Автор Тема: Бавене на компютъра  (Прочетена 3928 пъти)

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Re: Бавене на компютъра
« Отговор #15 -: Feb 03, 2013, 15:45 »
Дори и със sid ще върви, но трябва да ползва 486 ядро и подходяща графична среда.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

ico36

• Напреднали
  • Публикации: 52
  • Distribution: Linux Mint Debian Edition (LMDE)
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
« Отговор #16 -: Feb 03, 2013, 15:46 »
Аз съм за Linux Mint 12 Lisa.Моят хардуер е подобен,видеокартата ми е още по-архивна Radeon9800 и си върви без грижи.
Активен

victim70

• Напреднали
  • Публикации: 454
  • Distribution: Gentoo, Ubuntu
  • Window Manager: Kde Xfce
    • Профил
« Отговор #17 -: Feb 03, 2013, 20:31 »
Рама е единят проблем - малко е ползва swap-a. Процесора също е слабичък, все пак сме 2013 не 2005.
Пробвай наистина с lxde десктоп. Спри сървисите които не ти трябват.
Активен

"Господи, дай ми сила да променя нещата които немога да приема,
дай ми търпение да приема нещата които не мога да променя,
и ми дай мъдрост, да правя разликата между двете"

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #18 -: Feb 04, 2013, 14:35 »
Цитат
Проблемът е, че сравняваш една 14 годишна ОС с чисто нова. Ако искаш да имаш наистина сравнение между двете като производителност, то трябва да ги поставиш на равна нога

Много ми става интересно, когато някой се изкаже по този начин!
Гога, моите уважения Френд, но какво значи нова/модерна и стара!!!? По принцип, във всяка стара ос  трябва бъговете да са по-малко и да работи по-добре на хардуер с ниски ресурси. На такъв компютър какво може да прави в днешно време, освен да браузва в нета с не повече от 5 таба отворени, скайп и евентоално някое филмче/клипче. За какъв чемер му е тази нова и модерна ОС, па било то и 12.04 или Уин7!?

Слагай едно Убунту 10.04 и ако пак ти е по-бавен от ХП, за нещата които искаш да върши тази щайга, ще трябва да и промениш предназначението.
Иначе, по новите десктоп среди все още се работи твърде много и още не са много оптимизирани и по тази причина, и аз още си стоя на 10.04 с i5 процесор и 8ГБ рам.
Можеш да пробваш и Кубунту 12.04. Според хора от форума, работело по-гладко и по-добре от Гном, но аз не съм фен на КДЕ.
Активен

nikito_blend

• Гост
« Отговор #19 -: Feb 04, 2013, 16:55 »
Според мен пробвай някоя дистрибуция която е Rolling Release или има Netinstall. И си сложи LXDE или Enlightenment.
« Последна редакция: Feb 04, 2013, 16:57 от nikito_blend »
Активен