Автор Тема: Бекъп който изпраща файловете на имейл  (Прочетена 1871 пъти)

blackpearl

• Напреднали
  • Публикации: 85
    • Профил
Как мога да го направя?
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Код:
man mail
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

sudo

• Напреднали
  • Публикации: 73
    • Профил
Това трябва да ти свърши работа.
Код
GeSHi (Bash):
  1. tar cf - /backup_tree/ | compress | uuencode backup.tar.Z | mail -s "archive" me@somedomain.com
Активен

blackpearl

• Напреднали
    • Профил
Функциите са ми ясни, архивирането също... Това ако аз ще го правя - по-добре да си ги свалям от FTP сървър :). Съжалявам че съм забравил да уточня - трябва ми автоматично да ги архивира и изпраща всеки ден да кажем в 00:00 часа.
Активен

romeo_ninov

• Напреднали
  • Публикации: 2155
    • Профил
Функциите са ми ясни, архивирането също... Това ако аз ще го правя - по-добре да си ги свалям от FTP сървър :). Съжалявам че съм забравил да уточня - трябва ми автоматично да ги архивира и изпраща всеки ден да кажем в 00:00 часа.
Код:
man cron
и предишния пост
Активен

0x2B|~0x2B

sudo

• Напреднали
  • Публикации: 73
    • Профил
Функциите са ми ясни, архивирането също...
Интересно, как след като можеш да работиш свободно с tar, compress и mail си пропуснал cron ...
Активен

blackpearl

• Напреднали
    • Профил
Просто... Наложи ми се да уча линукс-а поради една причина - научих всичко което ми трябва в тази област. Малко след това ми хареса като операционна система и съм започнал като цяло да уча всички функции :)

П.С Благодаря!
Активен

senser

• Напреднали
  • Публикации: 1328
    • Профил
уча линукс-а поради една причина - научих всичко което ми трябва в тази област

Поздравления за самочувствието, въпреки че cron явно не е сред силните ти страни.
Ще бъде полезно да споделиш, и за други четящи тук, решението, което в кр. сметка си намерил.

Поздрави!
Активен

blackpearl

• Напреднали
    • Профил
Всъщност зададох в /etc/crontab командата която бе дадена по-горе (прочетох в самия файл как се настройва кога да се exec-ва, но ми дава command not found на
compress
uuencode
Активен

romeo_ninov

• Напреднали
  • Публикации: 2155
    • Профил
Всъщност зададох в /etc/crontab командата която бе дадена по-горе (прочетох в самия файл как се настройва кога да се exec-ва, но ми дава command not found на
compress
uuencode
Код:
crontab -e
man crontab
man cron
и в зависимост от дистрибуцията
Код:
apt-cache search uuencode
yum search uuencode
И вместо compress ползвай gzip
Активен

0x2B|~0x2B

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Re: Бекъп който изпраща файловете на имейл
« Отговор #10 -: Aug 11, 2012, 22:24 »
но ми дава command not found
Ако споменатите инструменти са инсталирани, проблемът ти е, че crontab не знае къде да ги търси. Препоръчвам ти да свикнеш да използваш пълни пътища до файловете, за да си спестяваш такива чуденки (не само в crontab) ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
Re: Бекъп който изпраща файловете на имейл
« Отговор #11 -: Aug 11, 2012, 23:12 »
Чудно ми е, колко ще са големи тези архиви, за да могат да бъдат пращани като e-mail.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3