« Отговор #14 -: Jul 07, 2014, 09:23 »
Опасявам се, че единственото, което можеш да направиш, за да стане "четлив", е OCR.
Това е, защото глифовете в този файл не съответстват на тяхната текстова стойност. PDF файловете не са като текстовите - имаш си ASCII/UNICODE таблица и се знае, че символ с номер XXX има значение YYY и избрания шрифт го визуализира като ZZZ. В PDF-а си има собствено съответствие между кодовете на символите и тяхното значение. Читавите програми за създаване на PDF файлове гледат да направят това съответствие да е стандартно (т.е. да бъде както в ASCII/UNICODE), но този PDF файл не е такъв. Опитай например да потърсиш някоя дума вътре в него - няма значение с кой четец. Той няма да я намери, дори и да я виждаш че е там. Това е, защото при търсенето ще се използва ASCII/UNICODE таблица за конвертирането до кодове на символите, и съответно ще се получи нещо различно от кодовете, които са заложени в PDF файла.
ПП Мисля си, че може би е възможно с някакъв софтуер за редактиране на PDF файлове (и малко играча от твоя страна) да дефинираш подходяща CMAP таблица в този файл. Поне на теория трябва да се получи. Не съм ползвал такъв софтуер и не знам как се прави, но ако ти е важно - потърси и опитай.
« Последна редакция: Jul 07, 2014, 09:26 от annikoloff »

Активен
Нямам време да се занимавам с глупости. Затова ползвам Windows.