Автор Тема: Проблеми със звука в Скайпа  (Прочетена 1035 пъти)

vestitel

• Напреднали
  • Публикации: 12
    • Профил
Здравейте форумци!
Имам проблем със звука в скайпа - много бръжди при разговор. Същото се случва и когато слушам нещо в браузъра Хроме. Когато слушам нещо което е качено на компютъра няма проблеми. Няма проблеми когато слушам през Мозилата. Всичко започна когато ми изгоря вградената звуковата карта и сложих нова. През външна usb звукова карта няма проблем.
Защо през мозилата звукът е добър, а при скайпа и хромето лош. С Ubuntu 14.04 съм. Има ли начин да оправя този проблем.
Активен

malin

• Гост
Re: Проблеми със звука в Скайпа
« Отговор #1 -: Jul 15, 2014, 21:54 »
Нещо като отворен и затворен софтуер . За скайп опитай той да си оправя смесването на звука, със/без отметка , все единия начин ще е малко-по добър .
Активен

vestitel

• Напреднали
  • Публикации: 12
    • Профил
« Отговор #2 -: Jul 16, 2014, 22:15 »
Здравейте! Проблемът със звука се оправи. Премахнах убуту 14.04 и сложих убунту 10.04
В старата версия има пове неща за настройка на звука.
Активен

malin

• Гост
« Отговор #3 -: Jul 16, 2014, 22:27 »
Ммного кардинално  :D . Мате като изглед е най-близо до ГНОМ 2 , ама под капака ...
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #4 -: Jul 16, 2014, 22:31 »
Здравейте! Проблемът със звука се оправи. Премахнах убуту 14.04 и сложих убунту 10.04
В старата версия има пове неща за настройка на звука.
Разликата е в това, дали ползваш pulseaudio или само alsa.
Колкото до скайпа - последната версия от официалният сайт + pulseaudio (задължително), възпроизвежда доста добре звука, без пращене и накъсване. За скайпа от хранилищата на Ubuntu не знам, как стоят нещата.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
« Отговор #5 -: Jul 16, 2014, 22:36 »
Ммного кардинално  :D . Мате като изглед е най-близо до ГНОМ 2 , ама под капака ...
И под капака, вече е доста стабилнa. Никакви забивания и много нисък разход на ресурси. dconf-tool замества напълно gconf-editor.
Само трябва да внимаваш, какво инсталираш и особено с mate-media/made-media-pulse в зависимост от това, какво ползваш. Затова е най добре да си изградиш десктопа от mate-core+mate-utils, а, не директно да инсталираш mate-desktop-environment.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png