Автор Тема: Може ли да ме посъветвате за CCNA Security?  (Прочетена 3072 пъти)

Fyn

• Напреднали
  • Публикации: 13
    • Профил
Искам да искарам CCNA Security сертификат, но се чудя как. Според вас заслужава ли си отново да се запиша в академия и да ходя на лекции или е удачно да си поръчам Implementing Cisco IOS Network Security и да се подготвям самостоятелно (идеята за хартиен ностител, който си остава завинаги също ми допада)? Не знам какво точно е съдържанието на курса, но си мисля,че ще е повече теория. Наложително ли е отново да имам допир до Сиско оборудване? Ако запиша академия отново ли накрая ще имам възможност да получа ваучер за отстъпка за сертификационния изпит, защото в момента при мен има и финансов фактор? В материалите които ми бяха отключени от академията за ССNA в netacad си имаше включени и доста упражнения на Packet Tracer. Ако поръчам книгата ще получа ли достъп до такива упражнения?
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Re: Може ли да ме посъветвате за CCNA Security?
« Отговор #1 -: Feb 27, 2013, 14:58 »
Не знам какво точно е съдържанието на курса, но си мисля,че ще е повече теория.
Потърси го в Интернет. Съдържа и теория и обяснения по практиката. Теорията е частично съобразена със Cisco контекста, практиката - изцяло.

Наложително ли е отново да имам допир до Сиско оборудване?
Зависи какви са целите ти за след сертификата. Ако искаш да започнеш да прилагаш знанията си в реална работеща Cisco мрежа, би трябвало сам да държиш да се упражняваш над желязото още в учебния процес. Ако нямаш намерение да прилагаш нещата, би трябвало и Packet Tracer да ти стигне, за да си вземеш изпита. Но пък в този случай може да се замислиш и дали изобщо има смисъл да притежаваш този сертификат.

Ако поръчам книгата ще получа ли достъп до такива упражнения?
Нямам идея. Но упражнения (pka + pdf файлове) се намират в Интернет. Намират се и правилни решения.

ПС. Наскоро отнякъде чух, че в момента Cisco не предлагали на пазара нищо с IOS. Вярно ли е това или някой нещо се е объркал?
Активен

Fyn

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Feb 28, 2013, 14:51 »
Мерси за отговора. Не съм само за изпита, искам да прилагам наученото. :) Реално обаче, ще отида в същата академия и ще се упражнявам в същата лаборатория със същите устройства, които вече добре познавам. Точно за това търся и човек който има сертификата да ме посъветва как да постъпя. :)
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #3 -: Feb 28, 2013, 15:46 »
Точно за това търся и човек който има сертификата да ме посъветва как да постъпя. :)
Да уточня, че аз не съм такъв човек. Просто курсът ни беше задължителен в магистратурата.
Активен

Demayl

• Напреднали
  • Публикации: 104
  • Distribution: XUbuntu,FreeBSD
  • Window Manager: Xfce
    • Профил
« Отговор #4 -: Mar 01, 2013, 02:25 »
CCNA 4-ти семестър изкарал ли си ? Иначе лесно може да се упражняваш с GNS3 - http://www.gns3.net/
Активен

Fyn

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Mar 02, 2013, 12:15 »
Да, изкарал съм.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Търся консултант по WAN Security
Търсене
lion 5 10240 Последна публикация Dec 14, 2004, 10:24
от dope_hat
security
Настройка на програми
mozly 5 9820 Последна публикация Jul 31, 2005, 00:51