Автор Тема: Не мога да се логвам отдалечено  (Прочетена 1101 пъти)

sverdlov

• Напреднали
  • Публикации: 351
    • Профил
Здравейте. С Мандрейк 10.0 съм и не мога да се логна отдалечено - просто когато въведа адреса, юзърнейм и парола, сесията просто изключва. Иначе sshd демона си работи, но - от Уин машина не мога да се вържа. В настройките на защитната стена съм отворил порт 22.
Активен

zeridon

• Killmode enabled
  • Administrator
  • Напреднали
  • Публикации: 1398
  • Distribution: Debian/Ubuntu
  • Window Manager: console/Gnome
  • BOfH
    • Профил
Не мога да се логвам отдалечено
« Отговор #1 -: Aug 06, 2004, 04:06 »
А позволил ли си в sshd.conf този юзер да се логва на машината?
Активен

Внмимавай имам клещи за кабел
http://www.netsecad.com/
http://theregister.co.uk/odds/bofh/

sverdlov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Aug 06, 2004, 08:42 »
А как да позволя?
В Мандрейка този файл ми е абсолютно празен - освен ако не съм го създал с Vim......
Активен

alex_c

• Напреднали
  • Публикации: 122
    • Профил
« Отговор #3 -: Aug 06, 2004, 09:07 »
Провери си правия и обратния ресолвинг на Вин-машината. Ако поради някаква причина има обратен, а няма прав ресолвинг, ssh-демона ще отхвърля сесията. Можеш да разгледаш логовете, там вероятно ще има редове, в които sshd реве, че нещо не е наред.
Best wishes!
Alex
Активен

sverdlov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Aug 06, 2004, 09:46 »
А по-конкретно? Нищо не схващам. Какво е прав и обратен резолвинг? Не всеки тук е изучавал TCP/IP години наред...
Само да допълня: когато съм стартирал дебиан на сървър-машината, имам ssh достъп, а когато стартирам Мандрейк, нямам достъп. Тоест Уиндоус машината в единия случай има достъп до сървъра, следователно проблема не е в нея. Как се настройва ssh? И още нещо - аз достъпвам до сървъра от машина във вътрешна мрежа, и следователно не мога в настройките да опиша че става въпрос за определено IP.. или греша?
Активен

empty

• Напреднали
  • Публикации: 893
  • Distribution: Gentoo
  • Window Manager: KDE
  • Alien Invader
    • Профил
« Отговор #5 -: Aug 07, 2004, 15:05 »
Sega shte ti kaja kolko lesno mojesh da otstranish tozi problem. Tozi problem e chesto sreshtam i to ne samo za Mandrake. Neznam na kakvo se dalji obache sam go sreshtal i az v anarxi.st. Kato probvam da se logna prez putty6 i se poluchi sashtoto kato pri teb. Zatova probvah s po staro putty i stana. Sega se vrazvam bez nikakvi problemi  a sashto taka mojesh da probvash i s SSH Secure Shell Client ako iskash i toi e dosta udoben.

Uspeh i me izvinete che pisha na latinica no neshto mi se ebava bglinux-a.

Molia te posle napishi kakvo e stanalo za da znam dali sam ti bil ot polza.
Активен