4к
Не съм искал да те засегна по някакъв начин - просто аз така ги виждам нещата, ама с писмената комуникация е трудно да изразиш емоция, или поне за мен.
Не си ме засегнал. Аз не се засягам

А относно писмената комуникация .... Мен понякога трудно ме разбират, та зная за какво говориш.
Гейт, тези с бусчетата вероятно си се разхождат и си бачкат. Имах приятел, който работеше в БТК, може и още да работи там, та от него съм чувал, че още навремето, когато нямаше wifi , са обикаляли и са гледали някой да не използва непозволени честоти и мощности, но тогава ставаше въпрос за радиостанциите. Казвал ми е, че са глобявали и то сериозно. Сега не зная как е и как стоят нещата с wifi-я. Може и още да ги има тези, но какво вършат и как, това не мога да кажа, защото не съм виждал човека от година и повече.
Искам да кажа нещо относно това "няма как да стане" или " това в България е невъзможно". Ако трябва да изкопаеш например канал, в който да положеш тръби за отходните води на вилата си и трябва да копаеш 40-50 метра до някъде, какво ще направиш. Можеш и сам, но е много трудно, ще отнеме време. Можеш да викнеш и фирма, която ще ти смъкне кожата. Обаче можеш да намериш багерченце или да викнеш приятелите, съседи, хора, дето са склонни да помогнат, просто защото могат и знаят, колко ще ти е трудно. Тогава за един уикенд е готов, изпивате две каси бира, прибирате се у дома и всички са доволни. Единия, защото работата е свършена, останалите са удовлетворени и се чувстват добре заради същото, че са помогнали, а и физическия труд е полезен.
Та всеки знае, че ако нещо е непосилно за един човек и ограничените му ресурси, при повече хора, работата става възможна.
Стигнахме и до компютрите и всичко около тях. Знаем, какво е грид технологията, знаем, как се правят специални ефекти в киното, как се правят 3D пълнометражни анимации. Като една високопроизводителна машина не може да се справи, навързваш няколко стотин такива и почваш да рендваш кадрите на видеото и си готов в разумни срокове. SETI нали правеха точно това. Даваш част от ресурса си и те бачкат и смятат невъзможно трудните си сметки, докато не получат някакъв резултат.
Какво се случва сега? Хората си накупиха машини с две, четири ядра, hipertrading, 4-8-16 RAM, сравнително мощни ведео карти и какво правят с това? Гледат клипчета в тубата, фейса, филмчета и толкова. Някоя игричка още, за ненаигралите се. Интернета тук го бива като скорост и цени. Има един безумно огромен ресурс, който си стои така висящ и не се ползва.
Всеки ги знае тези неща. Проблема е - и по-горе го споменах - че сме вълци единаци. Всеки гледа себе си и това е. В България много неща не се случват точно поради тази причина. Не се сдружаваме, не работим заедно, Не може да се осъди някоя институция или компания? Боже, мили! Ми организират се достатъчно хора, наемат се отлични адвокати и се почва. Ресурса ще е разпределен и няма да е непосилен. Пресата ще се разшуми, ще се разбере и в Европата. Има ли шум и публичност, нещата вървят нанякъде. Станат ли, останалите ще видят, че има начин. Че може. Ама не и сами. Никой в днешно време не може да направи нищо сам. Дори не може да живее сам, какво остава за всичко друго. Събираме се да живеем, правим семейства, имаме съседи - че моя блок са 80 апартамента, едно малко село - събираме се и живеем в градове. Защо? За да се борим сами ли? Да решаваме проблемите си сами. Ами успех на тези, които мислят, че могат да просперират така!
http://curious.actualno.com/Anglichanin-Njama-po-prost-narod-ot-bylgarskija-Unishtojete-go-news_456157.htmlСъжалявам за отклонението от темата, ама това ми е болната тема на мен лично.