Автор Тема: Сортиране по азбучен ред С++  (Прочетена 6710 пъти)

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1416
    • Профил
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #15 -: Sep 02, 2015, 14:36 »
   Хора, осъзнайте се, какво му е на С++  като език.
   Обектно ориентиран, и може да  пипа на ниско ниво,това
НЕ МОГАТ да го правят "модерни" езици  като
  java,perl,PHP,С#,Python,Ruby и т.н.
  Да не говорим за  по-доброто управление на паметта (голяма част от горепосочените  "модерни" езици имат само garbage collector   или нещо подобно, и не могат директно да освобождават памет).
(в  С++ е готино: ob=new  <нещо си>; .......   delete ob; И ТОЛКОЗ)
  Аз обаче не можах да разбера какъв точно е проблема на мадамата, нищо конкретно не е написано.
« Последна редакция: Sep 02, 2015, 14:43 от spec1a »
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #16 -: Sep 02, 2015, 15:57 »
"Ръчното" управление на паметта е по-скоро проклятие, отколкото благодат, всеки знае каква красота е да се дебъгват memory leak-ове и dereference-ванки на указатели към вече освободена памет в някой по-голям проект. Особено когато става въпрос за многонишково приложение.

ООП наклонностите на C++ са раздути, ненужно комплексни и нерядко тласкащи към много лоши идеи, примерно не знам защо им е трябвало въобще да измислят глупости като множественото  унаследяване, friend класовете и тем подобни безумия.

Въобще крайно време е да го пенсионират най-накрая, за доброто на човечеството.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1416
    • Профил
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #17 -: Sep 02, 2015, 17:34 »
  Аз пак не успях да разбера с какво точно Java (примерно)
превъзхожда С++ .
  Това, което може да се постигне на Java, може  да се постигне
и на С++ ,но обратното не е вярно ( на  С++ може да имаш
пълен контрол, вкл. и на най-ниско ниво , а на Java това не
може да се постигне).
  Затова и се налага да има библиотеки ,компилирани от С/С++
ако е необходим достъп на ниско ниво (най-общо казано),чиито
функции се извикват от съотв. Java код .
  Това с особена сила важи напр. за андроид приложенията.
  А "езика" С# пък въобще не е за коментар. ;D 
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3641
    • Профил
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #18 -: Sep 02, 2015, 18:05 »
На мен пък Python  ми харсва все повече и повече.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #19 -: Sep 02, 2015, 20:00 »
Това какво може да се постигне не е кой знае колко значим критерий (в противен случай хората нямаше да се напъват да измислят други програмни езици след могат да си напишат всичко на асемблер - тук по едно време се подвизаваше един такъв пурист).

Примерно цялата купчина j2ee неща търкалящи се по света може и да се пренапишат на cpp...но просто не виждам кой би си го причинил това.

Както и да е, C++ се е сдобил с популярност в едни други времена, когато изчислителните възможности са били доста по-ограничени и нуждата от софтуер е била по-малка в сравнение с днес. Всичко това вече не стои така. За капак на всичко, C++ прогресира по още по-извратен начин, имам предвид C++11.

Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

chen_dzen

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 623
  • Distribution: Debian 6.0 Squeeze
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #20 -: Sep 02, 2015, 20:18 »
C# не се ли прекръсти на .net
защото C# без .NET = 0
За game dev и аз си мисля, че C/C++/UDK е много добре.
« Последна редакция: Sep 02, 2015, 21:09 от chen_dzen »
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1416
    • Профил
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #21 -: Sep 03, 2015, 14:02 »
  Някой от форума занимава ли се с андроид приложения ?
  Като че ли цялата концепция е неефективна.
  Приложенията се изпълняват в dalvik виртуални машини,които интерпретират специфичен псевдокод.Със сигурност би се повишило сериозно бързодействието ако приложенията са нативни (т.е изпълним машинен код ).
  Понякога (напр. при по-бавни процесори) сериозно се
забавя и самото стартиране на приложение (форква се
родителска dalvik виртуална машина (zygote), после
се зареждат съотв. данни и т.н.
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6061
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #22 -: Sep 03, 2015, 14:13 »
Ей сега стана боя, като дойдат жабарите и цъострите  :D

п.п. Далвик го изхвърлиха преди две версии в полза на джит.

Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

BRADATA

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 833
  • Distribution: Slackware/Mint/CentOS
  • Window Manager: console/KDE/LXDE
    • Профил
    • WWW
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #23 -: Sep 03, 2015, 17:02 »
  Някой от форума занимава ли се с андроид приложения ?
  Като че ли цялата концепция е неефективна.
  Приложенията се изпълняват в dalvik виртуални машини,които интерпретират специфичен псевдокод.Със сигурност би се повишило сериозно бързодействието ако приложенията са нативни (т.е изпълним машинен код ).
  Понякога (напр. при по-бавни процесори) сериозно се
забавя и самото стартиране на приложение (форква се
родителска dalvik виртуална машина (zygote), после
се зареждат съотв. данни и т.н.
Мале, човече... Ти с какво точно се занимаваш? Освен с тролене разбира се.... Разбира се, че ще има сериозно повишаване на бъзодействието ако се пише на асемблер.... Само, че я си помисли до какво ще доведе това? Поразсъждавай малко и ми отговори... Ще ти дам един хинт - защо програма писана за 8031 няма да тръгне на 6502?
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1416
    • Профил
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #24 -: Sep 03, 2015, 18:51 »
  Разбира се,че не става въпрос за тролене, що за въпрос.
  Просто  някаква дама във форума, иска да и се напише
програма за сортиране , дискусията се отклони в съвсем
друга посока, започнаха коментари за различните програмни
езици, това е .Просто защитавам някои програмни езици.
Имам доста сериозен опит с андроид приложенията,пиша
такива и коментирах ефективността ...
Пък и не съм предлагал да се унищожи даден език,нали ;D  .
  По отношение на биткоините (ако и затова става дума),
неслучайно пуснах темата във "Живота,вселената ...", има и
съответните емотикони и т.н.
   Любопитни са ми някои реакции на съфорумци ...
   Смятам ,че умея да си защитавам тезите.
   Бъдете здрави !
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1416
    • Профил
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #25 -: Sep 03, 2015, 22:42 »
   BRADATA, ако не е тайна,кои са твоите любими програмни езици (или
предпочитани по-общи концепции в програмирането).
  Аз все пак съм се изказвал достатъчно аргументирано.
  P.S. не крия, че с пича ,които обича да програмира на асемблер,имаме
много общи възгледи .. ;D
Активен

daniel_vulchev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 177
  • Distribution: NetBSD, Slackware, Debian
  • Window Manager: Console/Gnome
    • Профил
    • WWW
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #26 -: Sep 03, 2015, 23:24 »
http://www.cplusplus.com/forum/beginner/12089/ прочети тук. Като не можете да пишете код дали на жава или пхп ще се пънете е все там и кой е по добрия като кода е написан некадърно е без значение вместо да помогнете си мерите клавиатурите и късите кабели
Активен

BRADATA

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 833
  • Distribution: Slackware/Mint/CentOS
  • Window Manager: console/KDE/LXDE
    • Профил
    • WWW
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #27 -: Sep 04, 2015, 05:51 »
   BRADATA, ако не е тайна,кои са твоите любими програмни езици (или
предпочитани по-общи концепции в програмирането).
  Аз все пак съм се изказвал достатъчно аргументирано.
  P.S. не крия, че с пича ,които обича да програмира на асемблер,имаме
много общи възгледи .. ;D
Какво значи "любими"? Пиша на това, което ми върши работа. Аз съм по-скоро системен интергратор/администратор отколкото програмист. Занимавам се с интегрирането на хардуерни устройства във вече съществуващи системи. И съответно ми се налага да пиша front&backend приложения с оглед безпроблемна работа на системата. Имам познания в ООП/ЛП с PHP, perl, писал съм на C и C++, pascal(turbo&Delphi), bash scripting, HTML, JavaScript, SQL, писал съм на асемблер когато се е налагало. Все пак се занимавам с компютърни системи от началото на 90-те години миналия век. На тема концепции - всичко зависи от конкретната задача. Давам пример - глупаво е за една страничка, показваща състоянието на дадена система (брой събития например) да се ползва ООП.
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1416
    • Профил
Re: Сортиране по азбучен ред С++
« Отговор #28 -: Sep 04, 2015, 22:37 »
  Баси, как сме се отплеснали ...
  Няма ли кой,да напише курсовата работа на мадамата... ;D 
  А ние тук спорим за програмните езици, щяхме да се сбием ;D

 
Активен