Хардуера е напълно нормален за Убунту 10.04. Стига си обърквал хората с екзотични дистрибуции. Освен това, предполагам, че Kingrat е пуснал темата, след като вече е направил избора си. Щом не съм препоръчал Дебиан 6 на начинаещ или дистрибуция с KDE-4, значи се съобразявам, както с хардуера, така и с потребителя.
Младежи, извинявайте, че породих полемика между вас, че като гледам се стигна до скандал! Относно избора ми истината е, че се чудех между 10.04 да инсталирам както бях написал или по-стара дистрибуция. Разглеждах им минималните изисквания, когато видях че са ми отговорили, че 10.04 ще върви вече го записвах на флаш и го инсталирах, тъй като харддиска на машината е празен и мога да си позволя да правя мазало, колкото си искам

Засега 10.04 се държи стабилно, истината е че не съм работил с тази версия. Преди работех с Харди Нерон, но то беше още когато излезе
Но, като цяло наистина въпросът ми си беше конкретизиран "дали ще върви 10.04 на зададените параметри, а не кой линукс ще върви най-гладко''
Така де пожелавам ви Весели празници и мерси за съдействието до момента