Здравейте,
Бях на почивка и с ужас установих, че една SD карта леко е умряла, на която имах едни файлчета, които естествено не съм копирал никъде ( в случая сам съм си за е**е ама както и да е ).
На картата е записан едник Arch от който бутва OLinuxino. Пробелма е, че има умрели сектори, като в началото след като я монтирах видях до някаква степен структурата на дървото. Успях да направя един имидж с dd и уж всичко е наред, но за съжаление не мога да го монтирам тъй като не разпознава файловата система.
sudo mount -o loop -t ext2 sdcard.img /media/sdcardmount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/loop2
Ясна е, че файловата система се е счупила.
Образа го създадох с dd
dd if=/dev/sdc2 of=sdcard.img bs=2048 conv=noerror
Има ли вариант някакъв за извличане на данните от образа без да се монтира тъй както казах файловата система е счупена? Някакъв софтуер за манипулиране на данните в образа или нещо от сорта на isobuster.
Пробвах с testdisk да фиксна файловата система ама удрям пак на дърво
Сега пробвам fsck да видим дали няма да оправи нещо ама си иска доста чакане.
Поне имам образ и мога да си го клонирам на флашка и да тествам колкото е нужно, та за това всякакви идеи и мнения биха ми били от полза!
Спам от сорта на да беше си направил архив не желая - знам го, но човек допуска от време на време грешки
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
П.С. SD картата вече е умряла тотално за това, че разполагам само с образа, който е ресторнат на 3 флашки, като с cfdisk виждам партишъна и като големина ми пасва, а и казва, че има заети 4 Gb за това предполагам данните трябва да са там или поне по-голямата част.

Проблема е, че не познава fs-a