Автор Тема: Препоръка за складова програма, може и да не е българска!  (Прочетена 9292 пъти)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Преди доста време се интересувах за този вариант, но от програмиста знам, че ползва много външни компоненти които може и да не тръгнат, пък може и да има проблем с тях при пускането му под гпл щото са май безплатни, но не под гпл лиценз, но не знам аз! Не съм програмист, нямам интерес да го развивам, ако не върви под Линукс без проблем поне с wine и не е с гпл лиценз за разпространение!
Активен

vixon

• Напреднали
  • Публикации: 170
    • Профил
Това: "Във фенкционалноста на програмата няма ОПЕРЦИЯ за плащане на документ, а има редактиране!" не е вярно. Поне веднъж отделете 5 минути и минете през всичките менюта на програмата.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Ееееех ама! Не 5 минути, а 3 дни си блъсках главата! Има на едно единствено място за въвеждане на плащания и то е Редакция-Разплащания-Плащания... и се отваря прозорец от който се виждат неплатените документи и изскача малкото прозорче за извършване на плащане, но този вид въвеждане на плащане е като редакция на документ, а не като нова оперция с атрибути: Потребител, докумен № и тем подобни която да бъде обхваната от създадените справки!
Както писах в предишен коментар, имам понятие как се прави софтуер с обектно ориентирани езици въпреки, че аз лично не мога и това нещо което искам да ми го изведе справката, трябва да се въвежда с атрибути на документ/операция, както се въвеждат доставките и продажбите, а не чрез редактиране на съществуващ както е в момента!

Хайде аз като не съм я видял тази операция, посочи ми я ти къде е! Мога да ти дам и достъп до базата през и-нет!

Приеми най-после факта, че не произвеждате универсален софтуер панацея за всички складови проблеми и аз много добре знам, че не е възможно да бъде създаден такъв!
Активен

vixon

• Напреднали
    • Профил
Отделете още 3 минути за да разгледате прозореца. И прочетете помощта.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Ако ми дадеш някакъв хинт ще го направя!
Активен

vixon

• Напреднали
    • Профил
Задайте точен въпрос за да получите точен отговор. По възможност въпрос с 1 изречение и по същество. Или няколко такива въпроси, без словоизлияния.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
1) От коя справка да видя приходите и разходите на потребител и крайно салдо към момента?
Справка която да ми служи по смисъл за касова наличност, като приема, че всеки потребител е отделна каса, поради невъзможност за дефиниране на каси.

Варианти с различни и много обекти май няма да ме устройва щото ще води след себе си и операции по прехвърляне на количество от един обект в друг обект. Стоката вриза в един обект и се продава от същия.
Активен

vixon

• Напреднали
    • Профил
Справки/Разплащания/Плащания по документи/
Включва се филтър по оператор. Когато е избрана операция "Продажба", това са приходите на оператора. Когато е избрана операция "Доставка", това са разходите на оператора. Сумирането става чрез бутона сумиране в края. В момента за да се получи салдо трябва да се извадят двете суми, но някога в бъдещето това ще става и автоматично.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Справки/Разплащания/Плащания по документи/
Включва се филтър по оператор. Когато е избрана операция "Продажба", това са приходите на оператора. Когато е избрана операция "Доставка", това са разходите на оператора. Сумирането става чрез бутона сумиране в края. В момента за да се получи салдо трябва да се извадят двете суми, но някога в бъдещето това ще става и автоматично.

Ами тази справка съм я гледал и щях и за нея да пиша, че би било по-логично платените суми да бъдат с отрицателно число, а прихода с положително и да си излезе крайно салдо това което трябва да е по каса от бутона сумиране, а не сега да вадя едни суми от едно място, други от друго и с ексел или калкулатор да ги смятам!

бих препоръчал и нещо друго което не изисква кой знае какъв труд да се реализира, но ще е много удобно за потребителите, за да не отварят една и съща справка в куп отделни табове които после да затварят!
Под бутона "сумиране" да се добави бутон "опресняване" и бутон "нова справка" . От бутона опресняване, да се преиздаде същата справка с избраните си филтри преди издаването и, а от бутона нова справка да излезе прозореца с филтрите и в същия таб да се зареди същата справка, но с ново филтри. И без това мястото под бутона сумиране е празно и неизползваемо.
Активен

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
backinblack - защо не си напишеш едно пхп (или каквото там си знаеш) скриптче настрани да ти вади в апачето каквато си искаш справка. Имаш си достъп до базата.
най-много ако имаш въпроси в кои таблици да гледаш, vixon да ти подскаже
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Ами тя базата е от 30 таблици и като гледам действието на програмата, хич няма да ми е трудно да си намеря кое в коя таблица е, а и в интерес на истината, имената на таблиците са кръстени с "културни" имена, но още не ми се е налагало да ползвам скриптове, а и към уеб технологиите съм малко резервиран за такъв вид софтуер, а и още не съм в час с тях.

Иначе предполагам, че за нула време може да се спретне уеб интерфейс от някой професионалист, а те май нямат такова намерение, но това е вече съвсем друга тема която не ми решава моментния проблем!

Май ще трябва да пускам виртуалка с УиндоусХР на която да се работи за тази цел под ремоут десктоп през и-нет на друга програма която е доста стара разработка и не е като сегашните дето сами си правят счетоводството!
Активен