Автор Тема: [Решен] Ефективен начин да си прехвърля музиката от лаптопа на линукс сървъра  (Прочетена 5212 пъти)

theshit

• Гост
Здравейте, можете ли да ми кажете ефективен начин да си прехвърля цялата музика от лаптопа на сървъра? Около 25 GB е, просто искам да я запазя някъде. В смисъл с FTP клиент, ще стане бавно защото приоритетът е за сметка на лаптопа и става много бавно. Качвам по-слабо отколкото ако шерна музиката от лаптопа и я дърпам на сървъра. Някакви идеи? 
« Последна редакция: Apr 28, 2014, 06:29 от theshit »
Активен

pennywise

• Гост
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6632
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Някаква samba да пуснеш на сървъра ? Windows ще вижда и ще чете/пише на smb ресурса. Даже може да си мапнеш във Windows-а smb ресурса, като едно дисково удтройство. И после нормално копиране по мрежата.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 1267
    • Профил
Здравейте, можете ли да ми кажете ефективен начин да си прехвърля цялата музика от лаптопа на сървъра? Около 25 GB е, просто искам да я запазя някъде. В смисъл с FTP клиент, ще стане бавно защото приоритетът е за сметка на лаптопа и става много бавно. Качвам по-слабо отколкото ако шерна музиката от лаптопа и я дърпам на сървъра. Някакви идеи?

освен rsync може и през ssh, стига да си с linux и на двете машини. но rsync е по-добрия начин (и) според мен.

но ще е по-добре да дадеш и малко повече информация -- за операционните системи на двете машини, както и дали сървъра е под твоя юрисдикция или е някакъв чужд.

PS сега виждам, че сървъра е linux. ако и на laptop-a си с linux -- значи остава rsync като първи избор.
« Последна редакция: Apr 27, 2014, 18:46 от ddantgwyn »
Активен

the lamer's team honourable member

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
NFS ще е на-бързо, при SSH криптиранетo бави
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
NFS ще е на-бързо, при SSH криптиранетo бави

е да, ама NFS под Windows :)

ако е под Windows малката машина май ще е по-добре winSCP да погледне. даже няма нужда да го инсталира.
Активен

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
че къде пише Windows?!

Засега никъде, има само обосновани предположения от Acho :)
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6632
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Еми като прочетох ЛАПТОПА, така си помислих. Ако съм Ви подвел момчета - виноват.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

plamen_f

• Напреднали
  • Публикации: 1246
    • Профил
Не ти разбрах какво казваш за приоритета. Един filezilla клиент с фтп сървър на линукс ще ти върви колкото мрежата позволява.
Активен

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Еми като прочетох ЛАПТОПА, така си помислих. Ако съм Ви подвел момчета - виноват.

Споко, за мен не е проблем.

Само, че човека изчезнА и нищо не казва повече. Сигурно вече прехвърля музиката ::)
Активен

theshit

• Гост
Сори, наложи ми се да излизам по задачи и не бях на линия, а в други теми отговарят след 3-4 часа .... Та на Уиндоус 7 ми е лаптопа, а сървъра на NetBSD. Мой си е личен, даже е във вътрешна мрежа, не е много мощен, но пък за сметка на това дисковото му пространство е в изобилие. Искам да си го ползвам като "шкафче за файлове"  или казано по друг начин - rack. Просто щото тоя лаптоп го мъкна навсякъде с мен и не се знае какво може да му се случи.

Ам идеята с фтп клиентите не ми харесва много ... качва с 1,3 мб/сек, а когато дърпам от сървъра с  wget  - дърпам с 2 мб/сек. Определено има разлика, но пък другия вариант е, преди да легна да го пусна да качва, и така до сутринта.

За съжаление за samba не съм чел нищо, а rsync-а г/д го разучих, понеже правих едни remote backup-и ...
Активен

pennywise

• Гост
На мен компа с спалнята ми маунтва една шерната Windows папка, вместо да се ровя в мрежата да търся папката с филмите си я имам на декстопа, в комбинация с rsync може да си маунтваш папката с музика и да си я копираш. Проблем е, че това със споделянето на лаптоската папка не е ,много добре при публични мрежи, но мисля, че имаше различни настройки какво да се шерва в зависимост от мрежата (public, home).
Активен

theshit

• Гост
не, не .. няма да има достъп по външни мрежи, не искам да загазя, идеята ми беше ако мога да го ползвам все едно като външен хард диск ... даже съм инсталирал apache, mysql и php. Иска ми се даже ако мога да си го направя като уеб плеър, да си слушам направо от него през браузъра, но не знам как ще стане точно, засега разглеждам някакви възможности с Wordpress. Но ако имате по-конкретни идеи, кажете ми за какво да чета, по-конкретно.

пс. Пуснах си една Самбичка, стана страхотно! Направо си я вързах като дял и така направо вкарвам във Уинампа, както горе беше споменато, получи се страхотно! Благодаря ви :)
« Последна редакция: Apr 27, 2014, 22:25 от theshit »
Активен

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
не, не .. няма да има достъп по външни мрежи, не искам да загазя, идеята ми беше ако мога да го ползвам все едно като външен хард диск ... даже съм инсталирал apache, mysql и php. Иска ми се даже ако мога да си го направя като уеб плеър, да си слушам направо от него през браузъра, но не знам как ще стане точно, засега разглеждам някакви възможности с Wordpress. Но ако имате по-конкретни идеи, кажете ми за какво да чета, по-конкретно.

пс. Пуснах си една Самбичка, стана страхотно! Направо си я вързах като дял и така направо вкарвам във Уинампа, както горе беше споменато, получи се страхотно! Благодаря ви :)

Е, освен Samba може да разгледаш тези два проекта -- Delta Copy и sshfs for windows, не за друго, а за твоя информация, щом вече си намерил задоволително за теб решение. аз лично не съм ги ползвал по обясними причини, затова и не мога да направя сравнение спрямо решението със samba.
Активен