Автор Тема: [РЕШЕНО]Debian 7 live usb не стартира Х [РЕШЕНО]  (Прочетена 2750 пъти)

zxz

• Напреднали
  • Публикации: 615
  • Distribution: Linux Mint 18.2
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
Реших да пробвъм новия дебиан 7, първо го пуснах на виртуална машина - вървеше си доста добре но гном3 не се пусна и даде някаква грешка. Реших, че е заради виртуалната машина, изтеглих си unetbootin и го турих на флашката. Уж успя да зареди и тъкмо да стартира Х и влезе в някакъв цикъл - показва се на екрана едно меню да си избера нещо - от 0 до 4 мисля бяха опциите, но не ми дава да избера, то си избира нещо само дава грешка за някакъв лог и пак отначало. Реших, че е от програмата с която го записвам, затова пробвах с universal usb installer. Там пък въоще не стигна до менюто буут. Изписа само SELINUX бла бла бла - обичайното, което се изписва преди да се покаже менюто и .. увисна. Някакви идеи ?
ПП Щях да го запиша на диск, ама се оказа, че нямам..
ПП Май съм сбъркал раздела.
« Последна редакция: Jan 04, 2014, 12:50 от zxz »
Активен

zxz

• Напреднали
    • Профил
Оказа се, че е от програмите с които записвам на флашката. Опитах с http://www.linuxliveusb.com/ и всичко си проработи. Много съм отвратен от новия гном3. Мислех да си го инсталирам дори - сега се отказах. Ще пробвам xfce версията.
Активен

Odido

• Напреднали
  • Публикации: 627
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Всеки плюе гном3 :)

Аз съм от малкото хора, на който му харесва .Бърз е и се работи лесно с шорткът клавишите без никаква мишка.
Активен

"Congratulations, you broke the Internet
Look at what you did! Are you happy now?"

zxz

• Напреднали
    • Профил
На мен много ми харесва външният му вид, обаче има някои неща, който просто ме отвращават - кликам с десен бутон някъде - нищо не излиза. Дори и на панелите пак нищо не ми излиза. Не мога да намеря някаква проста програма за конфигурация на монитора, без терминала. Също никаде не видях из настройките настройки на гном-а т.е панели, теми до уолпейпъра не мога да си сменя - нищо няма из настройските. Това ме дразни изключително много, друго няма какво да оплюя. Забелязах, че гном3 зареди значително по-бързо от xfce. Само не разбрах, защо пак го пусна във фейлбак режима - изписа че не можело да зареди. Сигурно защото няма драйвер за видеото.
Активен

Odido

• Напреднали
  • Публикации: 627
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Нямаш драйвър за видеото.Отностно десен клик : натискаш windows бутона и пишеш tweak,първото ,което излиза са настройки на гнома ,включваш сласйдъра за икони на дектопа и вече имаш десен клик,както и икони.От него се активизират и различните му допълнителни елементи ,като стандартно слайд меню ,места и други.Пусни си някое видео от тубата за гном ще ти е полезно за 5 минути се научава,по-просто няма накъде да бъде.
Прекалено е различен от останалите графични среди и затова е недолюбван за болшинството консервативни потребители.Всеки има право на избор все пак.Мен пък лично много ме дразни размера на иконите на сайдпанела, че не може да се регулира ,се се смалява при голям брой изнесени шорткъти.Но това не е болка за умиране на 27 инчов монитор.
« Последна редакция: Jan 04, 2014, 17:40 от ApucTokpaT »
Активен

"Congratulations, you broke the Internet
Look at what you did! Are you happy now?"

zxz

• Напреднали
    • Профил
Пробвах убунту 13.10 гном от флашка - първото ми впечатление - върви добре, красиво е и е удобно (наистина е удобно!), обаче след малко почна да забива - тотално увисва като отворих настройките за монитора - рестартирах и продължих да разглеждам. Превключването на клавиатурата пък въобще не го пусна - просто се затвори прозореца. Иначе с тия екстенжъни е супер. Тук вече имах десен бутон - смених си уолпейпъра и вече нямах десен бутон  ;D . Не знам какво се случи но просто не се позваше. Не знам дали проблема в самото убунто или в гном 3, но не съм доволен от убунту гном. Накрая отворих мозила заредих гошо и пак умря - не поема никакви команди - даже лампичката на нъмлок не свети като го пробвам. Та така ..
Активен

zxz

• Напреднали
    • Профил
Опитах Федора 20, макар че никога не съм ползвал федора, ми хареса много. Явно проблема е бил в бунтуту. Гном 3 наистина е хубав, но трябва да се ползва с добра ОС  :). Тез убунтута след 10.10 вече за нищо не стават..
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Търся ново име и лого за VS Live
Идеи и мнения
vstoykov 56 22418 Последна публикация Feb 07, 2005, 20:48
от prestige
Предложте програми за включване във VS Live
Идеи и мнения
vstoykov 31 11319 Последна публикация Sep 06, 2005, 10:02
от Dimitar_Ouzounoff
Какво да е новото име на VS Live