Автор Тема: Проблем при надграждане от Убунту 11.10 до 12.04  (Прочетена 2704 пъти)

milendobrev

• Напреднали
  • Публикации: 21
    • Профил
Здравейте, ъпдейт мениджъра ми показа че има нова дистрибуция 12.04 и аз реших да си ъпгрейдна Убунту-то с новото Убунту. Да , ама не. Свали си всичко,тръгна да инсталира, уж всичко беше наред, но при рестарта отново тръгна с 11.10, и има доста проблеми, не ми тръгва Кайро док, изписва ми че има проблеми с Компиз ядрото и с доста свързани с него неща, пише ми а ги ъпдейтна, но не знам как, страшно бос съм с командите в терминала. Ако има начин кажете ми как да се върна към старата дистрибуция колкото се може по-подробно, :) :)Помагайте , МОЛЯ :) :)С лаптоп без СД съм.
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
За ъпдейтването
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

milendobrev

• Напреднали
    • Профил
Благодаря, сега ще опитам :)
Активен

milendobrev

• Напреднали
    • Профил
Така, сагата продължава, след няколко ъпдейта които не знам как успях да направя, се появи логото на 12.04, но ми изчезна кирилицата, терминала и още  куп други работи. Или все още продължават да работят по 12.04 или нещо не е станало както трябва / което ме съмнява/. Ще му дам още няколко шанса и сериозно се замислям над варианта Уиндоус/ макар че не ми де иска/. Помагайте ако някой се сеща за някакъв начин давайте, само имайте в предвид че нямам терминал, но рекавъри конзолата в началото все още я има :)
Само да допълня, опитах с командата sudo apt-get update но ми зареди само някакъв лист от файлове и нищо повече, сигурно аз не правя нещо както трябва , помагайте, моля :(
« Последна редакция: Apr 30, 2012, 18:37 от milendobrev »
Активен

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
@milendobrev тя това и трябва да направи. След нея трябва да изпълниш apt-get upgrade и apt-get dist-upgrade
 Иначе ако не стане, вместо да минаваш на windows просто си изтегли едно дискче с ubuntu 12.04 от сайта и го преинсталирай. Предполагам, че след това проблемите ти ще спрат.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

milendobrev

• Напреднали
    • Профил
Ще опитам и тези команди, а проблема с диска е че нямам сд на лаптопа/ по скоро неттоп - 10.4 инча/Ще опитам и ще кажа какво се е получило, Благодаря :)
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
Ами щом нямаш CD си теглиш unetbootin и си правиш една флашка и инсталираш от там.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6443
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Или external CD/DVD оптично устройство на USB интерфейса и готово.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

milendobrev

• Напреднали
    • Профил
Готово, с по-горните команди /sudo apt-get update и подобните/ стана вече както трябва, всичко си работи, БЛАГОДАРЯ ВИ , Явно само на ъпдейт мениджъра не може да се разчита. Отново Благодаря Ви :)
Активен

borovaka

• Напреднали
    • Профил
@milendobrev да си го ползваш със здраве :)
Активен

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
знаеш ли, пич, първият ми отговор към теб беше: епа, като те влече вин, минавай си на вин, кво търсиш тука? и още нещо да ти кажа- проблемите ти сега започват! защото, не виждам опит да проумееш какво се случва с инсталациятат ти. а, повярвай ми, в линукс, ако не разбираш какво става, значи не сте един за друг. сори за острия тон, ама... разликата м/у вин и лин е огрооомна. в линукс с прост текстов редактор можеш да промениш променливите на средата, така че тя да се държи :) както на теб ти харесва. във вин нещата си имат неколко настройки и... си имат неколко настройки :) точка. земи, фани се поинтересувай, прочети... попитай, как се прави това или онова, а не се дръж, като обиденото камилче :) некои работи не стават, не защото не могат да станат, а защото не знаеш как да ги направиш. ето ти едно хау ту /такива има много/
How To Upgrade Ubuntu 10.04 (Lucid Lynx) To 10.10 (Maverick Meerkat) (Desktop & Server)
p.s. нещата доооста си приличат.
едит: ето ти още едно хау ту : Howto: Upgrade to Ubuntu 12.04 Precise Pangolin from 10.04, 11.04, 11.10 | Desktop & Server
« Последна редакция: May 01, 2012, 05:22 от satir »
Активен