Привет отново!
Идеята на kennedy ми звучи интересно!
Само, че с моя мениджърски акъл все още съм на отговора на въпроса: "Що е то Linux и имат ли пингвините почва във бизнеса"
'> Иначе казано - защо аз, като шеф в една фирма да купувам Linux вместо Windows. Ако оставим настрана различните технически дивотии, има една много основателна причина да го правя - цената! А в бизнеса, както е добре известно има само три важни неща - пари, пари и пак пари
'>
Този аргумент с цената звучи много добре, особено на по-бедни и малки фирмички. Тук, обаче, има малък проблем - Linux може да е евтин, но запознатите с Linux невинаги излизат евтини на въпросната фирмичка. Получава се приказна ситуация!
Ако аз правех фирма, която да се занимава с Linux, бих се съсредоточил точно на този проблем. Решението е "готова конфигурация" - компютър с инсталиран Linux, който да се достави на клиента, да се върже в мрежата му и да заработи. Една подобна машина може да осигури връзката на фирмата с мрежата, да изпълнява ролята на фойлов сървър и какво ли още не!
Моля, да не се чете между редовете, че казвам да няма дистрибуция за големите корпоративни портребители! Или, че на сисадмина трябва да му вгорчаваме живота с гаден за поддръжка софтуер.