Е сега се сетих за една ретро изцепка....Та имало едно време (някъде 1985 година) едно руско радиолюбителско списание с име "Радио"... Та там някъв пич пеше написал три листа статия как удължава драстично живота на скъпите за времето на соца батерии за Вефа (най -обикновенните дебели батерии) . Та направил пича устройство-като се върне вечер с Вева в къщи го включва към устройството, което захранва радиоприемникът, и
сега внимавайте-зарежда батериите за еднократно ползване с ток-около една 20 от капацитета им плюс отрицателните импулси на променливотоковата съставка примерно около 30% от постоянно токовата съставна на зареждащтия ток през
нощта. Та със този метод беше успял да увеличи времето за ползване на батериите поне 2 пъти!
Аз лично съм правил в къщи правил следното-в ситуация, в която са се изтощили батериите, и е вечер-няма от къде да се купят нови-(
сега не се хващайте за главата)

-та слагам батериите на котлона, и ги печа

, и ги въртя, а те пушат, ли пушат....

, само внимавам да не се разтече дзивтът-това е една като смола изолация на нефтена основа

...(този метод го знам разбира се от някой по-голям батко)....

и сега най-важното-така радиоприемникът работеше още 5 часа
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
....съзнавам, че темата стана за хумор, сатира, и забава, ама умрях от смях, докато го пишех....