Автор Тема: Ubuntu 10.10 Въпроси  (Прочетена 1587 пъти)

xpresko

• Участници
  • Публикации: 9
    • Профил
Ubuntu 10.10 Въпроси
« -: Apr 05, 2012, 16:35 »
Здравейте :) Имам няколко въпроса свързани с ubuntu 10.10:
1. Как мога да направя remote desktop от ubuntu-то към windows 7 понеже на windows-а нямам монитор, а на лаптопа съм с ubuntu-то. 2. Като сваля монитора на лаптопа той заспива, защо после като го пусна и графиката се прецаква и трябва да го гася напълно и пак да го пускам ? Има ли начин да го оправя този проблем, че много ме дразини ?
3. Понеже ubuntu-то ми на виртуален дял (+/- 6ГБ), който не се вижда под windows как мога да му окажа като инсталира нещо каквото и да е да го слага в някой локал диск ?
4. Как да преместя инсталирани програми другаде ?
5. При upgrade може ли да се смени мястото на тези файлове, защото както споменах по-горе нямам никаво място на този виртуален дял.
6. Има ли смисъл да си сложа gnome 3 ?
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Re: Ubuntu 10.10 Въпроси
« Отговор #1 -: Apr 07, 2012, 03:56 »
3. Понеже ubuntu-то ми на виртуален дял (+/- 6ГБ), който не се вижда под windows как мога да му окажа като инсталира нещо каквото и да е да го слага в някой локал диск ?
Какъв виртуален дял? ??? Какви локални дискове? Опиши сега на машината ти (лаптоп, доколкото разбирам) колко голям хард диск има, как е разделен (колко дяла, кой е primary, кой logical, кой колко е голям) и кой дял за какво се ползва. Опиши и как искаш да стане. После ще го мислим дали и как.
Активен

shoshon

• Напреднали
  • Публикации: 497
    • Профил
« Отговор #2 -: Apr 07, 2012, 09:49 »
//Off
Не трябваше да отговаряш. Веднъж поне, поне веднъж в годината, една малоумна тема трябва да потъва безславно в дебрите на форума и никога да не излиза от там...
Активен

xpresko

• Участници
    • Профил
« Отговор #3 -: Apr 07, 2012, 16:50 »
Какъв виртуален дял? ??? Какви локални дискове ?
https://picasaweb.google.com/113992307312610991837/072012?authkey=Gv1sRgCJXW1f_-14_hQA#5728653661643871426
Disk 1 ми на лаптопа той е 80гб, а Disk 2 е преносим 250гб.
Local Disk (C:) - това ми е ц-то на хп
Local Disk (*:) - това е ubuntu-то
Local Disk (E:) - там си диск за файлове незнам как да го нарека.
А има ли начин като тегля нещо примеро програма да не я слага в неговата си дерисктория ами примернов диск Е ? Защото сега имам на 40мб свободни и като почна да слагам някаква малка програма и все ми напомяна, че няма място на диска.
И още един въпрос: Как мога да подкарам Ati mobility x700 или дали изобщо е възможно това ? Четох, че на 10.10 драйверите не се поддържат. На какъв линукс трябва да съм за да заработи видеокартата ?
« Последна редакция: Apr 07, 2012, 17:04 от xpresko »
Активен

xpresko

• Участници
    • Профил
« Отговор #4 -: Apr 07, 2012, 16:52 »
//Off
Не трябваше да отговаряш. Веднъж поне, поне веднъж в годината, една малоумна тема трябва да потъва безславно в дебрите на форума и никога да не излиза от там...
Защо да е малоумна темата ? Като разбираш всичко помогни.
Активен

shoshon

• Напреднали
  • Публикации: 497
    • Профил
« Отговор #5 -: Apr 07, 2012, 18:18 »
Като за теб - винаги
Може ли да си инсталирам програмите другаде -  не. Иначе да, може, но не виждам смисъл да пиша учебници във форуми.
Може ли да си инсталирам драйвери за x700 - не. Има си вграден такъв. Казва се radeon. Стар е като света и работи ужасно. Искаш да видиш дали е инсталиран:
lsmod | grep -i radeon
Ако виждаш нещо, начи си драйвера е сложен, но понеже, както казах е противен, performance-a е 0.
Как да преместя програмите - не може.
Има ли смисъл да си сложа gnome 3 ? - не знам. Предлагам ти безотказен метод да решиш - хвърли една монета. Ако падне ези - отиди на кафе. Ако падне тура отиди врътни едно мачле. Ако падне по-средата - хвани жената и отидете на почивка, щото явно имаш късмет. Ако остане във въздуха - да, инсталирай си Gnome 3. Само да вметна, че с тая видео карта и Gnome3 ще сложиш 5 диоптера очила за нула време.
Как може да направиш remote desktop. Като за начало трябва да си пуснеш Remote Desktop( или Терминал Сървър, или както там му викат) на Windows-а. 100% съм сигурен че такъв лиценз нямаш ( мисля, че ти трябва Enterprise лиценз, но може и да лъжа), затова ще отговоря просто: Rdesktop е клиент за Линукс. Инсталирай си го и си го ползвай.
« Последна редакция: Apr 07, 2012, 18:20 от shoshon »
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
проблем с ubuntu
Настройка на програми
knoppix 1 7007 Последна публикация May 23, 2005, 01:48
от knoppix
Ubuntu 5.04 Първи Старт
Настройка на програми
vejdi_86 6 7870 Последна публикация Jul 26, 2005, 02:15
от tech_noir