такова-няма X, ако си на десктоп, да не би да имаш X на стария кернел
Да
И ако от Fedora бяха оправили проблема-щеше да се обади.
Мисля че никой не чете темата внимателно. Проблем НЯМА. Пречети внимателно какво е написал:
На федора съм от няколко месеца, и напоследък направо не мога да се побера в кожата си като видя че има ъплейт на ядрото ... тъй като ползвам Nvidia драйвер, който като се ъпдейтне ядрото и вече не работи ... въобще не ми тръгва Х-а ... и трябва да го инсталирам наново.
Използва драйвер свален от сайта. Всеки път като се ъпдате-не ядрото, драйвера се компилира. Него го дразни, че при ъпдейт трява да се компилира драйвера. Затова поисках версия на ядрото и дали има инсталирано HW ускорение.
Сега ми кажи ти, че има една (1!!!) дистрибуция, която след дали модула е компилиран без Dynamic Module Support или akmod. Дай ми просто име, ще я тествам инсталирам и за 18 ще се постаря да го има и във Федора.
Забележи, че:
End of Life (EOL)
When the a release reaches the point where it no longer supported, updates are no longer created for it and it is considered End of Life (EOL). Branches for new packages in the SCM are not allowed for distribution X after the Fedora X+2 release and new builds are no longer allowed.
The tasks performed at EOL are documented in the End of life SOP.
Което значи, че подръжката на Федора е 1.5 години. Да, във F15 ужасно много неща не работеха като хората, бяха направени много промени ( може да погледнеш FeatureList-а),
Първи
Ние вярваме в силата на иновациите и се фукаме с направеното във всяка нова версия. Откакто пускаме нови версии два пъти в годината, не се налага да чакате дълго, за да видите последния и най-добър софтуер, докато има други Линукс продукти, произлезли от Fedora, предлагащи стабилност в по-дългосрочен план. Ние ще поддържаме бързото движение на Fedora напред, така че да можете да виждате бъдещето първи.
Ако тука не ти прещрака, че Fedora НЕ Е стабилна дистрибуция, не знам...
П.П Дреме ми на шапката кво е казал Линус.