Автор Тема: Таблет Lenovo S5000-H и USB flash памет  (Прочетена 9362 пъти)

gogov1111

• Напреднали
  • Публикации: 181
    • Профил
Възможно е темата да не е за този форум, но ровейки из интернет не намерих нищо по въпроса. Става въпрос за таблет lenovo S5000-H. Оперативната система е Android 4.2.2.
При свързване със външна, usb flash памет на екрана на таблета се изписва „Start charging other device“ и след това настъпва пълна „тишина“. Таблета не открива флашката. Флашката е с файлова система NTFS.
При свързване чрез USB вход към компютър, независимо дали OS е виндоус или линукс, на екрана на таблета се изписва „Свързване като медийно устройство“. Таблета се монтира като CD, в което има само една папка и в нея следния файл -  Lenovo S5000.exe. В тази папка не може нищо да се пише. Има забрана за това. Не се опознават никакви папаки от таблета, където да прехвърля файлове от компютъра.
Искам да кажа, че опит с таблети нямам. Възможно е това да е повреда в таблета, още със закупуването.
« Последна редакция: Dec 12, 2014, 06:51 от gogov1111 »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Re: Таблет Lenovo S5000-H и USB flash памет
« Отговор #1 -: Dec 12, 2014, 08:54 »
А е по-вероятно да е някаква простотия. Например самсунзите на децата са тъй. Може да ги достъпваш само през някакво куиктайм-подобие, което се сещаш го няма за нас. Даже не знам, как изглежда. Ейчтисито на жената от друга страна си се мушка „като пич“. Та затова мисля, че е онова изпълнимо. Нямам опит с Леново, но все пак е китайщина, а щом корейщината е толкова трагична, не вярвам да остава по-назад.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

bvbfan

• Напреднали
  • Публикации: 1056
  • Distribution: KaOS
  • Window Manager: Plasma 5
    • Профил
« Отговор #2 -: Dec 12, 2014, 09:17 »
По принцип, новите Андроид-и след 4.1, поддържат 2 типа връзки MTP и PTP. Като го закачиш към компютъра от телефона избери MTP да го браузваш с файл менажера. Аз ползвам КДЕ и kio-mtp върши идеална работа, поне с 4 таблета и 3 телефона не съм имал проблеми.
Активен

gogov1111

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Dec 12, 2014, 10:18 »
Дайте някакъв линк, за да се запозная с Android. Когато ъпгрейдвах таблета, видях че се инсталира ядро на Ubuntu. Общо ъпгрейда излезе около 760 MB. Толкова показа в началото, че ще свали.
« Последна редакция: Dec 12, 2014, 10:30 от gogov1111 »
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3469
    • Профил
« Отговор #4 -: Dec 12, 2014, 10:25 »
Цитат
MTP и PTP, OTG...

Абе бихте ли обяснили какви са тези работи. Не може ли просто да се монтира като usb mass storage - като обикновен диск и дотам.

Ако пък таблети и телефони нарочно не подържат usb mass storage ще е ебати и простотията. >:( >:( >:(
« Последна редакция: Dec 12, 2014, 10:31 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8064
    • Профил
« Отговор #5 -: Dec 12, 2014, 10:29 »
Това е АНДРОИД!!! Не може да е толкова просто.  :D
New Tech са така. Колкото по се връткаш покрай него и ти трябват повече приложения за да го ползваш, като например да го четеш през компа, толкова по-сложно си мислиш, че е и толкова повече си готов да инсталнеш нещо, да купиш нещото приложение, за да направиш нещото иначе просто, възможно
« Последна редакция: Dec 12, 2014, 10:30 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Naka

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: Dec 12, 2014, 10:32 »
Това е АНДРОИД!!! Не може да е толкова просто.  :D

Ами аз имам един алкател с андроид 4.4 и подържа 'usb mass storage'. Да не е политика на фирмите а не на самият андроид ???

Цитат на: gogov1111
При свързване чрез USB вход към компютър, независимо дали OS е виндоус или линукс, на екрана на таблета се изписва „Свързване като медийно устройство“. Таблета се монтира като CD, в което има само една папка и в нея следния файл -  Lenovo S5000.exe.

е това съобщение „Свързване като медийно устройство“ трябва да означава свързване като 'usb mass storage'.  ??? ??? ??? Дали? трябва да го проверя. тука пише друго: http://www.howtogeek.com/192732/android-usb-connections-explained-mtp-ptp-and-usb-mass-storage/

Обаче сигурно е политика на устройството кои директории, партиции, флашове... ще могът да се монтират като   'usb mass storage'.
« Последна редакция: Dec 12, 2014, 10:53 от Naka »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #7 -: Dec 12, 2014, 10:44 »
Да точно така е и с това HTC дето жената го има, но явно Самсунг и Леново имат други идеи.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8064
    • Профил
« Отговор #8 -: Dec 12, 2014, 12:03 »
Някой да знае, кога ще се появи Убунту телефона?
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

gogov1111

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #9 -: Dec 12, 2014, 16:25 »
Naka, възможно е да е политика на Lenovo, както предполагаш. Сега през съботата и неделята ще имам свободно време да се занимая и ще напиша как съм се справил с проблема. Линка, който ми даваш касае виндоус, а аз отдавна съм забравил тази OS. Вече 15 години ползвм само линукс. Имам инсталиран един виндоус 8.1, заради моите павиани в къщи. На мен повече ми е необходимо да чете флашката ми, а не от лаптопа. Е, това е за сега.
Активен

Naka

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #10 -: Dec 13, 2014, 11:54 »
Значи проверих го. На опциите за USB (на телефона Андроид 4.4) имам

1.USB storage (=== usb mass stoarage)
2.MTP
3.PTP
4. замо заряд

при центос 6 ако е включено на MTP е пълно мъртвило. Но ако се зададе USB storage всичко се вижда (флаш картата) монтира и се умонтира правилно. !!! Само че задължително трябва на компютъра да се натисне 'Umount' или 'Eject' или 'Safely remove device' - иначе може да си преебеш флаш картата на телефона барабар със всички програми и данни дето са на нея.

В този ред на мисли дали от АНДРОИД наистина са прави като подържат само MTP? Колко ли народ си вади USB-ито в движение и колко ли народ веднага си преебават картата? Ако MTP е дурако устойчиво на вадене в това има страшно много смисъл. ДАЛИ?

Ако ли пък се подържа 'usb mass storage' в това има смисъл само ако се разреши върху допълнителната флаш карта на таблета, която може винаги да се извади. Или ако има  'usb mass storage' към вградения флаш на таблета то той би трябвало да се вижда само Read Only.

Таблета ти има ли външна флаш. Ако има тогава може и да се пръкне опция за 'usb mass storage'

« Последна редакция: Dec 13, 2014, 12:05 от Naka »
Активен

Wu_Ko

• Участници
  • Публикации: 5
    • Профил
« Отговор #11 -: Dec 13, 2014, 14:16 »
Здравей гогов1111
с таблет acer a1-840 андроид 4.4.4 разпознава усб флашката като стридж, но с OTG кабелче. В мрежата намерих информация, че разликата между ОТГ и обикновен кабел, е в мост между 4 и 5 краче при ОТГ-то.
http://en.wikipedia.org/wiki/USB_On-The-Go
Това е темата за кабелчето http://www.androidbg.com/forum/topic48413-usb-i-usb-otg.html
Активен

gogov1111

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #12 -: Dec 13, 2014, 22:36 »
Таблета няма външна памет. Имам кавела за OTG връзка. Така е в този таблет. Мен ме интересува как да прехвърлям файлове от флашка към таблета. С лаптопа ще се оправя.
Активен

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 1267
    • Профил
« Отговор #13 -: Dec 14, 2014, 00:58 »
Таблета няма външна памет. Имам кавела за OTG връзка. Така е в този таблет. Мен ме интересува как да прехвърлям файлове от флашка към таблета. С лаптопа ще се оправя.

Ако целта на връзването на флашката е прехвърляне на файлове между два компютъра, мога да предложа решение за заобикаляне на проблема -- Ghost Commander. С негова помощ не ми се е налагало да връзвам flash памет към моя Lenovo Yoga 8. Имам кабел и  мога да опитам утре (примерно) дали моя таблет ще разпознае flash паметта, но при мен Android-a е версия 4.4.2.
Активен

the lamer's team honourable member

gogov1111

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #14 -: Dec 14, 2014, 12:31 »
При мен версията в момента е 4.4.2. Пробвай, дано нещо се получи.
Активен