RealEnder, с известно закъснение

Най-накрая реших и аз да добавя WPA трошене към моята бъглива програма. Разбира се още не съм го направил, но уикенда похабих няколко часа по въпроса. Първото което реших е да ползвам на hashcat формата за входни данни, hccap. Това разбира се е проблем, защото когато трошиш WPA обикновено работиш с pcap дъмпове. Основният проблем е че за да получиш hccap от pcap дъмп, трябва да apply-неш един пач към aircrack който да ти позволи да експортваш данните в hccap формат. Другият проблем е че pcap parser-а на aircrack е под всякаква критика, не е stateful, когато два handshake-а се презастъпват или има ретрансмитване на пакети, става мизерия и може и да не успееш да кракнеш паролата заради кофти входни данни.
Та понеже не ме е страх да парсвам pcap дъмпове

реших да драсна една малка програмка която да превръща pcap във hccap, коригирайки проблемите на aircrack. Сорса можеш да си го вземеш оттук:
http://gat3way.eu/poc/pcap2hcap.cПрограмата не ползва libpcap, обработвам си сам pcap пакетите.
Знам, все още има трески за дялане, но работи доста добре. Правих тестове срещу pyrit, досега нямаме разминавания по отношение на false positives (всъщност, аз следвам 802.11/802.1x спецификациите малко по-стриктно, което в рядки случаи може да се окаже проблем, при някои бъгливи имплементации - в този случай можеш да ползваш -b опцията, която олабва малко проверките, но пък дава грешни резултати в огромна част от случаите).
Също така, скоростта е далеч по-добра от тази на това python-ско чудовище pyrit. Pcap дъмп от десетки мегабайти с няколко хиляди handshake-а го обработвам за няколко секунди, докато pyrit се влачи минути докато ми заеме цялата оперативна памет и се тръшне геройски

А pcap2hcap заема някакви мизерни 5-6 мегабайта оперативна памет

Надявам се да помогне.
П.П за момента не може да се използва за batch неща, защото изисква вход от потребителя. Това скоро ще го оправя.
А,да, говорихме си известно време с atom (автора на hashcat). Генерираните hccap файлове работят (добре че ме светна за една особеност на формата, за която бях в дилема

). Изходът от тази програмка директно може да се ползва с oclhashcatplus. Всякакви малки детайли с формата са изчистени