Автор Тема: Език на клавиатура  (Прочетена 6052 пъти)

mi6096

• Напреднали
  • Публикации: 78
  • Distribution: Linux Mint 13 Maya Mate
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Re: Език на клавиатура
« Отговор #15 -: Oct 07, 2012, 00:31 »
Аз още като го взимах и ги питах дали ми отпада гаранцията и те ми казаха че отпада а да кажа че като отидох там тази която ме обслужваше не знаеше как да инсталира линукса и трябваше аз да го инсталирам което беше много лесно но после вече програми , игри не знам как се инсталирват.
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3179
    • Профил
« Отговор #16 -: Oct 07, 2012, 00:37 »
Промоция на мтел .....
Да, ама е HP и сервизът за поддръжка е на HP. Разпитай ги за гаранционните условия и ако държат на SLED им задай въпросите за клавиатурата, непълния превод ... докато "кандисат" на друга дистрибуция.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

Opaa

• Напреднали
  • Публикации: 268
  • Рънъта прай борбъта
    • Профил
« Отговор #17 -: Oct 07, 2012, 00:58 »
Чакай малко искаш да кажеш, че самия лаптоп е бил без ОС и ти инсталирал SLED ? Не е ли била вече инсталирана ? Би трябвало ако лаптопа идва с платен лиценз за ОС те трябва да ти дадът и диск, за да можеш да си преинсталираш системата ако нещо и се случи :)
« Последна редакция: Oct 07, 2012, 01:00 от Opaa »
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6477
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #19 -: Oct 07, 2012, 08:48 »
На колегата, тоя лаптоп -> HP 655 100% му е дошъл от промоцияте на М-ТЕЛ. Безплатно го дават с 2 годишен сключен договор (или лаптоп или LCD, каквото си избереш). Идва с пре-инсталирано SUSE, и без НИКАКВИ support CD-та.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

crystalwater

• Напреднали
  • Публикации: 147
  • Distribution: Linux Mint Maya
    • Профил
« Отговор #20 -: Oct 07, 2012, 08:51 »
Чакай малко искаш да кажеш, че самия лаптоп е бил без ОС и ти инсталирал SLED ? Не е ли била вече инсталирана ? Би трябвало ако лаптопа идва с платен лиценз за ОС те трябва да ти дадът и диск, за да можеш да си преинсталираш системата ако нещо и се случи :)
Не е точно така май. Преди години купувах служебен лаптоп за мен с Windows Vista и нямаше бекъп CD. Имаше някакъв партишън на който седеше Вистата и това е. Инсталираше се първоначално от онзи партишън. Правех си сам бекъп в чисто положение веднага след инсталация и още май се търкаля диска из нас някъде...
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #21 -: Oct 07, 2012, 09:42 »
При HP с инсталиран SLED, които са на свободна продажба, гаранцията не е обвързана с операционната система. Не знам как стоят нещата при м-тел.
Активен

crystalwater

• Напреднали
  • Публикации: 147
  • Distribution: Linux Mint Maya
    • Профил
« Отговор #22 -: Oct 07, 2012, 09:59 »
МТел едва ли имат авторски права върху ОС, за да има разлика със свободната продажба?!
Активен

mi6096

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #23 -: Oct 07, 2012, 10:52 »
Като дойдат да ми прекарват интернет и кабелна ще ги питам.
Активен

cybercop

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #24 -: Oct 07, 2012, 11:13 »
Намерил си кой да питаш. Нямат ли телефон за информация.
Активен

Opaa

• Напреднали
  • Публикации: 268
  • Рънъта прай борбъта
    • Профил
« Отговор #25 -: Oct 07, 2012, 12:41 »
Не е точно така май. Преди години купувах служебен лаптоп за мен с Windows Vista и нямаше бекъп CD. Имаше някакъв партишън на който седеше Вистата и това е. Инсталираше се първоначално от онзи партишън. Правех си сам бекъп в чисто положение веднага след инсталация и още май се търкаля диска из нас някъде...

За това е по-хубаво да се зимат машините без ОС, поне аз така си мисля :)
Активен

mi6096

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #26 -: Oct 07, 2012, 19:06 »
На гаранционната карта пише Гаранционното обслужване покрива само софтуер който е бил инсталиран върху продукта от HP, и който е собственост на Hewlett - Packard Company или на някоя от дъщерните и фирми.
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3179
    • Профил
« Отговор #27 -: Oct 07, 2012, 21:27 »
Това е относно софтуера. Т.е., можеш да разчиташ за поддръжката на софтуер, който те са инсталирали. Тук не става въпрос за хардуера - неговата поддръжка е независимо от софтуера.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

mi6096

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #28 -: Oct 08, 2012, 19:56 »
Питах в интернет на сайта на мтел и ми казаха че гаранцията не зависи от ОС следователно веднага преинсталирвам или на хп или 7
Активен