс, за какво служат командите, как да ги съчетаваш.каква е разликата между дистротата има поне 10 онлайн книги на български точно с основите. По време на четенето ще ти се изяснят много въпроси.

Активен

Учим се докато сме живи....

tovaimesushtestvuva

• Напреднали
  • Публикации: 39
    • Профил
« Отговор #115 -: May 19, 2011, 11:16 »
Тук съм съгласен с последния пост над моя.
Например направих грешката да сваля и инсталирам последното актуално ядро точно на федора 14 и се започнаха грешките със зареждането на системата, плюе грешка от сорта че нямало ipv6 routers и въобще не се стига до login екрана.
Реших по селския начин проблема просто коментирах редовете в GRUB за новия кърнъл и ми се зарежда стария и системата си работи. Така че някои ъпдейти правят големи каши по отношение на работата на системата.
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
« Отговор #116 -: May 19, 2011, 11:39 »
//Извън темата: Имало литература, да четял за командите...  Защо се опитвате да направите от човека IT специалист? Нека си работи пряката работа и да си ползва компютъра както си му харесва...
Не е нужно всеки да е IT и да разбира от Линукс. Нужно е компютъра да му помага в ежедневната работа.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #117 -: May 19, 2011, 11:41 »
Не е нужно всеки да е IT и да разбира от Линукс. Нужно е компютъра да му помага в ежедневната работа.

Той е пич бе, ще се справи ;).
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #118 -: May 19, 2011, 12:00 »
Цитат

Абсолютно правилно - казано. За да се увеличават ползвателите на Линукс - Линукса трябва да излезе от сянката на "супер сложната система". Все пак ОС трябва да е лесен за ползване.

И според мен става все по-лесен. Защото като чета колко функционалности има - направо ме хваща яд, че чак сега се впускам в това приключение. Толкова години робувах на мъките на Уиндоса.

Тука просто трябва четене и следване на определена логика.

А и ми предстои да инсталирам Федората и на лаптопа и на другият настолен комп.

НО имам още много за четене, на ниво работа на PC в мрежа. Споделяне на файлове между PC под Линукс. Принтене. Ползване на скенера. И това е.

Работа с Гимп - ама това е за жена ми  >:D >:D

Работа с Видео конвертори - защото имаме и HD камера.

Аз ще си чета и ще питам - и силно се надявам да общуваме заедно - щото съм пич  [_]3
Активен

zoomaniak

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #119 -: May 19, 2011, 12:11 »
А ако искам да предоставя преводи за: fedoraproject.org/wiki - как става това. Нямам време да участвам в проекта: fedoraproject.org/wiki и сам да слагам преводи. Възможно ли е да ги пращам на някой.
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 16   Нагоре
« назад напред »