Автор Тема: alt+tab Разделено показване на прозорците...  (Прочетена 2657 пъти)

bazu

• Напреднали
  • Публикации: 810
  • Distribution: Debian
  • superman
    • Профил
Когато натисна алт и таб мога да си сменям активните прозорци, обаче ако имам прозорци от една и съща програма ми излизат със стрелки като на пример скайпа ми е отворен и си пиша с двама души и ако искам да сменя натискам алт и таб и после с мишката избирам кой от двата искам. Супер е дразнещо как може да се оправи?:)
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
При мен няма такова нещо. Може ли да покажеш screenshot?
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

NikolaiTalev

• Напреднали
  • Публикации: 307
  • Distribution: Debian Wheezy
  • Window Manager: KDE
    • Профил
При мен няма такова нещо. Може ли да покажеш screenshot?

И при мен е както трябва колкото и скайп прозорци да имам отворени ги показва по отделно

Edit: С какъв Window Manager си и ползваш ли compiz
« Последна редакция: May 19, 2011, 08:41 от NilkolaiTalev »
Активен

Веднъж Linux, цял живот Linux.

http://blog.nk-support.eu/

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
с Гном 3 съм няма как да ползвам компиз.
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
Хмм доста интересно. Трябва да има някъде в документацията на Gnome 3 как се сменят прозорци от една и съща програма.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
backtolife и ти ли си с гном 3 ?
Активен

b2l

• Напреднали
    • Профил
backtolife и ти ли си с гном 3 ?

Не ама ако ще оставят това така, няма да го слагам. Аз даже съм с 10.04, не виждам смисъл да си слагам нови версии и да свиквам на ново с нещо друго. За мен тия dist-upgrade нямат голям смисъл.
Активен

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
@offtopic: Аз толкова да чаках гном 3, че не беше истина. Представях си го нещо супер яко и вече както го имам от 2-3 седмици и продължавам да съжалявам, защо са го направили.
Активен

Intel

• Гост
@offtopic: Аз толкова да чаках гном 3, че не беше истина. Представях си го нещо супер яко и вече както го имам от 2-3 седмици и продължавам да съжалявам, защо са го направили.

Аз бях така с първото KDE4 :D
Активен

tunesquad

• Напреднали
  • Публикации: 24
    • Профил
Пак малко оффтопик, на мен изцяло не ми бачка alt+tab и въобще не мога да си сменям каквито и да било прозорци. Може ли малко помощ ? ??? Ubuntu 12.04 (precise) 64-bit
« Последна редакция: Aug 21, 2012, 18:14 от tunesquad »
Активен

Nedko Arnaudov

• Напреднали
  • Публикации: 38
    • Профил
Цитат
Alt+[key above Tab] (eg, Alt+` on a US keyboard) switches between windows within an application. This can be used from within the Alt+Tab switcher, or from outside it (to open the switcher with the window previews for the current application already selected).

https://live.gnome.org/GnomeShell/CheatSheet
Активен

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
Хмм доста интересно. Трябва да има някъде в документацията на Gnome 3 как се сменят прозорци от една и съща програма.
Със стрелките се сменят.
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast

trosho

• Напреднали
  • Публикации: 321
    • Профил
Пак малко оффтопик, на мен изцяло не ми бачка alt+tab и въобще не мога да си сменям каквито и да било прозорци. Може ли малко помощ ? ??? Ubuntu 12.04 (precise) 64-bit
При наличието на почти никаква информация, не може да се каже къде точно е проблемът.
Ако трябва да се гадае, бих предположил, че са променени клавишните коминации на Compiz (Unity) и/или на Мetacity. А ако аз бях в подобно положение, бих опитал да върна стандартните настройки с тези команди (пробвай на свой риск):
Код
GeSHi (Bash):
  1. gconftool-2 --recursive-unset /apps/compiz-1/plugins/switcher
  2. gconftool-2 --recursive-unset /apps/compiz-1/plugins/unityshell
  3. gconftool-2 --recursive-unset /apps/metacity/global_keybindings

След изпълнението им, щях да изляза и отново да вляза в сесията или да направя рестарт.
Активен

tunesquad

• Напреднали
  • Публикации: 24
    • Профил
При наличието на почти никаква информация, не може да се каже къде точно е проблемът.
Ако трябва да се гадае, бих предположил, че са променени клавишните коминации на Compiz (Unity) и/или на Мetacity. А ако аз бях в подобно положение, бих опитал да върна стандартните настройки с тези команди (пробвай на свой риск):
Код
GeSHi (Bash):
  1. gconftool-2 --recursive-unset /apps/compiz-1/plugins/switcher
  2. gconftool-2 --recursive-unset /apps/compiz-1/plugins/unityshell
  3. gconftool-2 --recursive-unset /apps/metacity/global_keybindings

След изпълнението им, щях да изляза и отново да вляза в сесията или да направя рестарт.

Така стана ! Благодаря !
Активен