Анкета

Въпрос: Коя е най-мразена дистрибуция от Вас?

• Убунту и деривати
    - 17 (25.4%)
    Слак
    - 7 (10.4%)
    Генту
    - 1 (1.5%)
    Федора
    - 3 (4.5%)
    Сузи
    - 3 (4.5%)
    Цент
    - 0 (0%)
    Дебиан
    - 3 (4.5%)
    Въздържал се
    - 8 (11.9%)
    Мразя хейтърите ;)
    - 8 (11.9%)

Общ брой гласове: 44

Автор Тема: Анкета за най-мразена дистрибуция  (Прочетена 20454 пъти)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Re: Анкета за най-мразена дистрибуция
« Отговор #15 -: Aug 26, 2012, 16:37 »
КДЕ 4 и аз не го харесвам особено (никак даже), но както казах, ако искам втората най-полезна програма в историята, то трябва задължително да имам КДЕ. Обаче мизерниците от Каноникъл намериха начин да ме откажат от него.

Те и друга мизерия бяха измислили. Бяха премахнали настройката, кой да е файловия управител по подразбиране и набутваха насила недоразумението КТунар. Обаче аз съм от стара коза яре, набичих настройките от Дебиан и тръгна. Но не беше за дълго. Тогава започна постоянният ужас.

Добавка
+++++++

Хей Ари това е нечовешко добра идея!!! Как не съм се сетил??? Ами проблемите с държавният комунистически младежки съюз как реши? Караш на дърти ядра? То това не е проблем де. Почти всички ядра са еднакво добри.
« Последна редакция: Aug 26, 2012, 16:41 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

v13

• Гост
« Отговор #16 -: Aug 26, 2012, 16:41 »
Да бе бях забравил, че във този форум пишат само супер надути линукс гурута дето винаги за всичко Убунту им е виновно. То бива омраза към една дистрибуция ама чак пък толкоз, направо нямам думи. В този форум от години забелязвам само едно, само лоши думи за Убунту и по всякакъв начин старание за очерняне на дистрибуцията.
Аз лично ползвам Кубунту 12.04 и съм много доволен, нямам никакви проблеми. Някой който се пише разбирач да не може да си изкл. примерно за 5 мин. нещата, които не му трябват...
Много мога да пиша за преимуществата на *бунту но файда в този форум няма. Дори когато излезе нова версия на дистрибуцията се пуска пишман новина след 5 - 10 дена. По добре се прекръстете тук антиубунту форум!
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #17 -: Aug 26, 2012, 16:42 »
Аз преди време навих един познат да му инсталирам Линукс.
В интерес на истината, вскчко тръгна, единствено уеб камерата ми даде адски много зор.
Изтрих му Windows-a, и му сложих някакво убунту, вече не помня кое.
Един ден човека ми звъни - Убунту иска да се ъпдейтва, какво да правя? Викам му - ами давай му ОК, пиши си паролата и си готов.
Да, ама не. След рестарта - черен екран. Както и да е, оправих го по-късно, оказа се - бъгнат Х.
Но... човека ме попита директно: Защо да ползвам тази боза, след като спря да работи още при първия ъпдейт, а Виндовса никога не е спирал след ъпдейт?
След което ме помоли просто да му махна Линукса, и да върна Виндовс.

От тогава ми е като обеца на ухото: никога вече не бих скапал работеща система, било то и Виндовс, за да инсталирам каквото и да е на негово място.
Активен

n00b

• Напреднали
  • Публикации: 1248
  • Distribution: OSX
  • Window Manager: 10.6, 10.8, 10.9
  • Live to hack, hack to live.
    • Профил
« Отговор #18 -: Aug 26, 2012, 16:42 »
За мен най-мразената дистрибуция е Slack-a.

С извинение си е чисто сезифово усилие да направиш понякога елементарни неща. Пакет X иска библиотека Y. Не я инсталираш и си капут - следва усилие да разбереш защо и как. Пакет A за да заработи трябва да бутнеш в /etc/B.conf  така че пакет Б да се научи да го използва.

А това е недопустимо!

Втората най-мразена е gentoo - малеее... какви компилации има там и мъка чак ми е бедна фантазията. Аз дето имам опит ме е страх да се захвана с нея, а тук редовно се рекламира на новаците.
Активен

mobilio - професионални мобилни приложения

Mitaka

• Гост
« Отговор #19 -: Aug 26, 2012, 16:43 »
Да бе бях забравил, че във този форум пишат само супер надути линукс гурута дето винаги за всичко Убунту им е виновно. То бива омраза към една дистрибуция ама чак пък толкоз, направо нямам думи. В този форум от години забелязвам само едно, само лоши думи за Убунту и по всякакъв начин старание за очерняне на дистрибуцията.
Аз лично ползвам Кубунту 12.04 и съм много доволен, нямам никакви проблеми. Някой който се пише разбирач да не може да си изкл. примерно за 5 мин. нещата, които не му трябват...
Много мога да пиша за преимуществата на *бунту но файда в този форум няма. Дори когато излезе нова версия на дистрибуцията се пуска пишман новина след 5 - 10 дена. По добре се прекръстете тук антиубунту форум!
А не си ли задаваш въпроса "ЗАЩО?".... защо точно *бунту?
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #20 -: Aug 26, 2012, 16:44 »
За мен най-мразената дистрибуция е Slack-a.

С извинение си е чисто сезифово усилие да направиш понякога елементарни неща. Пакет X иска библиотека Y. Не я инсталираш и си капут - следва усилие да разбереш защо и как. Пакет A за да заработи трябва да бутнеш в /etc/B.conf  така че пакет Б да се научи да го използва.

А това е недопустимо!

Втората най-мразена е gentoo - малеее... какви компилации има там и мъка чак ми е бедна фантазията. Аз дето имам опит ме е страх да се захвана с нея, а тук редовно се рекламира на новаците.

Тия още ли не поддържат пакетни зависимости, та се налага да ги изпълняваш "на ръка"?
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #21 -: Aug 26, 2012, 16:51 »
Версия 13 тръгнах съвсем непредубено към него. Освен това не съм точно никакъв спец, а обикновен ламер. Тука народа даже монтанчанина дето не е компютърджия (и аз не съм), знаят много повече от мен.

Но имам два въпроса към теб. Как да изключа постоянното напомняне за фалш? При положение, че нямам никакви несвободни хранилища, успява да го качи! Как да изключа идиотското напомняне за презапускане??? Ако отговориш на тези двата, ще задам още десетина.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Odido

• Напреднали
  • Публикации: 627
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #22 -: Aug 26, 2012, 16:53 »
КДЕ 4 и аз не го харесвам особено (никак даже), но както казах, ако искам втората най-полезна програма в историята, то трябва задължително да имам КДЕ. Обаче мизерниците от Каноникъл намериха начин да ме откажат от него.

Те и друга мизерия бяха измислили. Бяха премахнали настройката, кой да е файловия управител по подразбиране и набутваха насила недоразумението КТунар. Обаче аз съм от стара коза яре, набичих настройките от Дебиан и тръгна. Но не беше за дълго. Тогава започна постоянният ужас.

Добавка
+++++++

Хей Ари това е нечовешко добра идея!!! Как не съм се сетил??? Ами проблемите с държавният комунистически младежки съюз как реши? Караш на дърти ядра? То това не е проблем де. Почти всички ядра са еднакво добри.

Мога да ти обясна най-грубо процеса през който минах,ако искаш подробности пиши на лична .
Процедурата е много лесна. Ctrl+Alt+F1 ,спираш графичната среда ,махаш настоящия xserver-xorg-core с прилежащите му буклуци ,както и всякакви fglrx* производни .Влизаш в хранилището и коментираш всичко ,като добавяш нонфрее -то на sqeeze
след като си разкарал хорга си дърпаш новия стабиляга който е 7-9 нещо си мисля.  разкоментираш си старите хранилища.
и след това с  wget -c www2.ati.com/drivers/linux/amd-driver-installer-12-6-x86.x86_64.run поне 12.6 беше последна тогава версия инсталираш и забравяш.Имаше едни врътки със забрана на ъпгрейда на xserver ,които не се сещам от къде ги бях изровил само
Активен

"Congratulations, you broke the Internet
Look at what you did! Are you happy now?"

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #23 -: Aug 26, 2012, 16:55 »
Да, да последното е лесно, просто слагаш hold на пакета. Много благодаря! И нямаш проблем с ДКМС? Яко!
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Odido

• Напреднали
  • Публикации: 627
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #24 -: Aug 26, 2012, 17:05 »
Ами тази процедура я направих на прясна инсталация ,та се наложи предварително да дръпна хедърите ,dkms ,gcc мисля беше...
Трябва да почна да си водя записки ,че забравям какво беше ,а някой път ми се налага да минавам отново през същите болежки.
Активен

"Congratulations, you broke the Internet
Look at what you did! Are you happy now?"

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #25 -: Aug 26, 2012, 17:06 »
Ще помоля Марчето да обедини тая тема с другата, защото се оказа, че към нея няма как да добавя анкета. До тук съм добавил само три отговора, защото няколко човека казахме за едно дистро, Нуб за още две. Като се появят други кандидати, ще ги добавям динамично.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

tonitochev

• Напреднали
  • Публикации: 699
  • Distribution: Kubuntu and Xubuntu
  • Window Manager: KDE 4
    • Профил
« Отговор #26 -: Aug 26, 2012, 19:28 »
Най-омразната ми дистрибуция е Федора, Сусе след нея и като цяло всичко що е рпм.
Жоро, жоро, жоро ....Знаеш, може би, че някога не обичах хич Убунту, поради извратеното според мен тогава използване на sudo. Е, сега не ща да видя Дебиан. На настолния е Кубунту с КДЕ 4.8.4 (което върви бързо и перфектно), а на нетбука е Lubuntu.
И въобще не разбирам как може да си се фанатизирал да ползваш разните там гнаш -маш боклуци, вместо работещият си прекрасно флашплаер. Ама били свободни - е кво като, като не бачкат просто ...
Истината е, че Убунту и семейство са си най-изпипаните дистрибуции. Колкото до проблемите с обновяванията - еми знайте си хардуера и си преценявайте. С интелска картичка няма как да стане инфекция. С чиста инсталация също няма как да стане проблем. Мамка му, ъпгрейд от версия до версия си е равносилно на ъпгрейд от хп на седмица ....
Активен

Debian
 http://debian-az-propaganda.blogspot.com/
вестник за GNU/Linux  http://vestnik.hbcom.info/news.php
 http://tonitochev.net16.net/

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
« Отговор #27 -: Aug 26, 2012, 19:41 »
Между другото като стана въпрос за "свобода" Столман съвсем са му проговорили от Марс:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=radmjL5OIaA

Слушах и се хванах за главата ... най-голямата мъдрост беше, Американците да се замислили да не правят деца, щото популацията им скапвала природата. Другото беше, че нямало значение дали програмист, щял да може да си храни детето, щото той, ако не пишел "свободен" софтуер, скапвал правата на обществото и това, че той предлага лиценз с който хората са съгласни или не, нямало значение, щото ги бил изкушавал ... Та такива мити работи.

Иначе по темата, определено Slackware, за десктоп специално трябва да си болен да го ползваш, иначе Gentoo си бачка прилично и ако се сложат подходящи USE флагове всичко си е ОК, като изключим чакането за компилация.
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

sstefanov

• Напреднали
  • Публикации: 158
    • Профил
« Отговор #28 -: Aug 26, 2012, 19:42 »
Centos!
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #29 -: Aug 26, 2012, 20:24 »
Добавих трите предложения.

Няма да ползвам програма, чиито договор казва, че има право да ме шпионира. В тая връзка Саутпарк четиринадесети епизод от трети сезон е много показателен. Да това е сатира, но сатирата е самия живот.

Столман не знам какви ги е бъбрил, нямам време сега за него. Но, ако е казал, че иска намаление на популацията, то това не са негови думи, а съвсем официална позиция на всички правителства във връзка с екологичните проблеми.

Населението ще бъде съкратено много значително, независимо дали го иска или не Столман. Разбира се, ако не сме достатъчно добросъвестни да го сторим доброволно, ще ни организират случка. А пък и да не бяха твърдо решени да намалят популацията, то така или иначе тая планета няма как още дълго да издържи и тя лично ще ни го причини.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)