Автор Тема: Споделете Мнение  (Прочетена 3691 пъти)

faithless_nas

• Участници
  • Публикации: 4
    • Профил
Споделете Мнение
« -: Jul 28, 2011, 16:11 »
Здравейте на всички! Имам лаптоп Acer Aspire 5732ZG и съм на Windows 7 и наскоро видях новата Убунту 11.04 и ми хвана окото. Oт около една година съм на Уиндоуса и искам да попитам ще срещна ли проблеми ако го сменя,в смисъл изцяло , да махна Уиндоуса и да сложа Убунту като операционна система. Възможно ли е да срещна проблеми и какво бихте ме посъветвали вие , дали да сменя Уиндоуса или да си остана с него(хвърлил съм око на Убунтуто :D) Също така играя игри- предимно Дота, четох че може да се сложи уаркрафт, но въпроса ми е дали ще може да се смени пача,тъй като в Гарената е на 1.26 в момента. Искам да сменя малко Уиндоуса ,защото ми е писнало от него.
п.с Антивирусни ,мантивирусни -имам ли нужда от нещо такова в Убунту ?
Благодаря предварително !
Активен

faithless_nas

• Участници
    • Профил
Re: Споделете Мнение
« Отговор #1 -: Jul 28, 2011, 16:13 »
и още нещо, може ли да ми разясните как стоят нещата с драйверите , автоматично ли се слагат или трябва нещо друго  :)
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #2 -: Jul 28, 2011, 16:41 »
Ubuntu 11.04 не те съветвам да ползваш. Новата графична среда е доста дървена и неподлежаща на конфигурация. По- добре избери Убунту 10.10. Все пак това е лично мнение. Ако ти харесва си я ползвай. Kubuntu 11.04
http://img705.imageshack.us/img705/579/kubuntu10102.png
работи доста добре. Linux Mint e Ubuntu- базирана и също доста добра.  Относно хардуера - най- добрият вариант е да ти познае всичко със стартиране на Live CD-то и да не се налага да търсиш драйвъри. Изобщо - сваляй образи, записвай на CD, стартирай като Live CD и ако ти хареса дистрибуцията и ти разпознае хардуера - тогава инсталирай.
« Последна редакция: Jul 28, 2011, 16:47 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

v13

• Гост
« Отговор #3 -: Jul 28, 2011, 18:05 »
Ако до сега си ползвал windows и си играл доста игри на него не се хвърляй на Linux, защото ще останеш разочарован. Голяма част от игрите, които си играл под Win може да не успееш да ги подкараш а от тези, които заработят може да останеш разочарован. Иначе има не малко игри и за Linux.
Активен

AMD

• Напреднали
  • Публикации: 873
  • Distribution: Calculate Linux Scratch 64 / Alt Linux Centaurus 6.0 64
  • Window Manager: Gnome 2.32/3.2 XFCE 4.8/4.10-git
  • AMD Athlon64/Sempron64 4000+Dual Core/3400+
    • Профил
« Отговор #4 -: Jul 28, 2011, 18:34 »
Или Мандрива.
Активен

Господи моля те пази ме от ламерите, от хакерите и сам мога да се пазя.

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Jul 28, 2011, 19:28 »
Mandriva One 2010.2  KDE, българска локализация. Неведнъж съм я препоръчвал. SUSE не смея да ти я препоръчам. Много лоши примери има в тоя форум за сблъсъка на начинаещи в Linux с тази набедена за лесна дистрибуция.
« Последна редакция: Jul 28, 2011, 19:37 от cybercop »
Активен

v13

• Гост
« Отговор #6 -: Jul 28, 2011, 20:06 »
Mandriva One 2010.2  KDE, българска локализация. Неведнъж съм я препоръчвал. SUSE не смея да ти я препоръчам. Много лоши примери има в тоя форум за сблъсъка на начинаещи в Linux с тази набедена за лесна дистрибуция.
Че на Федората какво и е? Само си добавяш допълнителните хранилища и нямаш грижи с нищо, просто си работи. Хем и Gnome 3  доста прилича по визия на графичната среда на Ubuntu Unity.
След сериозно количество ъпдейти на Gnome 3 и не само, към този момент мога да кажа, че системата работи префектно.
Активен

faithless_nas

• Участници
    • Профил
« Отговор #7 -: Jul 28, 2011, 20:56 »
Сложих си Убунтуто , и сега ви чета коментарите .. :D Знам за игрите, но искам да попитам понеже нещо не ми изкарва дяловете ,като писах sudo -fdisk -l ми ги показва ,но не ги виждам като дам на компютър, някой може ли да помогне
Активен

radoshow

• Напреднали
  • Публикации: 1313
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome Shell
    • Профил
« Отговор #8 -: Jul 28, 2011, 21:05 »
Как инстлира Убунту,дуал буут или на чисто върху целия хард.Питам,защото ако имаш NTFS дялове докато не се монтират няма как да ги видиш.
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #9 -: Jul 28, 2011, 21:10 »
Ако имаш ntfs дялове, те ще ти излязат във файловият браузър. просто трябва да кликнеш върху тях, за да ги монтираш.
Активен

faithless_nas

• Участници
    • Профил
« Отговор #10 -: Jul 28, 2011, 22:59 »
aaa.. :D убунтото не е за мен.. видях го  :-[ проблемът сега е как да си върна D: драйва, на него имах неща ,но сега не ми го изкарва, като слагах убунтуто го сложих на C: със нещо еxt4 или нещо такова, като и направих D: пак такъв, въпроса ми сега е как да  си върна D:
Активен

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
« Отговор #11 -: Jul 28, 2011, 23:10 »
Цецо, ти ли си майка?
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6779
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #12 -: Jul 29, 2011, 08:53 »
Откъде да го върнеш ? От ОНЯ свят ли ? Ами там, където си го нахакал, оттам го върни.

Е как да ти се отговори човеко ? Ти си инсталирал, мазал, бъркал. Как сега другите да отгатнат какво аджеба си правил, и респективно да ти се даде съвет, как да го възстановиш ?
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

AMD

• Напреднали
  • Публикации: 873
  • Distribution: Calculate Linux Scratch 64 / Alt Linux Centaurus 6.0 64
  • Window Manager: Gnome 2.32/3.2 XFCE 4.8/4.10-git
  • AMD Athlon64/Sempron64 4000+Dual Core/3400+
    • Профил
« Отговор #13 -: Jul 29, 2011, 08:56 »

Тя е лесна, само че ако разбираш немската философия. И техния начин на мислене който е много различен от нашият.
Активен

Господи моля те пази ме от ламерите, от хакерите и сам мога да се пазя.

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #14 -: Jul 29, 2011, 09:00 »

Тя е лесна, само че ако разбираш немската философия. И техния начин на мислене който е много различен от нашият.

"От нашия" - руския, или "от нашия" българския начин на мислене, понеже знаем, че ти не си Българин...
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше