« Отговор #3 -: Dec 08, 2012, 10:42 »
Първият ми съвет е да се отървеш от онова ОС ли, какво ли е. Но ако толкова държиш, с всяка жива дистрибуция може да си оправиш груба (освен ако си спал и не си му позволил да ползва целия диск).
После за Бодхито. Като стар „просветител“ (вж. ми профила) искрено те приветствам. Тук има и по-големи от мен — Тукс, Мара, а наскоро разбрах и за NorthBridge. В самия проект има двама българи, но те вече не пишат тук. В е17 от глезотиите, единственото дето липсва са клатещите прозорци, жив преглед в лентата за задачи и експозето, когато забиеш горе ляво показалеца на мишлеко в КДЕ4. Последното с новия превключвател на задачи е ненужно. Но пък във всичко друго се справя и се е справял по-добре винаги, като изключим управлението на документи, дето е трагедия, но един ROX Filer или spacefm решава проблема ефективно, почти толкова добре, колкото шампиона Конкверор.
Та думата ми беше за Бодхи. Не е необходимо да го имаш отделно, след като имаш Убунту. Бодхи не е нищо повече от хранилища и донаправени теми (поне половината не стават за българи без ръчно оправяне на шрифтовете). Можеш да дбавиш неговите хранилища към убунтувските или пък обратното, в негова среда да инсталираш това, което ти харесва от Убунту без никакъв проблем. Аз лично направих първото.
Ако ще работиш с повече от една среда едновременно, първо стартирай КДЕ/Гном, а после е17 и така нататък среди, управители, обвивки. Защото е17 няма заложена графично такава възможност. Разбира се винаги може от чиста конзола да го направиш, но пък защо като хората са го направили удобно?
Успех!
п.п. Сетих се нещо. Ако си си направил някакви настройки от магесника на Бодхи, но още не знаш как се постиогат с е17, просто вземи папката .e и си я сложи у дома.
« Последна редакция: Dec 08, 2012, 10:45 от go_fire »

Активен
В $por4e2 e истината

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри
Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear