Автор Тема: Настройка на GDM в Ubuntu 11.10.  (Прочетена 900 пъти)

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Настройка на GDM в Ubuntu 11.10.
« -: Jan 31, 2012, 20:51 »
Тествах Kubuntu 11.10 и след като видях, че графичната среда надхвърля възможностите на хардуера ми инсталирах lxde-core+GDM+network-manager-gnome. След рестарта всичко тръгна перфектно. Когато обаче потърсих в менюто "Екран на вход", за да си настроя GDM за автоматично влизане, се оказа, че там няма нищо подобно. Командата gdmsetup също е непозната за системата. Ще ви бъда благодарен, ако ми кажете как да настроя GDM за автоматично влизане. Наблюденията ми върху ubuntu 11.10 са твърде ограничени и не знам как се правят настройките за вход.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

radoshow

• Напреднали
  • Публикации: 1313
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome Shell
    • Профил
Re: Настройка на GDM в Ubuntu 11.10.
« Отговор #1 -: Jan 31, 2012, 21:12 »
Тествах Kubuntu 11.10 и след като видях, че графичната среда надхвърля възможностите на хардуера ми инсталирах lxde-core+GDM+network-manager-gnome. След рестарта всичко тръгна перфектно. Когато обаче потърсих в менюто "Екран на вход", за да си настроя GDM за автоматично влизане, се оказа, че там няма нищо подобно. Командата gdmsetup също е непозната за системата. Ще ви бъда благодарен, ако ми кажете как да настроя GDM за автоматично влизане. Наблюденията ми върху ubuntu 11.10 са твърде ограничени и не знам как се правят настройките за вход.
Да ти кажа,но не съм много сигурен KDM е сменен с LightDM.Четох някъде по този въпрос.Рагледай този линк:
http://www.webupd8.org/2011/07/how-to-switch-between-gdm-lightdm-or.html
Дано ти е от полза.Аз от доста време си ползвам SLIM и с него нямам никакви проблеми.Любител съм на простите неща.Като чуя за интегрирани системи се изприщвам  ;D ;D ;D
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #2 -: Jan 31, 2012, 21:15 »
Има вероятност да имаш опция за настройка на това в самия екран за вход, погледни там. Но, ако няма или не ти се занимава, можеш директно да си редактираш конфигурационния файл на gdm, който съдържа това - вероятно се казва /etc/gdm/custom.conf. Нужна ти е тази настройка:
Цитат
AutomaticLoginEnable=true
AutomaticLogin=потребител
От известно време насам LXDE си има собствен екранен мениджър lxdm, та ако ти се пробва, можеш да замениш gdm с lxdm. Конфигурационният файл на lxdm за автоматичното влизане е /etc/lxdm/default.conf. За да се случи автоматичното влизане, в секцията [base] трябва да имаш
Цитат
autologin=потребител
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #3 -: Jan 31, 2012, 21:26 »
@ Neter : Благодаря. Мисля, че ще се справя. Това, че ми каза, къде се намират конфигурационните файлове доста ще ме улесни.
 @Radoshow : Инсталирах само lxde-core, като сред допълнителните пакети не беше включен дори lxterminal. GDM го инсталирах допълнително, а KDM го деинсталирах. В случая, едва ли има какво друго да избирам, освен между логване от терминал и с GDM. А и няма как да му сбъркам визията с друг DM. Надявам се да стане номера с редактирането на конфигурационният файл.
« Последна редакция: Jan 31, 2012, 21:39 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
apt-get на Ubuntu?
Настройка на програми
Lamer 8 12607 Последна публикация May 29, 2009, 22:35
от go_fire
Раздавам Дискове на UBUNTU
Живота, вселената и някакви други глупости
IvanST 31 19736 Последна публикация Jan 25, 2005, 16:16
от Joro
Ubuntu live to ubuntu alternate?