Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11   Надолу

Автор Тема: Коя е най-благоприятната версия на Linux за сървъри?  (Прочетена 38467 пъти)

lunarvalley

• Гост
като root се логваш като напишеш командата

su
Активен

nakaataa

• Напреднали
  • Публикации: 41
  • Distribution: Windows 7, Linux Debian
    • Профил
Като се логна с моите данни и напиша su иска парола?
Активен

lunarvalley

• Гост
да

напиши паролата на root
Активен

nakaataa

• Напреднали
    • Профил
Стана.ся си пиша командите?
Активен

10101

• Напреднали
  • Публикации: 384
  • Distribution: GNU LINUX
    • Профил
Абсолютно на всяка команда ми излиза “командата не е открита„ кабела от рутера които изкарах го бях вкарал в машината и лампичките светиха.

Гъбаркаш ли се със старото?
Как изобщо имаш идея да пишеш route add default gw 192.168.X.Z??
Защо не сложи баба Злата ?
Активен

А печат ?

nakaataa

• Напреднали
    • Профил
Цитат
Гъбаркаш ли се със старото?
Как изобщо имаш идея да пишеш route add default gw 192.168.X.Z??
Защо не сложи баба Злата ?

2. Задаваш default gateway:
Код:

route add default gw 192.168.X.Z

(192.168.X.Z е адресът на вътрешния интерфейс на рутера)
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6507
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Колега, ти изобщо ХАБЕР от мрежи имаш ли ? Питам най-човешки, не е заяждане. Някакъв поне малък опит, имаш ли ?

И като кажа понякога, че всеки един юнак взел СЪРВЪРИ да ми пуска, колегите чак се обиждат. Ама Ачо заядливия. Не искам да обидя никого, ама поне малко знания трябват за тая работа. Без четене няма как да стане. Ти изобщо представа си нямаш от TCP/IP протокола. Туй: маска, дефолтен гейт, рутинг таблица, да не говоря за DNS системата - абсолютно НЕ са ти ясни тия неща. Толкова са ти мътни, че не знам. Оттам се започва, от мрежите. И като ги научиш и разбереш, да видиш как ще ти тръгва всичко. Успехи пожелавам.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

nakaataa

• Напреднали
    • Профил
Аз първо написах 192.168.1.2 и не стана и затова пробвах с .x.y, г/д имам някакви познания..
Активен

lunarvalley

• Гост
Активен

The Ghost

• Напреднали
  • Публикации: 27
    • Профил
Абсолютно на всяка команда ми излиза “командата не е открита„ кабела от рутера които изкарах го бях вкарал в машината и лампичките светиха.

Гледам тази тема, гледам и не вярвам на ушите си. Докато давахме съвети коя дистрибуция по-по-най - ОК. Ама вече...  >:D

Чети, момче, чети! С четене далеч се стига. И накрая като някои детайли ти се губят, питай, ще помогнем. Ама да четем вместо тебе....  ???
Ако не знаеш откъде, започва се с подходящи въпроси към Google - дълбоката мисъл. Подлагаш го на кръстосан разпит и всичко си казва.
Толкова много HOWTO-та, статии, документации да има. Питай тука за специфични неща, които не са ясни на първо-второ четене.

Не се заяждам, ама не става така, от Windows-а и хоп - сървъри правим без да четем.
Активен

ThinkPad T60 8741-52G; Intel Core 2 Duo T7600 2.33GHz 4MB cache; 3GB DDR2; 750GB WDC WD7500BPKT-00PK4T0; 15.4" 1680x1050 WSXGA+; ATI Mobility Radeon X1400 128MB; Intel® PRO/Wireless 3945ABG;  Bluetooth/Modem/Infrared ;1Gb Ethernet; UltraNav; Secure chip; Fingerprint reader; 9c Li-Ion batt.

The Ghost

• Напреднали
  • Публикации: 27
    • Профил
Аз първо написах 192.168.1.2 и не стана и затова пробвах с .x.y, г/д имам някакви познания..

Ах, сега го видях... познания викаш... ???
Активен

ThinkPad T60 8741-52G; Intel Core 2 Duo T7600 2.33GHz 4MB cache; 3GB DDR2; 750GB WDC WD7500BPKT-00PK4T0; 15.4" 1680x1050 WSXGA+; ATI Mobility Radeon X1400 128MB; Intel® PRO/Wireless 3945ABG;  Bluetooth/Modem/Infrared ;1Gb Ethernet; UltraNav; Secure chip; Fingerprint reader; 9c Li-Ion batt.

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Аз първо написах 192.168.1.2 и не стана и затова пробвах с .x.y,

IP адресa на интерфейса
ifconfig ethN 192.168.X.Y/24
...
??? ??? ??? Чак толкова ли не се разбира, че X, Y, Z се заменят с числа, за да се получи валиден IP адрес?

Преди да направиш каквото и да е, подай ни следната информация, защото е важно, ако някой реши да ти дава по-подробни указания:

1. По кой сценарий ще ти работи вътрешната мрежа - дали рутерът ще раздава настройки по DHCP или навсякъде ще имаш статични конфигурации. Тъй като гледам от снимката, пробвал си команди и от двата варианта, защо? ???

2. Има ли някаква част от указанията, които ти написах, която не разбираш? ??? Пробвал си да пускаш команди като /etc/resolv/conf, /etc/resolv/conf nameserver 8.8.8.8, localhost, които са пълни глупости и определено не са част от указанията.

3. Имаш ли идея какво значи ethN? Не прочете ли:
Цитат
ethN го заменяш с правилното име на интерфейса.
???

г/д имам някакви познания..
Изкушавам се да ти задам няколко теоретични въпроса, за да видим г/д какви са ти познанията и да преценим какво да ти препоръчаме...
Активен

nakaataa

• Напреднали
    • Профил
Цитат
Колега, ти изобщо ХАБЕР от мрежи имаш ли ? Питам най-човешки, не е заяждане. Някакъв поне малък опит, имаш ли ?

И като кажа понякога, че всеки един юнак взел СЪРВЪРИ да ми пуска, колегите чак се обиждат. Ама Ачо заядливия. Не искам да обидя никого, ама поне малко знания трябват за тая работа. Без четене няма как да стане. Ти изобщо представа си нямаш от TCP/IP протокола. Туй: маска, дефолтен гейт, рутинг таблица, да не говоря за DNS системата - абсолютно НЕ са ти ясни тия неща. Толкова са ти мътни, че не знам. Оттам се започва, от мрежите. И като ги научиш и разбереш, да видиш как ще ти тръгва всичко. Успехи пожелавам.

С графична среда е много по лесно да си го направиш тази конфигурация,не знам но като видях този коментар се изнервих защото пишеш все едно и също нещо, че не съм знаел и т.н а не се замисляш че горе съм писал че нямам никаква представа от linux  и затова се допитвам до вас да ми помогнете а ти пишеш такива работи.Ако ще пишеш пиши нещо по темата а не да изтъкваш недостатъците на човека.Затова което каза иска се четене чета, но като не са ми ясни нещата как да стане може за теб за да са смешни въпросите, но за мен са трудни.Нека да си посмеем на този който не знае,а форума уж е да помага на такива хора. ИЗОБЩО НЕ СЕ ДРАЗНЯ ИЛИ ОБИЖДАМ НЯКОЙ ПРОСТО СИ КАЗВАМ МНЕНИЕТО ЗА ТОВА КОЕТО НАПИСА И КАКВО МИСЛЯ ЗА НЕГО... (всичко е с добри чувства искам да се науча,нищо друго и след като се науча ще помагам с каквото мога на хората който са имали проблеми като моите.)

Цитат
Цитат на: bop_bop_mara в Апр 03, 2013, 19:04

IP адресa на интерфейса
    ifconfig ethN 192.168.X.Y/24
    ...

??? ??? ??? Чак толкова ли не се разбира, че X, Y, Z се заменят с числа, за да се получи валиден IP адрес?

Просто пробвах най - различни команди да видя дали нещо ще открие не съм чак толкова неук.

Цитат
1. По кой сценарий ще ти работи вътрешната мрежа - дали рутерът ще раздава настройки по DHCP или навсякъде ще имаш статични конфигурации. Тъй като гледам от снимката, пробвал си команди и от двата варианта, защо? ???

С рутер, но може и да ми дадете как става и с директно вкаран кабел (да го имам ако ми потрябва).

Цитат
3. Имаш ли идея какво значи ethN? Не прочете ли:
Цитат

ethN го заменяш с правилното име на интерфейса.

Не знам какво да напиша вместо "ethN"
 "gui" ли трябва?
« Последна редакция: Apr 05, 2013, 12:23 от nakaataa »
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Цитат
С графична среда е много по лесно да си го направиш тази конфигурация
Тя конфигурацията трябваше да си стане още при инсталацията, само че ти не послуша съветите първо да осигуриш Интернет връзка на машината (постоянна, както ще си бъде занапред, без да се налага да се менкат МАК адреси, в частност), а после да инсталираш. Тогава, едно, че щеше netinstall CD да ти е достатъчно, а и още с инсталацията щеше да си имаш графична среда и каквото друго си поискаш (изключвам CS сървърите).

Всъщност, ти така или иначе май нищо не си пипнал по инсталацията, спокойно можеш да преинсталираш, явно е, че боренето на мрежовите настройки и команди те смущава.

Само че това го казвам с уговорката, че първо си си настроил рутера като хората. Отново ще те питам - как му настрои вътрешната мрежа? Ама е добре да отговориш с пълните детайли - какъв е адресът на мрежата, какъв е адресът на самия рутер в нея, на всички други машини ръчно ли им задаваш адреси, маски, gateway и адреси на DNS сървъри, или самият рутер им ги изпраща като се включат?
Активен

nakaataa

• Напреднали
    • Профил
Марката на рутера е ASUS ето го и модела --> http://www.laptopexpert.org/2011-03-30-12-23-41?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=150&category_id=21
Рутера го бях занесъл на Интернет доставчика ми преди 1-2 седмици  да ми го настроят.

Относно това за да си инсталирам наново linux пробвах се но не става.Вижте какво правих.

След като дам "save" той се рестартира , чува се как зарежда диска и ме праща пак в конзолата да се логна.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11   Нагоре
« назад напред »